DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

seljaci potražuju 18,4 Mkn
friška vijest iz poljoprivredne emisije

Nije beg cicija.Ok.Hvala na informaciji.
[/quote]

To je odlična vijest za nas!
Vjerojatno će se vlada dogovoriti s novim vlasnikom o velikom diskontu na dugove…a i hpb će morati dati diskont ako se želi barem djelomično naplatiti….
[/quote]

Koji novi vlasnik, o čemu ti pričaš? Postoji samo novi zakupac (Žito) koji je sve što Đakovština ima dobio na upravljanje, korištenje i ekspolatiranje za 1 kn mjesečno. Ponavljam, za 1 kn mjesečno!
Nadalje, o kakvom diskontu ba dugove pričaš??? Ako je BV iznad visine dugova kao što piše u FI, bit će sasvim dovoljno kad se rasproda da se namiri većina dugova! To što mali (ni veliki) dioničari nakon toga neće dobiti ništa, to je drugi problem za koga nikoga osim dioničara nije briga [bye]
[/quote]
da nešto rasčistimo:
vlasnik nije isto što i zakupac
Žito nije novi zakupac nego prvi zakupac
Žito je i vjerovnik sa cca 30 mil kn/nepotvrđena informacija/možda se od toga namiri najam
Od pokrenutog stečaja u ponedjeljak dogodile se nekoliko pozitivnih stvari
-pokrenuta proizvodnja -za mene kao dioničara odlična vjest ,jer vrijednost imovine ne bi trebala
padati,a Đakovština drži svoj tržišni udio
-prema očekivanju država kao najveći griješnik rješava dug prema najnezgodnijim vjerovnicima tj.
seljacima i povečava svoje potraživanje,to je izvrsna vijest
O eventualnom diskontu za vjerovnička potraživanja prerano je govoriti.Najprije procijena imovine i utvrđivanja stečajne mase za dva tri mjeseca.
U konačnici možemo očekivati i novog vlasnika.Koji model će koristiti za dobijanje vlasništva.Ja mislim da bi preuzimanjem večinskog paketa dionica dok su ovako jeftine i dogovorom sa vjerovnicima prošao
daleko jeftinije nego kupnjom cijele firme u likvidaciji.Ne bi trebalo zanemariti da postoji mogučnost stvarnog šišanja nas dioničara i to naročito,ako su vjerovnici i budući preuzimatelj ili
kupac u dogovoru,tj povezane osbe.Država ne može biti pouzdan partner,iako je najveći dioničar i jedan od većih
vjerovnika.Ali možda i postane.
Činjenica je da je netko tko je kupio 100 kom uložio 850 kn,dobio knijgovodstvanu protuvrijednost 32.200.Premalo ili previše ocijenite sami.Mi novi dioničari bi to dali za 10.000.A vi kažete da ćemo dobiti ništa.
Ne pjenite se.To vam nije dobro za zdravlje!I ne kupujte,ako vam je prerizično.Puno njih hoće!

[/quote]

Pa baš svatko imalo ekonomski pismen zna da je bolje se ovdje dogovoriti s državom o o kupnji njezinih dionica za 1 kn uz djelomičan oprost potraživanja od strane države. Nakon toga se da javna ponuda po 11-12 kn te se stekne kontrolni paket. Za državu je ovo najbolje jer se rješava gubitaša a još će k tome naplatiti dio dugova. Preuzimatelj ce za jako malu lovu kupiti vrijednu imovinu.

Ukoliko bi netko cekao kraj postupka stecaja i prodaju imovine po dijelovima…to znaci da se npr. Zito ili Cakovečki mlinovi moraju zadužiti 400-500 milijuna kuna da bi sve to kupili…a onda je i njihva bilanca u velikoj opasnosti.

Bas zbog toga je vrlo važno da je žito uzelo u zakup Đakovštinu, za par mjeseci se točno može utvrditi imovina i dugovi…i naci najbolje rješenje za državu, radnike, Đakovštinu, preuzimatelja i konačnici dioničare!

