Sukladno Uputi o posebnom režimu trgovine obavještavamo Vas da je dionica DKVS-R-A ispunila uvjete za ubrzani prelazak u redoviti režim trgovine, te da će se dotičnom dionicom početi trgovati u režimu redovitog trgovanja od dana 22.02.2010. (ponedjeljak).
Nedostajat će mi ova luda igra najbrži prst.Ipak još jedanput imat ćemo ovu igricu u ponedjeljak od 9 do 10.
Slabe ručice danas kapitalizirale dobit od -40 %,ako je ušao na 30 pa do kapitalizacije dobiti do 110%,ako je
ušao na 8,50. I sve se dogodilo u petnaestak dana.
Bilo je lijepo živjeti sa Titom,govore naši stari.
Bilo je lijepo sudjelovati u ovoj vožnji u DKVS.
U ponedjeljak bi moglo biti luđe.
Hvala prodavačima što su se nabildavali pa sam na 655 kom koje sam bio spreman platiti po 25
dobio po 18 i uštedio 5.500 kn.
Ono što ste danas kupovali po 18 morati ćete u ponedjeljak prodavati po 15 ako želite vidjeti keš [sad]
ovo se zove hladan tuš
ode moje žito
Slabe ručice danas kapitalizirale dobit od -40 %,ako je ušao na 30 pa do kapitalizacije dobiti do 110%,ako je
ušao na 8,50. …..
Hvala prodavačima što su se nabildavali pa sam na 655 kom koje sam bio spreman platiti po 25
Tebe posebno treba biti sramota, navukao si i upropastio tolike ljude koji su zadnja 3 dana kupovali potaknuti s tvojih 100 postova u tjedan dana, a danas su već na -36,80% !!! Prestrašno!
I još im se cinično zahvaljuješ!!
Priznaj radije svima njima da si jučer prodavao malim naivcima koje sada posprdno zoveš "slabim ručicama"!!!
O tvrtki: (18.02.) – Svima već poznato
Osnovni financijski podaci:
Prihodi od prodaje 174,85 M 3/09
Poslovni prihodi 182,54 M 3/09
Ukupni prihodi 184,29 M 3/09
Neto dobit 1,32 M 3/09
Kapital i rezerve 340,07 M 3/09
Aktiva 804,77 M 3/09
Osnovni fundamentalni pokazatelji:
P/S 0,17 3/09
P/E 22,80 3/09
P/B 0,09 3/09
BVPS 322,78 3/09
EPS 1,25 3/09
Par članaka koji su doveli do ovakve situacije (ostale portale ne reklamiram):
http://www.poslovni.hr/140305.aspx
http://www.poslovni.hr/140174.aspx
itd. veljača i siječanj
Izdvojio bih:
Prema mišljenju analitičara Fima vrijednosnica rast cijene dionice Đakovštine rezultat je utjecaja dva čimbenika. “To je potpis ugovora o zakupu s tvrtkom Žito krajem siječnja, kojim je Đakovština iznajmila svoje proizvodne i skladišne kapacitete te načelno iskazan interes vlasnika Žita za preuzimanjem Đakovštine. Time bi kompanija dobila vlasnika koji bi razvijao poslovanje i ubrzao izlazak iz stečaja”, smatraju u Fima vrijednosnicama. “Daljnje kretanje cijene dionice ovisit će o budućim vlasničkim kombinacijama i sposobnosti vlasnika da restrukturira kompaniju kao i općem trendu na Zagrebačkoj burzi”, poručili su u varaždinskoj brokerskoj kući.
Osvrt:
Fima vrijednosnice = Fima invest (Fima Equity donedavni dioničar/ fondovi) = Fima AMI ltd (Malta-citaj Podravka).. Zaključite sami… Zapravo ne; pogledajte prinose tih fondova i poslovanje tih kompanija.. Gdje su svi ti d/f manageri koji su donedavno govorili da su ostale dionice iz prehrambenog sektora trenutak za kupnju na ath?
Vezano za to, poznato je da na tržištu kapitala postoje i investitori koje se naziva: Svinje – nemaju strategiju ulaganja, nikada im dosta zarade, Ovce – ulagači koji su nesigurni i glavinjaju po dionicama i uvijek izgube sve, najkasnije saznaju za informacije… Ovime ne želim uvrijediti nikoga ali s obzirom na situaciju na ovoj dionici, upitajte se da li i u koju grupu spadate.
