DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da kolega lopina upravu ste bitno je da je imovina puno veća nego dug sad je jedino pitanje kako će se stvari dalje odvijat

gdje si našao ovaj podatak?
Bojim se da je suprotno (mojedionice.com), a najvjerojatnije je sada situacija još gora ( barem za žito koje nedostaje i kamate)

Pa nije baš logično da država naplati potraživanja od 50 mil., a onda izgubi 100 mil. kao vlasnik, zar ne?

Ili je to ipak normalno špekulantskom umu?

@lopina

bili pasivni ili ne -isto im se piše

u ovim slučajevima je nažalost za dioničare =0

lagana korekcija
od o do 322,78
Ne vjerujem da ću za vrijednost 322,78 dobiti o .To je preveliki diskont.Meni 100 dosata.

Što se ne bavite klađenjem kada od niza rješenja uvijek znate konačan rezultat.
[/quote]

Još si unutra ?
Ja se iskrcao prekjučer na vrhu vala, a sada opet možda budem lovio ono najniže u korekciji
[pray]
[/quote]
Možda je danas bilo najniže.U ponedjeljak u igri najbrži prst možda bude i niže.
Šortati neću .Neki hoće.I trebalo bi im napraviti odbor za doček.
Ja ih ćekam pa kome obojci kome opanci.Ali slaba municija.

Evo mene opet nakon vijesti u 15 h 🙂
Dobri ljudi, tučete se ovdje sa ili bez razloga ali ako me nešto zanima, zanima me zašto ste uopće ulazili u ovu dionicu?
Samo da podebljam prethodno objavljeno:
1. FA je ovdje bitna, TA ovdje trenutno ne vrijedi, osim uz šalicu kave. 🙂
2. Gdje će iduća žetva u Slavoniji završiti, u kojem silosu?
3. Koliki je kapacitet skladištenja kompanije s obzirom na državne robne zalihe?
4. U kojem sektoru/ branši se nalazi ova kompanija i što vam to govori?
5. Uspoređujete li usporedne pokazatelje sa ostalim kompanijama u branši?
6. Što je to stečaj, a što je to stečaj s preustrojem?

Evoo, par pitanja, pa ako bi željeli komentirati, bez komentiranja kupi / prodaj.

da kolega lopina upravu ste bitno je da je imovina puno veća nego dug sad je jedino pitanje kako će se stvari dalje odvijat

gdje si našao ovaj podatak?
Bojim se da je suprotno (mojedionice.com), a najvjerojatnije je sada situacija još gora ( barem za žito koje nedostaje i kamate)
[/quote]
Žito koje nedostaje je vjerovatno u bilanci kao dug .Kamate i troškovi normalno da smanjuju kapital.Ali to i ne mora biti prevelika stavka s obzirom da taj netto kapital iznosi cca 340 mil kn.
Naravno da će doći do korekcije ukupne imovine,ali i ne mora biti bitno jer je dugotrajna
materijalna imovina velika koliki i ukupni dugovi.Uskoro će možda doći bombastičan naslov:Stečajna imovina DKVS veća za 300 mil kn od duga.Kako će tada reagirati nevjerne Tome.
Ponovni stampedo na kupnji.I ponovno veliki rast cijene.Ali može biti i drukćiji.I to je rizik
koji preuzimate ako kipujete ili prodajete.Doživljavamo dnevne potrese od 50% rasta ili 40 do 50%
pada.Upravo zbog toga što se ljudi prepuštaju da sa njima manipuliraju mediji.U dkvs i slićnim
dionicama velike oscilacije.I toga će biti još.

Slabe ručice danas kapitalizirale dobit od -40 %,ako je ušao na 30 pa do kapitalizacije dobiti do 110%,ako je
ušao na 8,50. …..
Hvala prodavačima što su se nabildavali pa sam na 655 kom koje sam bio spreman platiti po 25
dobio po 18 i uštedio 5.500 kn.