Mislim da je Fima prestala prodavat još prije nekoliko dana, jer ovih 8000 stoji nepromjenjeno.
A to bi bilo u skladu s njihovom inteligencijom, jedino gluplje od prodat sve na -95% je prodat pola na -95%.

gluplje od toga je dokupljivat na 30 pa na 20 pa na 12 pa na 8 pa onda zbrojiš prosjek=19..pa onda ispišeš 100 stranica tu na forumu nebi li našao tko ce uskočit s tobom u baru punu krokodila..sad si več svijestan da gubiš sve al se nadaš bar na 12-13 izač ali veliki svaki dan zahvaljuje kolegi sto je skupio dovoljan broj mušterija i sto se može iskrcavat na 8 kn s 95% minusa jer je u tome pozitivno što je veliki sretan da ima makar 5% plusa u svemu tome jer sad zna da je trebao izgubiti 100%…dokup i samo dokup ovog podcijenjenog Hrvatskog bisera [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
Malo ste zabucali.Tromjesječni prosječna prosječna cijena je 11,40 ,a prosjek ovih zadnjih
stečajnih dana je 10,40.Možda će neki izlaziti po ovoj vašoj cijeni sa zaradom os samo 90%.
Ako koristite brojeve nastojte da vaši izračuni budu malo točniji.
Mislim da niste korektni.

koliko ovdje dušebrižnika i altruista ima pa to je nevjerojatno … gandijevce da ne spominjem … raspisali se i upozoravaju sve u 16, pa dajte ljudi više ne gnjavite bedastočama već ili kupite ili prodajte ili i dalje gledajte sa strane ali nemojte "pomagati" dobronamjernim savjetima … pustite da se stvari raspetljaju na jedan ili drugi način jer Vi tak i tak nemrete na to utjecati … btw, pa đakovština je zadnjih dana super pozicija, jedina ona mi nije niš pala [lol]

što vam smeta kad se vidi i druga strana medalje? ja sam se skoro navukao na pisanje lopine na 30 kn i uletio, ali su me baš ti"dušebrižnici" "altruisti" i "gandijevci" spasili od -75% u mjesec dana….zato hvala njima, a lopini i ostalim navlakačima koji su ovdje zaglibili i mnoge navukli da potonu s njima mogu samo poručiti da se ostave ovog posla jer su već sebe zavili u crno, pa ne moraju i ostale male ulagače navući u ovu pušionu od firme u stečaju…ova firma je klinički mrtvac na aparatima i sad samo preostaje da joj povade organe koji još vrijede i prodaju ih [bye]

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

gluplje od toga je jedino bavit se tuđim poslom bez naknade. [yawn]

evo koliko ja brojim ovih dana ima nas samo troje u DVKS koji smo kupovali dionice pa me zanima tko to još kupuje dionice propale firme i to po 500 do 1000 komada
[/quote]

Što se tiče ovih trojki evo vam odgovor

Organizovani su po sistemu trojke, a trojke su Đuro šta? – osnovne jedinice diverzantskih grupa; usput razgovaraju sa seljacima.
Danice zašto razgovaraju sa seljacima? – pa pitaju gde ima fazana?; Danice Danice, razgovaraju sa seljacima kako je raspoloženje u narodu.
Idemo dalje.

Postanite Eu-robovi

gluplje od toga je jedino bavit se tuđim poslom bez naknade. [yawn]

evo koliko ja brojim ovih dana ima nas samo troje u DVKS koji smo kupovali dionice pa me zanima tko to još kupuje dionice propale firme i to po 500 do 1000 komada
[/quote]

ma ima malih ko pljeve
puno malih se navuklo na priče lopine i kupuju s njime od 30 kn pa sve do ovih 8 kn…sutra možda i po 4 kn…
da veći igrač kupuje prvi dan bi nazvao FIMU i otkupio sve po 15 kn…ovako je sigurno da kupuju samo mali koji će za dva dana kad skuže u što su upali počet prodavat po bidu da pobjegnu što prije van

