Kolega lopina Đakovština je prije rata imala zemljište silose kudeljaru farmu svinja i u svakom selu otkupnu stanicu itd.Ja sam osobno iz tog kraja prodali su puno toga a farmu svinja je kupio Pipunić i bratić mi radi tamo zadovoljan je sa plačom ali nekad mora doči i nedeljom.U centru grada prodali su silose Projektgradnji jer im nisu mogli platit za izgradnju pekare. Također posjeduju stanicu za tehnički pregled.Međutim i meni su dužni Brašna itd.Nevijerujem da če radnici lako dati svoje dionice.Zaadnje su kupili nove kamione.A za one koji neznaju kako je ošlo žito pa potoji pruga koja ide kroz silos vozilo se vlakovima također sam osobno bio kad je došao uskok ljudi rade svoj posao.Da zaboravio sam na vinariju koju je pik dao Gavranoviču i čovijek je kapitalizirao i prrodo na vrijeme Kutjevu.A ko ste sigurni da je treba prodat na 25-30 biču vam zahvalan na savijetu .uz poštovanje
uf koja rupa na kupnji svega 8.500 komada, a na prodaji 23.500
nije dobro, nije
To si u pravu i jucer je bla rupa poslje 13H pa je danas bilo i po 35 kupje. Ljudi tumbaju .Neka mi netko kaže tko je prodao od Vas. Naravno nitko jer niste stigli a panika vas hvata..
uf koja rupa na kupnji svega 8.500 komada, a na prodaji 23.500
nije dobro, nije
Vidit ćemo sutra u pet do trinaest.Nova igra najbrži prst.
A onda u ponedjeljak od devet do deset ponovno nova igra najbrži prst.Dvije za redom.
Sa blokadom ili bez ulazak u redovno trgovanje.
E onda počimaju najluđe igre u kojem mali investitori postaju najveće žrtve dok se ne utvrdi neka cijena..Ili im se utrapi skupa roba koja ne vrijedi ili im se otme skupa roba za jeftine novce.Preporučio bi svakom vlasniku
ove dionice da dobro izanalazira sve mogućnosti i da ne donosi ishitrene odluke,a naročito
izbjegavajte igru najbrži prst,da idete prenisko u prodaji i da vas tamo i zakuca,kao i da se u kupnji ne postavljate previsoko jer vas može i tamo zakucati.
Ovdje postoji mogućnost atomskog udara i zdesna i slijeva.
Postavi bih vam jedno pitanje:
Što biste napravili da želite kupiti 20.000 kom DKVS.Naravno što jeftinije.
Ovdje nemamo velikih prodavaća koji imaju tolike količine ,pa pitanje.
Što biste napravili da želite prodati 10.000 kom DKVS.Takvih nema.
Dakle,netko je možda bacio oko na ovih pedesetak tisuća dionica koje se nalaze u našim rukama.
I zato,pamet u glavu,olovku u ruke,dobro promisliti i donijeti odluku.
Ja ubuduće neću govriti o svojim potezima jer bi se to moglo tumačiti kao poticaj na kupnju ili
prodaju.Vaše dionice,vaša odgovornost.
Kolega Lopina nemojte pretjerivati. Da ovo vrijedi od 250 do 300 kuna. Pa cijena se kretala oko 200 kad je IGH bio 15000, Ledo 18000 itd. Prije stečaja je cijena bila 30-40 kn i kad bi zanemarili stečaj 60 kuna bi bio avion.
Nisam ja nikada reka da vrijedi 250 kn nego kolega milusic.To sam izvukao iz njegovog konteksta.
On je spomenio i 10 kn ,a ja to prepuštam vama koji niste unutra da koristite.Meni lipše zvući 250.Ja sam uvijek tvrdio da vrijedi prema
BV 322,78/mislim/prema zadnjem izvješću/
Da ali DKVS kada je bila na 240 kn tržila se na cca 0,75 BV.
A LEDO na 18.000 desetak BV/možete me i ispraviti/,a IGH na 6 BV.Oni su u tom trenutku bili precijenjeni,
ali dok LEDO u nekom budućem ludilu može ponovno na 18.000,ali naravno bez pokrića,IGH malo
teže u kratkom vremenskom razdoblju,jer je u nepopularnim građevinarima, dok DKVS vrlo brzo može nazad.Pa za ovakvu branšu je trgovanje na o,75 BV dobar ulog./ovo se odnosi na cijenu od
240 kn/.
Naravno da budući vlasnik treba podići rentabilnost kakvu imaju i ostali iz branše.
Bitno je samo da vlasnik ne bude država nego netko tko zna rentabilno poslovati.Ili kao što je reka
Meštar u Malom mistu:"Vanka politiku iz moje butige."
Kada je IGH bio 15000, Đakovština je vrijedila barem 1000, ali se tržila po 200. S obzirom da naši burzovni ulagači nemaju pojma o vrijednosti firmi, preostaje im jedino da se bave statistikom. Kako su oni koji nešto znaju u velikoj manjini i njima ne preostaje ništa drugo nego da se prilagode situaciji.
Također želim upozoriti sve koji se nadaju da če puno zaradit svako raspolaže svojim kapitalom pazi te se krda ja ču sigorno ako padne kupovat ali ču i prodavat kad budem imao solidnu zaradu treba biti uporan i hrabar.Molio bih sve da nam nestavljate odgovornost jer vidite da i napolju malo raste malo pada ko na vrijeme uloži i izađe uvjek je u dobiti bar za male ulagače.Danas treba za 200 do 500kn
cijeli dan radit.
Ljepo su analitičari zaključili da ovo najvjerojatnije uskoro izlazi iz stečaja što znači i iz blokade. A kolko onda vrijedi ako nije u blokadi i u stečaju??? Računajte. A vi sutra po bidu…ima ko kupiti [smiley]
Poštovani Todoriča sam upozno prije kupio je belje itd svoje proizvode plasira u konzumu itd. dok je belje slabo raslo konzum je imao bolji uzlet.Aiz informacija znam šta čovijek radi i kako posluje i vijerujte spada u elitu jer zna plasirat robu i dionice itd.Naravno nemogu vam sve reči jer bih tako bila upitna moja diskrecija.Jednostavno laički čovjek plača radnike daje plače na vrijeme božičnice itd.Iako u kapitalizmu postoji mogučnost da i on propadne to je napolju normalno da se firme prodaju i propadaju
pa je po meni moje osobno mišljenje da u RH ima puno onih koji nevole hrvatsku ili su zaluđeni sebični dugoročno Konzum je dobra firma nedaj bože potresa i rata
milusic,
sto ima i Sloveniji? jel’ ima dovoljno snijga na Kranjskoj Gori za ovaj vikend? Vidim da postoji problem ne samo u Č i Ć već i u čovijeku, sigorno, a ne vjerujem da je gramatika problem [lol]
Kako DKVS izgleda iz EU?
[rolleyes]
Ljepo su analitičari zaključili da ovo najvjerojatnije uskoro izlazi iz stečaja što znači i iz blokade. A kolko onda vrijedi ako nije u blokadi i u stečaju??? Računajte. A vi sutra po bidu…ima ko kupiti [smiley]
koliko vrijedi-mislim da je to u ovom trenuku velika zagonetka- nema tog analitičara koji bi sa sigurnošću moga iskazati točnu vrijednost.