Tebe posebno treba biti sramota, navukao si i upropastio tolike ljude koji su zadnja 3 dana kupovali potaknuti s tvojih 100 postova u tjedan dana, a danas su već na -36,80% !!! Prestrašno!
I još im se cinično zahvaljuješ!!
Priznaj radije svima njima da si jučer prodavao malim naivcima koje sada posprdno zoveš "slabim ručicama"!!!
[/quote]

Evo ponavljam pitanje jer vidimo da lopina (nomen est omen) i dalje izbjegava odgovoriti je li zadnja 2 dana prodavao DKVS malim ulagačima????

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

3. Koliki je kapacitet skladištenja kompanije s obzirom na državne robne zalihe?

1. Ne vrijedi ovdje ni FA jer je firma u stečaju. Da FA vrijedi ne bi DKVS ni završio u stečaju sa 600 milja duga, a postoje ozbiljne sumnje u točnost RDG-a
2. žito će vjerojatno završiti u silosu Žita jer će Žito u međuvremenu kroz stečaj otkupiti cijelu imovinu bivše DKVS, po vrlo diskontnim cijenama
3. nebitno, to će zanimati nove vlasnike silosa a ne bivše dioničare DKVS-R-A
4. govori nam da je konkurencija velika, a marže male. novi vlasnik će to valjda popraviti, samo kasno je za bivše male dioničare
5. nema se što usporediti jer je ova firma u stečaju i sve što ona ima koristi Žito za 1kn mjesečno
6. isti vrag, firma će u stečaju s preustrojem možda nastaviti poslovati, ali mali dioničari ostat će bez svojih dionica

Tužna i surova stvarnost. Neka pitanja bolje je ne pitati, zar ne? [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Vanhallen hvala vam na konkretnim odgovorima..

1. Ne bih se složio, "600 milja" kako vi kažete nije količina duga. Znamo svi zašto je kompanija otišla u stečaj, zbog lopovluka / krađe. Kako vani, u normalnim zemljama završavaju kompanije u stečaju – propadanju – od nacionalnog interesa, bez obzira da li je lopovluk ili nesmotrenost poslovanja uprave u pitanju? Da ne kompliciram, da ne tražite po netu; pogledajte neke od banaka u SAD ili u Belgiji ili u Španjolskoj. Pogledajte primjerice i neku od prehrambenih industrija u Poljskoj. Kako se postavila (trenutno) hrvatska vlada? Da li je to prvi primjer ili primjer u nizu?

4. Ovdje se nismo razumjeli ali ok. Da ne duljim, kako interpretirate program esop i što on u biti može ili ne može? Koji je preduvjet prehrambrene industrije za eu?

6. Potpuno krivi odgovor, to je odgovor koji je vrijedio do prije 2 godine, više ne.

Ovo što sam vam naveo, možda i meni i vama djeluje futurističi, previše pravno zamršeno i za dioničare dvojbeno; ali svakim bližim korakom prema eu država će morati spašavati ono što je dijelom njeno, to su nam dobri/ loši uvjeti od kojih svatko tko se danas nalazi gore ne smije bježati jer to košta, košta bdp-a, košta glava, košta reputacije u zajednici. Danas nam je reputacija u budućoj zajednici jednaka nuli. Možda vam ovo izgleda smiješno na slučaju jedne kompanije koja se bavi prikupljanjem i preradom žitarica ali nemojte se uvrijediti, ovo je prva i ozbiljna intervencija vlade u promptnom roku. Nekada su se ovakve odluke donosile godinu dana kasnije ili nikada. Još jednom ako bi mogli razmisliti o pitanju broj 4. Hvala.

Evo ponavljam pitanje jer vidimo da lopina (nomen est omen) i dalje izbjegava odgovoriti je li zadnja 2 dana prodavao DKVS malim ulagačima????