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Bravo početnik 5,ocjena čista petica.
Ali DKVS nije gubitaš.Ona je samo nelikvidna firma koja je radi toga i došla u ovu situaciju.
I ovo država nebi smjela dati za 1 kunu.Državni udio je 31% ,a to vrijedi cca 100 mil kn.Uz koliko diskonta je to spremna dati.Dakle,ja bi dionicu koja ima pokriče u knjigovodstvenom BV i to
najvećim djelom u dugoročnoj materijalnoj imovini,gdje i ne može biti velikog otpisa,a ta
dug. mater.imovina je otprilike velika koliko i ukupno dugovanje vjerovnicima/cca 500 mil.kn./
a ostala od 322 kn po dionici bi možda mogla biti i diskontirana trebao dati za 12,50 kn.Malo morgen.
Čekati ću da se utvrdi stečajna masa i tek tada donijeti odluku.
Ukoliko netko želi kupiti kontrolni paket najmanja otkupna cijena bi trebala biti barem 65 kn, koliko su plaćali radnici
a to je jedina šansa i da dobije više od 50% svih dionica.A tih 50% svih dionica bi trebao platiti
samo 35 mil kn.Ne bi me iznenadio ovakav scenarij jer mi izgleda sve kao namještena igra da cijena
padne što više. Kakav je to samo biznis.Naravno da najprije treba slomiti državu.
Ali postoji mogućnost i dokapitalizacija na način da se vjerovnička potraživanja pretvaraju u vlasničke udjele.
Imamo niz mogućnosti.Svaka nam ide u prilog,osim likvidacije i prodaje ispod potraživanja
vjerovnika.I zato ću i sutra biti na šopingu.Za tri tisuće kuna kupiti 100 tisuća protuvrijednosti.
E to me golica.

nazalost…
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=573&pg=122

Tko je analiziraoi bilancu mogao je utvrditi problem nelikvidnosti i veliku kratkoroćnu zaduženost.
I ovo što se danas događa je posljedica loše lividnosti što je dodatno potaknuto krizom u 2009.g.
Ali upravo ovakve firme sa velikom materijalnom imovinom,značajnim tržišnim udjelom i sa krizom likvidnosti postaju interesantne mete za preuzimamje.Žito Osijek se ponudio kao strateški partner,ali uprava je to
odbila.A s obzirom na vlasničku strukturu država ima preko 25%.
Đakovština duguje I HPBu,nisu platili ni obveze za socijalno i mirovinsko ,te bi država sa zeru pamati,a koje najčešće nema ,i sa upucavanjem malo svježe love mogla imati dobru firmu za udaju
i smanjiti gubitke i naplatiti svoja potraživanja,
.
Ovo bi bila idealna meta za ovaj novi interventni fond za poticanje proizvodnje/banke,Roha ,vlada/.
Naravno za nekoliko mjeseci.
Jučer je direktor izjavio da prihvačaju strateškog partnera,Ali meni izgleda da su došli pred zid i da
se radi o ucijeni i neprijateljskom preuzimanju od Žita Osijek.
Ipak država i slavonac kao najveći dionićari trebaju dati zeleno svjetlo,
Svako odgađanje rješenja i dogovora stvara dodatne probleme,Potencijalno štrajk,stečaj.U likvidavciju ne vjerujem s obzirom da je Đakovština najjača firma u tom pasivnom kraju.
Sreća da je kapital veliki
BV je 328

P/BV=31,6/328 =0,096

Naravno ako je bilanaca vjerodostojna.

Ali svi koji su ulazili preko 150 mogu računati na velike gubitke ili čekati.
[/quote]
Vidim da me se često spominje kao drukera.
Ovo je moj prvi "drukerski" komentar o DKVS prije otprilike mjesec dana.
Čitav komentar se zasnivao na stanju bilance i što se može očekivati.
Ponavljam još jedanput.

DKVS d.d. u stečaju.

Kupujte o svom riziku.Prodajte o svom riziku.Ovdje se puno zarađuje ili puno gubi.Odluka je vaša.

Pa baš svatko imalo ekonomski pismen zna da je bolje se ovdje dogovoriti s državom o o kupnji njezinih dionica za 1 kn uz djelomičan oprost potraživanja od strane države. Nakon toga se da javna ponuda po 11-12 kn te se stekne kontrolni paket. Za državu je ovo najbolje jer se rješava gubitaša a još će k tome naplatiti dio dugova. Preuzimatelj ce za jako malu lovu kupiti vrijednu imovinu.

Ukoliko bi netko cekao kraj postupka stecaja i prodaju imovine po dijelovima…to znaci da se npr. Zito ili Cakovečki mlinovi moraju zadužiti 400-500 milijuna kuna da bi sve to kupili…a onda je i njihva bilanca u velikoj opasnosti.

