DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ide to na 10000kn

Drukeri nemojte više drukati….

Za početak kreni od sebe…pa prestani…

Imajte na umu da je to netko i kupio( od 8- 30 kn), a većina ih je izašla. Najveći promet se odigrao na 29 kn…

Ti koji su kupovali na 8 kn puno su riskirali i ako su imali i malo pameti i puno sreće s najbržim prstom do sad su prodali….

Država namiruje seljake jer joj je u interesu sačuvati ovakvu firmu, a posebno jer je i ona suvlasnik.

Država će namirit seljake, a ona će se namirit iz stečajne mase…pročitaj još jednom…

Reći će vama Ranko. ajde ne budalite. pa ovo ti je banda pokrala. znaš li ti kakav je to kombinat bio?
reko vam je Ranko lijepo da ide u stečaj. jel je? e pa sad vam Ranko opet kaže da ide u stečaj. neka vi zaradite ako neko hoće kupit. samo vam Ranko kaže da je to gotovo.to ide pod Žito i nema ti ga majci više.možete vi divanit te ovo te ono koliko hoćete ali to vam je to.piši kući propalo.ma šta propalo.banda pokrala ko i sve drugo

Radnici i seljaci su zbrinuti, to je ok.
Uprava je zbinuta i to je ok.
Sad su na redu država, banke i Žito d.d.
Država je pokazala interes, Žito je jendom nogom već unutra, a banke (Hypo i HPB kolko sam shavtio) imaju pravo šutnje, ako svi skupa ne dogovore nešto konstruktivno, naplatit će se iz stečajne mase, not!

Jasno sam na vrijeme upozorio da sve preko 23kn je razbacivanje.
I bio sam kao i obično u pravu, danas cijena 37% minus. Brutalno. Al sjetimo se rasta od 380% pa je sad naravno jasnije.
Ovdje će biti i dalje velikih skokova, to je sigurno, al trenutno ipak u donjem smijeru.

Moram razočarati kolegu koji kaže ne drukajte na dolje, al ipak mora se ostvariti 5-val jer smo imali 3-4 a nedostaje 5. Dakle 5-val je 4,7kn.

Radnici i seljaci su zbrinuti, to je ok.
Uprava je zbinuta i to je ok.
Sad su na redu država, banke i Žito d.d.
Država je pokazala interes, Žito je jendom nogom već unutra, a banke (Hypo i HPB kolko sam shavtio) imaju pravo šutnje, ako svi skupa ne dogovore nešto konstruktivno, naplatit će se iz stečajne mase, not!

Da sve su dogovorili .Ali ako se pojavi princ na konju/recimo na araberu ili Janez na lipicancu/ i otkupom radničkih dionica od radnika,SLPF i ponudom za preuzimanje ostalim dioničarima, uz dovoljno sredstava da
da na licitaciji ponudi toliko da pri tome zaradi na svojim dionicama ,više nego što je uložio jer
i uz značajni diskont na prodaju imovine na licitaciji dobije više od uloženog.
Ova sadašnja varijanta u kojoj
država naplati svoje,Žito naplati svoje,banke šute jer i oni naplaćuju svoje je za nas dioničare
loša varijanta.
Kao što je Pevec tražio i nalazio strateškog partnera tako bi i ovdje sadašnji vlasnici trebali
tražiti partnera jer imaju preko 50% vlasništva i što skuplje prodati kožu.Dakle,udruga malih dioničara,povezivanje sa radnicima i u boj.
Stvari se toliko brzo odvijaju kao po unaprijed pripremljenom scenariju.
Nije li DKVS u kojoj je država dioničar sa trečinom vlasništva upravo od države medijski tretirana
kao ružno paće.
To bi bilo isto da vi kao vlasnik neke dionice počmete pisati protiv nje.Svi bi rekli da ste ludi.
Ja ne kažem da je država luda,ali i da je korisna za male dioničare,za državni proračun bože saćuvaj.Samo podobni prolaze.Odnijeti većini i dati odabranima.U pitanju je vrijedna imovina koju
treba otuđiti radnicima i nama malim dioničarima.Ako dioničari budu pasivni možemo očekivati
takav kraj.
Stečajni upravitelj treba štiti imovinu vlasnika koji nemaju pravo na odluke,ali imaju pravo da im se daju na uvid sve odluke u vezi njihove imovine.Radnici su zaplašeni da će ostati bez posla,veći
pojedinačni direktori su u zatvoru,mi mali ćekamo egzekuciju.Pasivan pristup je najgori pristup.
U obračun za đakovačke silose!

@lopina

bili pasivni ili ne -isto im se piše

u ovim slučajevima je nažalost za dioničare =0

@lopina

lagana korekcija
od o do 322,78
Ne vjerujem da ću za vrijednost 322,78 dobiti o .To je preveliki diskont.Meni 100 dosata.

Što se ne bavite klađenjem kada od niza rješenja uvijek znate konačan rezultat.

@lopina

lagana korekcija
od o do 322,78
Ne vjerujem da ću za vrijednost 322,78 dobiti o .To je preveliki diskont.Meni 100 dosata.

Što se ne bavite klađenjem kada od niza rješenja uvijek znate konačan rezultat.
[/quote]

Još si unutra ?
Ja se iskrcao prekjučer na vrhu vala, a sada opet možda budem lovio ono najniže u korekciji
[pray]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

….Novac za pšenicu kojom će državne robne zalihe obešteti poljoprivrednike, Ravnateljstvo za robne zalihe će probati namiriti iz stečajne mase Đakovštine, a iz stečajne će se mase tražiti i namirenje duga državi, najavio je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

http://www.poslovni.hr/140345.aspx

ovo je gadno , izričito se najavljuje naplata iz STEČAJNE MASE što znači država nema namjeru pretvoriti potraživanja u dionice nego želi likvidirati Đakovštinu d. d. kao pravni subjekt i naplatiti se koliko bude moguće iz njene imovine.
za male dioničare to znači da će dobiti 0 kn po dionici.
današnjih 18 kn ispada užasno skupo po ovome što se sprema [bye]
[/quote]
Dakle,država iz stečajne mase naplaćuje 50 mil kn.OK.
Istovremeno ima u vlasništvu 30,75 dionica što ćini
30,75% od 340 mil.kn netto imovine/AOP 132/ tj.104,55 mil.
sadašnja potraživanja cca 50 plus 104,55 u imovini predstavlja potencijalnu imovinu od

154,55 mil kn

50 :154,55 =0,3235 dakle gubitak od 1-0,3235=0,6765 67,65 pušing
Radnici 100%
Žito Osijek barem 101%
Banke koje šute 100%/zato i šute/
Radnici dioničari-ništa
Ostali veći i manji dioničari ništa

Moguće,ali malo vjerovatno.Mali dioničari i radnici moraju pokazati zube,jer imaju više od 50% dionica.
Meni je daleko vjerovatnije da će se država skupa sa HPB naplatiti u silosima i iznajmiti ih EU ,a djelomično ostaviti u najmu DKVS radi kontinuiteta proizvodnje.
Na ovaj način država u cijelosti naplaćuje svoj dug .Ali zaštićuje svoj dionički udio u ostatku imovine,a samim tim i svih dioničara
Bitno je da je imovina dovoljno velika da se svi namire 100%.I da ostane,a to je vrlo vjerovatno.

da kolega lopina upravu ste bitno je da je imovina puno veća nego dug sad je jedino pitanje kako će se stvari dalje odvijat

New Report

Close