. U vijeću vjerovnika, među kojima prvi red čine banke, a drugi red država i poljoprivrednici, postoji ideja o udruživanju radi pronalaženja strateškog partnera kako bi se za što veći iznos prodala potraživanja. Kao mogući kupac opet se spominje osječko “Žito”, ali i “ Agrokor”, dvije tvrtke koje su u prosincu povukle svoje zalihe iz Đakovštine.
JUTARNJI LIST
Mislim da je ispucavanje velikih doslovce pri kraju…. međutim ide novi val dolje. Iz samo jednog razloga, jer velika količina kupljena na 8,51kn ne može se pumpati gore tek tako.Nitko nije na to spreman. Stoga očekujem daljni pad na smanjenom volumenu.
Danas sam očekivao da ćemo ići malo niže s obzirom na medijsku eksponiranost.I zaista mali su
danas pucali i ispucali,a skupljali su okorijeli špekulanti.S obzirom da veliki ostaju brz municije
pojaviti će se nestašica dionica i to krajem slijedeće sedmice.Danas je bio loš dan i u 13 sati
crobeks je bio u minusu blizu dva posto ,a mi nismo pali.A bio je idealan dan za padavicu.
U toku slijedeće sedmice uz predpostavku da ne bude nekih specijalnih vijesti veliki bi trebali
izaći.Mislim da imaju još dvadesetak tisuća komada.Negdje ćemo ići,ali prije na više,Ne glatko
zbog velikog broja dionica kupljenih od 8,5 do 12,5.
Tek sa približavanjem cijene 15 se može osjetiti veći otpor,
Jedino neke katastrofalne vijesti bi mogle potaknuti na paničnu prodaju i pad uz veći promet.
Stagnacija sa tendencijom rasta.
[/quote]
Da, upravo tako, još 1 veći dokup, al ne prije 4kn.
Ma kakvo zito… pa oni bolje da pocnu sebe sanirat jel ce zavrsit kao i dakovstina… agrokor je vjerojatniji kupac…
prosurfati i zašto su zaba i fima početkom tjedna prodali 21.106 kom
mogu ja, mogu ja?!
zato što su veliki, pametni i imaju dobre informacije…pa kapitaliziraju dobit. [cool]
Ma kakvo zito… pa oni bolje da pocnu sebe sanirat jel ce zavrsit kao i dakovstina… agrokor je vjerojatniji kupac…
Kad Toda kupuje poljoprivrenike cijena je uvjek fiksna.
U današnjoj slobodnoj pišu da su dva broda nakrcana žitom uredno otplovila iz Splita.
U Split je dopremljeno cca 500 t žita iz Đakovštine koje je prodano.Komentira se da žito iz silosa nije pokradeno
već da je korišteno u proizvodnji i da je Đakovština dobiven novac od prodaje koristila za nastavak
proizvodnje.Dakle lova nije isparila već se nalazi u tvrtki.Logično,jer kako bi inaće mogli poslovati
pod blokadom,a prodaja im je bila ista kao i godinu dana ranije.Majko boga koji crnjak.A država
većinski vlasnik.
Žito je zaduženije od Đakovštine.Kratkoročne obaveze su im 800 mil kn.Dugoročne 200.Pipunić sanja maksimalnu
kamatu od 4% za obrtna sredstva i očekuje pomoć od države, jer je to jedina šansa za opstanak.Od tih 800 mil kn najveći dio duguje bankama.Vjerovatno je sva imovina pod hipotekom.
DKVS vjerovatno duguje istim bankama.Banke očito žele naplatiti svoje,ali to je nemoguće.
Najjednostavniji način je da se od Đakovštine napravi fantoma i gubitaša kojega spašavaju preuzmatelji uz
veliki diskont.Diskon tuće po dosadašnjim vlasnicima Đakovštine tj.dioničarima koji to i zaslužuju jer su tako
upravljali sa imovinom a to prema bilanci iznosi samo 300 mil kn.Radnici 100,država 100 i ostali
dioničari 100 i evo ti tristo milijuna.Najveći vjerovnici Đakovštine,a to su iste banke čak mogu spušiti stotinjak milijuna
jer će Žito osijek ostvariti veliku zaradu.I tada banke imaju više šanse da se naplate.
Banke ,a to su stranci žele uzeti još jedno od hrvatskih resursa.A,u ovoj nesposobnoj državi koja ne zna braniti svoju imovinu to i mogu.Ali uvijek postoji mogućnost da se pojavi netko tko bi ovo
htio kupiti,ali rijetki su igraći koji imaju toliko gotovine.Jer vjerovnici su u prvom redu strane banke, koje neće tako lako ispustiti svoj plijen.Naime vjerovnici u stečaju traže da se namire
iz stečajne imovine.I neće popuštati jer što su nepopustljivije će zaraditi više.
Kad Toda kupuje poljoprivrenike cijena je uvjek fiksna.
[/quote]
Točno,Toda je kupio VUPIK ,platio državi 28 kn po dionici/BV oko 270/,preuzeo plačanje obaveza,
izvršio dokapitalkizaciju,udijelio radnicima 25% dionica.Koliko ga je došla jedna dionica.Mislim
preko 200 kn.Istina da će vjerovatna ponuda za preuzimanje biti tih 28 kn,ali ipak je kod Vupika
kupovna cijena probila pedeset i nitko ne želi prodati.Prodaja je na cca 200.Ovdje se samo postavlja pitanje da li će
budući preuzimatelj delistirati dionice sa burze,a to bi bilo moguće jer se vlasnicima uzima lijepih
cca 300 mil kn.Bolje ćemo znati kada se utvrdi stečajna masa koja će sigurno biti diskontirana.
To možemo očekivati kao slijedeći korak.
pada snijeg, pada snijeg, sanjke lete,
bijel je dol, bijel je brijeg i put zameten….
ova suludo-priglupa pjesmica iz naših osnovnoškolskih dana može se ovdje primijeniti jer kad tad snijeg će pokriti svo ovo zlo oko đakovštine a dionica će vrijediti mnogostruko više od sadašnje cijene. gotovo sam siguran da je netko bacio oko na ovaj dragulj i da je pitanje mjeseca kad će biti preuzeta naša mila đakovština.
pada snijeg, pada snijeg, sanjke lete,
bijel je dol, bijel je brijeg i put zameten….
ova suludo-priglupa pjesmica iz naših osnovnoškolskih dana može se ovdje primijeniti jer kad tad snijeg će pokriti svo ovo zlo oko đakovštine a dionica će vrijediti mnogostruko više od sadašnje cijene. gotovo sam siguran da je netko bacio oko na ovaj dragulj i da je pitanje mjeseca kad će biti preuzeta naša mila đakovština.
i meni se čini da netko kupuje ali u većim kličinama dionice DKVS možda griješim ali ima u jućerašnjem GLASU SLAVONIJE tko kupuje tolike kolićine dionice DKVS piše da je protrgovano više od 11tisuća dionica u par dana da nije toliko protrgovano u cijeloj 2009
i meni se čini da netko kupuje ali u većim kličinama dionice DKVS možda griješim ali ima u jućerašnjem GLASU SLAVONIJE tko kupuje tolike kolićine dionice DKVS piše da je protrgovano više od 11tisuća dionica u par dana da nije toliko protrgovano u cijeloj 2009
u velikim količinama,nego šta.kupovao bi on i više,ali nema količina na prodaji [angry] .
sutra ću i ja malo razbucati ask, jer mi se čini da bi đakovšitina mogla biti nositelj preporoda hrvatske privrede!