Bas zbog toga je vrlo važno da je žito uzelo u zakup Đakovštinu, za par mjeseci se točno može utvrditi imovina i dugovi…i naci najbolje rješenje za državu, radnike, Đakovštinu, preuzimatelja i konačnici dioničare!

Nije u potpunosti točno.Kod preuzimanja kupnjom dionica preuzimaš i dugove .
Znači ta potraživanja ne možeš izbjeći.S tim da ako je kupuješ u stečaju kupuješ po diskontnoj cijeni jer vrijednost opreme u bilanci i stvarna vrijednost nisu iste..točnije prodajna vrijednost je manja.Znači kupiš po diskontu imovinu koja je veća od duga(predpostavka)I koja tekućim poslovanjem može servisirati reprogramirani kredit.I to je sva mudrost.
I dobiješ 100% firme..puno bolja opcija za kupca a pravim vjerovnicima, bankama, njima je svejedno kako do para..ovako ili onako.
Otkupljivati dionice preuzimanjem samo je dodatni trošak eventualnom kupcu IMHO
U četvrtom mj.bi trebali znati stvarno stanje a u šestom je po riječima st. upravitelja moguć prvi pokušaj prodaje..tako da se treba strpiti još malo.

sijem žito raste grahorica

Nije u potpunosti točno.Kod preuzimanja kupnjom dionica preuzimaš i dugove .
Znači ta potraživanja ne možeš izbjeći.S tim da ako je kupuješ u stečaju kupuješ po diskontnoj cijeni jer vrijednost opreme u bilanci i stvarna vrijednost nisu iste..točnije prodajna vrijednost je manja.Znači kupiš po diskontu imovinu koja je veća od duga(predpostavka)I koja tekućim poslovanjem može servisirati reprogramirani kredit.I to je sva mudrost.
I dobiješ 100% firme..puno bolja opcija za kupca a pravim vjerovnicima, bankama, njima je svejedno kako do para..ovako ili onako.
Otkupljivati dionice preuzimanjem samo je dodatni trošak eventualnom kupcu IMHO
U četvrtom mj.bi trebali znati stvarno stanje a u šestom je po riječima st. upravitelja moguć prvi pokušaj prodaje..tako da se treba strpiti još malo.

[/quote]
Da kupuješ firmu u stečaju,koja ima tržište,dobru sirovinu,izgrađenu infrastrukturu,tvornicu i
silose i sve to hoćeš jeftino.Da ,možda može i jeftino,ako si sam.A što ako ti netko skine ispred
nosa jer je jeftino kupio dionice i nađe načina kako će platiti vjerovnicima više,biti sposoban
prolongirati kredite.Ako je vrijednost DKVS blizu 800 mil kn.,a pošto se radi najvećim djelom
o materijalnoj imovini tu diskonta u obračunu te vrijednosti,a ona je najveća stavka stečajna
imovina će biti jako visoka .ĐAKOVŠTINA če se prodavati u komadu ,a ne u djelovima jer jedino
takva vrijedi.I postoji mogućnost da se ne pojavi nijedna firma koja to može platiti i da se pojavi
stranac koji će strateški važnu granu kupiti jeftino.
Najpovoljnija varijanta je otkupom dionica uz veliki diskont/kada se utvrdi stečajna imovina znati
ćemo više/uz istovremeno reprogramiranje postoječih kredita na dugi rok/amortizacija mater.imovine na cca 32g /,smanjenje kamate na kredite na maksimanih 5%/.Ukoliko se to ne
dogodi agonija se nastavlja,ili će se naći kupac koji će ponovno u stečaj.I Jovo nanovo.

ja sam se skoro navukao na pisanje lopine na 30 kn i uletio, ali su me baš ti"dušebrižnici" "altruisti" i "gandijevci" spasili od -75% u mjesec dana
[/quote]
poštovani, želim Vam sve najbolje … i da i dalje svoje investicijske odluke donosite na temelju pisanja kolega na forumu [thumbsup]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Kada ce dionica u redovno trgovanje?

Kada ce dionica u redovno trgovanje?

trebala bi za oko mjesec i pol…ako prije toga ne okončaju stečaj rasprodajom imovine pa delistiraju DKVS s burze [embarass]

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

New Report

Close