Pa naravno da je prodavao…al treba ić sad novi krug…
[lol]

1. Ne bih se složio, "600 milja" kako vi kažete nije količina duga. Znamo svi zašto je kompanija otišla u stečaj, zbog lopovluka / krađe. Kako vani, u normalnim zemljama završavaju kompanije u stečaju – propadanju – od nacionalnog interesa, bez obzira da li je lopovluk ili nesmotrenost poslovanja uprave u pitanju? Da ne kompliciram, da ne tražite po netu; pogledajte neke od banaka u SAD ili u Belgiji ili u Španjolskoj. Pogledajte primjerice i neku od prehrambenih industrija u Poljskoj. Kako se postavila (trenutno) hrvatska vlada? Da li je to prvi primjer ili primjer u nizu?

Ovo nije banka. Međutim i kad su banke propadale država ih je sanirala, ali su dioničari izgubili svoja dioničarska prava i vlasnik je postala treća osoba. Koliko se sjećam to se dogodilo s Istarskom bankom, Riječkom bankom… Znači, ne propada banka kao takva, ali se mijenjaju vlasnici, a dosadašnji vlasnici (dioničari) ostaju kratkih rukava i praznih džepova.
Dug je oko 600 milja, ne kažem gubitak, ali dug da, a nemaju ga odakle vraćati. Dug se sada još povećao zbog dodatnog obeštećenja države prema pokradenim seljacima.

… kako interpretirate program esop i što on u biti može ili ne može?

ESOP ne može ništa, to su radnici – mali dioničari i oni će sve te dionice bez problema otpisati samo da im novi vlasnik da posao i plaće. Njima nije na kraj pameti temeljem tog radničkog dioničarstva plaćati dugove Đakovštine ili na sebe preuzeti rizik upravljanja ovom propalom kompanijom u stečaju. Oni samo traže posao i plaću i briga ih tko je vlasnik.

..ali svakim bližim korakom prema eu država će morati spašavati ono što je dijelom njeno, to su nam dobri/ loši uvjeti od kojih svatko tko se danas nalazi gore ne smije bježati jer to košta, košta bdp-a, košta glava, košta reputacije u zajednici. Danas nam je reputacija u budućoj zajednici jednaka nuli. Možda vam ovo izgleda smiješno na slučaju jedne kompanije koja se bavi prikupljanjem i preradom žitarica ali nemojte se uvrijediti, ovo je prva i ozbiljna intervencija vlade u promptnom roku…

Problem je što nema nikakve državne intervencije za pomoć Đakovštini i to je jasno rečemo. Pomoć je država dala isključivo seljacima, a nakon toga raskomadat će Đakovštinu da naplati što može:

….Novac za pšenicu kojom će državne robne zalihe obešteti poljoprivrednike, Ravnateljstvo za robne zalihe će probati namiriti iz stečajne mase Đakovštine, a iz stečajne će se mase tražiti i namirenje duga državi, najavio je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

http://www.poslovni.hr/140345.aspx

Slabe ručice danas kapitalizirale dobit od -40 %,ako je ušao na 30 pa do kapitalizacije dobiti do 110%,ako je
ušao na 8,50. …..
Hvala prodavačima što su se nabildavali pa sam na 655 kom koje sam bio spreman platiti po 25
dobio po 18 i uštedio 5.500 kn.

Tebe posebno treba biti sramota, navukao si i upropastio tolike ljude koji su zadnja 3 dana kupovali potaknuti s tvojih 100 postova u tjedan dana, a danas su već na -36,80% !!! Prestrašno!
I još im se cinično zahvaljuješ!!
Priznaj radije svima njima da si jučer prodavao malim naivcima koje sada posprdno zoveš "slabim ručicama"!!!
[/quote]