Natrag na samu kompaniju:
Đakovština je trenutno u stečaju s preustrojem (Žito d.o.o Osijek). Što vam govori taj termin? Komapnija trenutno manjka sa zalihom od 22000 tona robnih zaliha (žita) te ako se ne varam duguje 3 mjesečne plaće za oko 540 zaposlenih (uglanom nkv/kv). Sve ostalo su nagađanja oko duga.
Sada jedan info koji sam slučajno zamjetio između redaka: U trenutku razmišljanja države da li da sudjeluje u vraćanju pokradenog žita ili ne, puštena je informacija da država trenutno raspolaže sa oko 30000 tona robnih zaliha (žitarice – ječam, zob, pšenica…) a Đakovštini nedostaje 22000 tona. Što ova informacija govori u biti o ovoj kompaniji, odnosno logično pitanje, gdje će poljoprivrednici iduću žetvu pohraniti? Pa zatim, izlistajte na nekom portalu kompanije iz istog sektora i pogledajte usporedne pokazatelje. Jasno je da je držva nažalost loš gospodar svojih kompanija. Ta i takva vremena se mijenjaju, polako ali sigurno i jedino u što sam siguran je da sektor u kojem se ova kompanija nalazi ne propada samo tako, naročito u fazi kada država ulazi u europsku uniju.
*p.s. – i što bi u zadnje vrijeme rekli naši vrli investitori – ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju 🙂
Onaj ozbiljni koji želi kupiti ili prodati dionice u posebnom režimu, ionako dolazi 1, 2 ili 3 sekunde prije. Trenutno stanje bid/ask ili 5 minuta prije 13:00 sati, nije uopće bitni pokazatelj konačne situacije!
lako sada biti pametan poslje bitke!!
[/quote]
Ja ne pametujem, nego samo upozoravam na koji način ozbiljni trguju u posebnom režimu trgovine! Isto je kad cijena ide gore ili dole, nebitno. Konačnu cijenu uvijek odredi onaj tko se postavi zadnju sekundu, a ne onaj koji se izloži u 12:50.
Sukladno Uputi o posebnom režimu trgovine obavještavamo Vas da je dionica DKVS-R-A ispunila uvjete za ubrzani prelazak u redoviti režim trgovine, te da će se dotičnom dionicom početi trgovati u režimu redovitog trgovanja od dana 22.02.2010. (ponedjeljak).
Nedostajat će mi ova luda igra najbrži prst.Ipak još jedanput imat ćemo ovu igricu u ponedjeljak od 9 do 10.
ušao na 8,50. I sve se dogodilo u petnaestak dana.
Bilo je lijepo živjeti sa Titom,govore naši stari.
Bilo je lijepo sudjelovati u ovoj vožnji u DKVS.
U ponedjeljak bi moglo biti luđe.
[/quote]
…idućih tjedana nabildavanje u pravcu UP…
Nitko nitkome nije kriv.
Svi koji su kupovati dionice firme u stečaju moraju biti svjesni potencijalnog rizika od gubitka
potpunog uloga.
Ono što ste danas kupovali po 18 morati ćete u ponedjeljak prodavati po 15 ako želite vidjeti keš [sad]
Kako to mislite, čitajući vaše postove stekao sam dojam da ova firma u stečaju ništa ne vrijedi…pobogu, zašto bi neko to kupio za 15kn?
Da nije zbog toga što će te biti na bidu u ponedjeljak?
Ali, to nije moguće. Pa to ništa ne vrijedi!
Vi ste zasigurno jedan od samaritanaca.
[yawn]
Pa lijepo sam rekao preko 23kn trenutno je sve pretjerivanje!
Idemo opet dolje, samo targete više ne postam!
ušao na 8,50. …..
Tebe posebno treba biti sramota, navukao si i upropastio tolike ljude koji su zadnja 3 dana kupovali potaknuti s tvojih 100 postova u tjedan dana, a danas su već na -36,80% !!! Prestrašno!
I još im se cinično zahvaljuješ!!
Priznaj radije svima njima da si jučer prodavao malim naivcima koje sada posprdno zoveš "slabim ručicama"!!!
[/quote]
…A što je sa onima koji su "zbog lopine" kupovali 6 dana prije i prodali jučer??? no niste još izgubili kolega…samo strpljenja i gledajte…
Onaj pad s 30 na 8,50 i sad opet povratak na 30…to vam se zove slučajna šetnja.Mačka šeće amo tamo i nešto je prestraši.Sva panična preskoči ogradu i udalji se nekoliko metara ,malo se pritaji pa kad vidi da prave opasnosti nema vrati se u tri -četiri skoka nazad i nastavi njuškati….. [smiley]
Da li se samo prestašila ili joj prijeti stvarna opasnost?