Možda su vozili s crvenim tablicama da ne upadaju u oćo… [lol]
[/quote]
Dublja je tu priča jer robe fali i u drugim silosima a vidiš da su ju premještali u ovaj. Sad će se na njima kola slomiti a tko je sve đapao nikad se neće saznati. Prebrzo je inventura otkrila da u ostalima ništa ne fali. Ja jest da dobro ribu lovim ali isto tako dugo u ovoj državi živim pa i ne vjerujem svemu što se kaže ili napiše. A Vladi … njima ne vjerujem ni pod razno.
Jel netko zna izračunat koliko bi kamiona trebalo za prebaciti sav taj teret u rinfuzi ili prerađenoj formi ?
[/quote]
Pa to je sve bilo u okviru uobičajenog poslovanja.Na šleperima nije pisalo_ukradeno žito.
Tek kada je nestalo sirovine postalo je jasno da je to trebalo pisati.A onda je puklo.
[/quote]
Želiš reći pojelo se s vremenom, to bi značilo da su u okviru uobičajenog poslovanja
već uplaćene kune, odnosno naplatili plasmani finalnog produkta iz prerađenih sirovina ?
(hrpetina kuna onda sigurno čuči na žiro-račun)
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 132.131 12,54 Skrb. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA 128.226 12,17 Osnovni račun
3. HZZO 82.027 7,79 Zast. račun
4. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 63.423 6,02 Osnovni račun
5. HZMO 50.289 4,77 Zast. račun
6. ĐAKOVŠTINA – NOVI ESOP D.O.O. 35.582 3,38 Osnovni račun
7. BAKIĆ NENAD 12.095 1,15 Osnovni račun
8. MATIĆ MIJO 9.546 0,91 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA EQUITY – OIF S JAVNOM PONUDOM 8.201 0,78 Skrb. račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 7.930 0,75 –
Ukupno: 50,25
nema više zabe u top 10
tko je prodao 6000 komada u utorak
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 132.131 12,54 Skrb. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA 128.226 12,17 Osnovni račun
3. HZZO 82.027 7,79 Zast. račun
4. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 63.423 6,02 Osnovni račun
5. HZMO 50.289 4,77 Zast. račun
6. ĐAKOVŠTINA – NOVI ESOP D.O.O. 35.582 3,38 Osnovni račun
7. BAKIĆ NENAD 12.095 1,15 Osnovni račun
8. MATIĆ MIJO 9.546 0,91 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA EQUITY – OIF S JAVNOM PONUDOM 8.201 0,78 Skrb. račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 7.930 0,75 –
Ukupno: 50,25
nema više zabe u top 10
tko je prodao 6000 komada u utorak
Zaba je kompletno prodala.
Na vidiku više nema velikog prodavača!
Eventualno da se Fima riješi ovih 8.201 komada….
Jel netko zna izračunat koliko bi kamiona trebalo za prebaciti sav taj teret u rinfuzi ili prerađenoj formi ?
[/quote]
Pa to je sve bilo u okviru uobičajenog poslovanja.Na šleperima nije pisalo_ukradeno žito.
Tek kada je nestalo sirovine postalo je jasno da je to trebalo pisati.A onda je puklo.
[/quote]
Želiš reći pojelo se s vremenom, to bi značilo da su u okviru uobičajenog poslovanja
već uplaćene kune, odnosno naplatili plasmani finalnog produkta iz prerađenih sirovina ?