[/quote]
Nisam .Sve ispod 200% od prosiječnog ulaza me nije zadovoljava dok je DKVS u igri najbrži prst.
Dakle,tećina dionica na 34,5 je bilo postavljeno.I nije udrilo.
Od ponedjeljka druga priča.Imamo priliku za špekulativnu igru kupi-prodaj.Tu me zadovalja i desetak % dnevno dok dionica bude vrludala. Ukoliko želite
sudjelovati trebate kupiti.Pa nećete valjda biti pasivni promatrač dok se cijena dionice
stabilizira.Ja sam u maloj prednosti jer mogu i kupiti i prodati,a vi morate kupiti.I ti koji se žele
igrati tj.trejdati moraju kupiti.I zato u ponedjeljak u konačnici ne očekujem veći pad.Ja sam u ponedjeljak i na kupnji i na prodaji.I tako do daljnjega.
Pazite da kada budete kupovali da ne kupite dionice na kojima ja zarađujem,kao i većina koji su do sada ulazili dok je bilo nisko.A to morate napraviti ako želite sudjelovati .
Ja sam se aktivno uključio u pisanje na DKVS kada je dionica pala na 16.Sutradan je pala na 12,50
i padali smo sve do 8,50 i svi koji su ušli u kupovinu su u pozitivi od 50 do 100.Neodlučni su se
uključili kasno i kupovali od 25do 29,50.Sa sadašnjim danom jedni su zaradili,drugi su izgubili.
Odlućni koji su krenuli prije su zaradili.Lova je u žepu.To je dio ovog posla.
Zahvaljujem što imate tako visoko mišljenje o meni ,da sam dovoljno sposoban da zavedem ljude.
U svojim pisanjima uglavnom potičem na kupnju,dok smatram da dionica vrijedi,a što sam više u
dionici više je i analiziram i saznanja koje imam obznanim.Da li je to manipulacija ili argumentirano
pisanje?Ja uglavnom koristim svima dostupna FI sa ZSE.
Malo se vratite nazad.Do sada se dogodilo uglavnom sve što sam napisao,jer sam na temelju svima
dostupnih informacija predviđao što će se događati sa DKVS.To i nije toliko teško ako ozbiljno analizirate.Naravno osim cijene dionice.To je nemoguća misija.

1. Ne vrijedi ovdje ni FA jer je firma u stečaju. Da FA vrijedi ne bi DKVS ni završio u stečaju sa 600 milja duga, a postoje ozbiljne sumnje u točnost RDG-a
2. žito će vjerojatno završiti u silosu Žita jer će Žito u međuvremenu kroz stečaj otkupiti cijelu imovinu bivše DKVS, po vrlo diskontnim cijenama
3. nebitno, to će zanimati nove vlasnike silosa a ne bivše dioničare DKVS-R-A
4. govori nam da je konkurencija velika, a marže male. novi vlasnik će to valjda popraviti, samo kasno je za bivše male dioničare
5. nema se što usporediti jer je ova firma u stečaju i sve što ona ima koristi Žito za 1kn mjesečno
6. isti vrag, firma će u stečaju s preustrojem možda nastaviti poslovati, ali mali dioničari ostat će bez svojih dionica

Tužna i surova stvarnost. Neka pitanja bolje je ne pitati, zar ne? [bye]
[/quote]
Sve ovo je vrlo neozbiljno.
Zašto?
1.DKVS je još d.d. u stečaju
2.Možda ne dođe do likvidacije
3.Nakon likvidacije,ako do nje ipak dođe vjerovatno bude ostatka imovine
Ako dođe do likvidacije DKVS bez ostatka za dioničare vi ste u pravu.I onda ovo što ste napisali
ima nekog smisla.Ali to je samo jedna od mogućnosti,a ne izvjesnost.
Podsjećate me na jednu priću:Muž i žena imali jedno dijete.Djete spavalo u sobi a dok su oni
pijuckali kavu sa zida na pod pao veliki klin.I kaže žena:Ajme da je tu bilo naše dite,i da ga je ovaj klin ubio.Ajme,kaže muž.I počmu plakati.Plaću još i sad.
Mogli bi im se i vi pridružiti.Vi plačite,a mi ćemo trgovati i imati šansu na zaradu.
A ako taj klin ne pade na DKVS koliko će dioničatri koji kupuju po ovim cijenama zaraditi.
Višestruko od sadašnjih uloga.I ja prihvačam taj rizik.I svatko se može uključiti u igru.Ali za svaku
igru treba kupiti listić.
Ne razumijem ćemu vam služi ovakav način pisanja.U korist vlastite štete.

New Report

Close