(hrpetina kuna onda sigurno čuči na žiro-račun)
[/quote]
Žito iz zaliha košta cca 0,80 kn,a brašno je minimalno četiri puta skuplje tj.višestruko više,a kako dobavljači plaćaju sa zakašnjenjem možemo očekivati priliv sredstava u prvom kvartalu.Možda bude
dostatno da se isplate radnička potraživanja,a radnici su i pokrenuli stečaj.Dakle,sa podmirivanjem
obaveza prema radnicima iz tekućih prihoda,a država podmiruje nestale zalihe rješavamo se največeg broja vjerovnika/2000 kooperanata poljoprivrednika i 5.300 radnika/,država postaje najveći vjerovnik zajedno sa bankama i Žitom Osijek.Ako se uspiju dogovoriti čak mogu donijeti
odluku o izlasku od stečaja.Jasno je da će Žito Osijek sa svojih 30 mil kn potraživanja to nastojati
spriječiti,ali oni i tako nisu samostalni.Sa 800 mil kratkoročnog duga i 200 dugoročnog Žito ionako
nema samostalnost u odlučivanju.Ovisni su od bankama,ali ipak i banke imaju veliki problem,a to je kao naplatiti cca 1 mlrd kn.od Žita i Đakovštine.Država je jedini partner koji može parirati bankama.Nadajmo se da će u svemu ovome država znati sačuvati svoj vlasnički udio od 31%
u Đakovštini i vjerovnički udio od preko 100 mil kn.Ako bude pameti država bi čak mogla iz
Đakovštine bez velikih gubitaka.Što država manje izgubi i mi ćemo manje izgubiti.
Ali država nikada nije štitila svoju imovinu pa joj ne treba previše vjerovati.Ali svatko tko se
oslanja na državu uvijek možena prosjački štap.Nažalost!
momci, ovo je previše za starog kajmana pred mirovinu. fino sam uzo onomad ispod 9 kuna, prodo danas i ostvario prema ekranu 90% prinosa u par dana, iliti 6000 evrića. nije to loše. sad ću uzeti novu ladu nivu na plin da se vozam po ovom snijegu i , naravno, možda opet ovamo uletim jer ovo je dobra firma i još bolja dionica, usprkos stečaju. a vi i dalje mjerkajte dok stari gušteri kupuju i prodaju neodlučnima. meni dosta 90% u par dana, a vi preuzmite štafetu jer na mladima svijet ostaje, a ja dodajem i dionice.
Ja sam ljetos ulovio ribu na moru i oko joj je bilo ko pepeljara.
[/quote]
ma šta pepeljara ko točak od kamiona.
na 10 ce otici sljedeci tjedan, ovo mi je jako slicno kao i hgspot, i on je rastao i ekipa se punila a onda ko grom iz vedra neba lova zauvjek izgubljena [lol]
na 10 ce otici sljedeci tjedan, ovo mi je jako slicno kao i hgspot, i on je rastao i ekipa se punila a onda ko grom iz vedra neba lova zauvjek izgubljena [lol]
Što što je hgspot rastao od 21 do 110…to ti je više od 400% i danas se trži na više od 100% prinosa u odnosu na najnižu cijenu…
Aj…nemoj biti zavidan i pusti ljude da trguju!
Jedna mala razlika.
Kada HGspot platim 47 kn kupujem i 47 kn duga.Naime toliki je gubitak iznad temelnog kapitala po
dionici.
Kada kupim DKVS za 15-20 kn/vjerovatno danas/ kupujem 322,78 kn tj 22,78 kn dobitka i 300 kn
temeljnog kapitala.
Mislim da je to velika razlika i da DKVS ima prostora za ogromni rast vrlo brzo,dok je za HGspot
to teško očekivati u dužem razdoblju od nekoliko godina.
Danas bi mogli imati malo veći promet nego jučer.Vikend je dug,strah u kostima,kapitalizacija
dobiti ,a istovremeno i jaka kupnja.Ali ovdje ni bog ne zna da li idemo livo ili desno.
Jedna mala razlika.
Kada HGspot platim 47 kn kupujem i 47 kn duga.Naime toliki je gubitak iznad temelnog kapitala po
dionici.
Kada kupim DKVS za 15-20 kn/vjerovatno danas/ kupujem 322,78 kn tj 22,78 kn dobitka i 300 kn
temeljnog kapitala.
Mislim da je to velika razlika i da DKVS ima prostora za ogromni rast vrlo brzo,dok je za HGspot
to teško očekivati u dužem razdoblju od nekoliko godina.
Danas bi mogli imati malo veći promet nego jučer.Vikend je dug,strah u kostima,kapitalizacija
dobiti ,a istovremeno i jaka kupnja.Ali ovdje ni bog ne zna da li idemo livo ili desno.
[/quote]
Daj bože da bude ogromna kapitalizacija dobiti po 16! (20.000 komada)
Onda možemo u redovno trgovanje!