Čitam kolegu Lopinu i sjecam se kako je poženio pola foruma ‘fundamentalno’ dobrom kupovinom Tankerske na 3000kn koja je kasnije pala na 1000kn. Sada ta ista FA , proracuni i nade rade na ovoj dionici. A sto je najgore cak najveci fundamentalisti govore da ona dionica koja jako pojeftini ima veliku vjerojatnost stečaja.
‘Holderima’ zelim srecu , ali da ste obratili pozornost na TA jasno se vidi glavna linija potpore na 37,50kn . Probojem na dolje moralo se prodati.
Danas dionica ima jasan smjer prema dolje bez ijedne potpore sto je jako opasno. Ohrabrujuće je sto se pravi neg. divergencija , ali to je slaba utjeha jer se ona moze praviti jako dug period i skroz do 0 kuna. Tek nakon pojave divergencije treba cekati signal za kupovinu, ako se pojavi.
Dakle, tek sada ova dionica postaje zanimljiva za pracenje.
Pozdrav svima.
DKVS d.d. u stečaju,MCAP na 1/38 BV/jednu tridesetosminu/
Kao što vidiš naglašavam da je DKVS u stečaju da ljudi znaju u što se upuštaju.Današnji keeficijent
kupnje protuvrijednosti imovine je prema zadnjem dostupnom izvješču je 38.Dakle,naglašavam
rizik pri ovoj kupnji.A tehničari će se priključiti na pedeset ili nikada,ako ova priča završi sa
likvidacijom.I u ćemu je problem.Ja samo razmišljam o mogućnostima i prednostima koje kupac
ima na ovim razinama.I tražim šanse i nastojim biti objektivan.
A što se tiće TNPL ona je sa 3.000 pala na 1.000 pa se vratila na 2.600.I ja sam govorio da vrijedi
barem 3.000.Tko je sluša sa malo strpljenja mogao je lijepo zaraditi.Inaće, te moje drukerske
godine u tnpl,kako vi kažete,dobit po dionici je bio 600 kn bez prodaje brodova,a to je opravdavalo cijenu od 6.000 kn.
DKVS je sa 200 pala na 8,5KN- 24 puta.
atpl je pala još i više od TNPL,HDEL,VDKT,INGR sve je potonulo.Urazumite se.
treba ovo kupiti kada dođer na 4 kune
@lopina
budući da je sve višestruko potonulo -nije ni zahvalno davati nekakve prognoze-treba pustiti da tržište odradi svoje- ali ove dionice se pazite dečki-dionica koja gubi svoju vrijednost ovakvim intezitetom od 24 puta u skorije vrijeme, ne govori dobro o svojoj budućnosti
@lopina
budući da je sve višestruko potonulo -nije ni zahvalno davati nekakve prognoze-treba pustiti da tržište odradi svoje- ali ove dionice se pazite dečki-dionica koja gubi svoju vrijednost ovakvim intezitetom od 24 puta u skorije vrijeme, ne govori dobro o svojoj budućnosti
Što se treba paziti onaj koji je izgubija 23/24.Tribalo se paziti prije.Sada je kasno.Čekati i ako bog
da,da se vrati.Druge nema.Pa takvih i nema na prodaji.Na prodaji su samo oni koji ne prodavaju svoje nego naše.Što bi reka narod:Lako je tuđim ku…. po gloginji mlatit.Da sam uša sa 100 kom po 200 kupija bi još 400 kom po 10 i ima prosječan ulaz od 48 kn.Čeka bi izlaz na 50 pokrio proviziju
i izveja ženu na picu.Žrvovao bi 4.000 kn da bi zaradija 24 tis.Ali pasivno ne bi promatra.Ovdje mogu zaraditi samo špekulanti,a ostali
skupa sa radnicima koji su kupovali po 65 ako se pokriju mogu biti zadovoljni.
Ovdje je velika nadnica za strah.
Netko je dobo napisao za jednu drugu firmu u sličnoj situaciji : "prodavatelje razumijem ,a kupci mi nikako nisu jasni".
Nisu neki veliki iznosi u igri,ali zašto netko bespotrebno gubi 50 % tjedno ne mogu nikako shvatiti. Otvoren je stečaj ,dubioza je 500 mil., s time da postoje i izlučni vjerovnici i oni koji su dali robu na čuvanje koji imaju prednost kod naplate (uz potraživanja,radnika i države). Ukoliko vjerovnici dobiju u stečaju 10-20 % potraživanja super su prošli ,a nakon toga dioničarima ostaje za podjelu 0,00 kn.
Netko je dobo napisao za jednu drugu firmu u sličnoj situaciji : "prodavatelje razumijem ,a kupci mi nikako nisu jasni".
Nisu neki veliki iznosi u igri,ali zašto netko bespotrebno gubi 50 % tjedno ne mogu nikako shvatiti. Otvoren je stečaj ,dubioza je 500 mil., s time da postoje i izlučni vjerovnici i oni koji su dali robu na čuvanje koji imaju prednost kod naplate (uz potraživanja,radnika i države). Ukoliko vjerovnici dobiju u stečaju 10-20 % potraživanja super su prošli ,a nakon toga dioničarima ostaje za podjelu 0,00 kn.
Što ti ovjde nije jasno? Čista kocka: s malo uletiš, ili ćeš to malo izgubiti, ili ćeš dobiti nekoliko puta više.
End of story.
Što ti ovjde nije jasno? Čista kocka: s malo uletiš, ili ćeš to malo izgubiti, ili ćeš dobiti nekoliko puta više.
End of story.
[/quote]
tako je ILI ili
što je s onim komentarom da je neka banka otkupljivala dionice od radnika i drugih vlasnika?ima li tko kakvu informaciju o tome, po kojoj cijeni; za koga….itd.
da ne bi bilo da netko kupuje po kunu,dvije od radnika koji su ih dobivali besplatno i misle da je stečaj propast pa uzmu što im se da, a onda mastermindovi prodaju na burzi po 12-8 kn i ostvare lako ono što vi pokušavate…
vezano uz to pitanje je li itko gledao stanje u knjizi dioničara i ustanovio tko prodaje…
što je s onim komentarom da je neka banka otkupljivala dionice od radnika i drugih vlasnika?ima li tko kakvu informaciju o tome, po kojoj cijeni; za koga….itd.
da ne bi bilo da netko kupuje po kunu,dvije od radnika koji su ih dobivali besplatno i misle da je stečaj propast pa uzmu što im se da, a onda mastermindovi prodaju na burzi po 12-8 kn i ostvare lako ono što vi pokušavate…
vezano uz to pitanje je li itko gledao stanje u knjizi dioničara i ustanovio tko prodaje…
nebih baš rekao da bi netko što je kupio po 65kn dao po kunu pa nisu ti radnici pasli travu
znači nije bilo dijeljenja dionica radnicima po stažu i sl., nego su kupovali po 65kn?
još uvijek je zanimljivo pitanje pošto je otkupljivala i da li je otkupljivala ta banka?
svako dobro imateljima ove dionice i čestitke na hrabrosti
Netko je jednom dobro napisao: "Ovaj stečaj neće proći bez mene."
znači nije bilo dijeljenja dionica radnicima po stažu i sl., nego su kupovali po 65kn?
još uvijek je zanimljivo pitanje pošto je otkupljivala i da li je otkupljivala ta banka?
svako dobro imateljima ove dionice i čestitke na hrabrosti
kolega zvao sam Đakovštinu centralu lik me je spojio snekim u kancelariji pa sm ga zamolio informaciju o kupnji radničkih dionica i tako je ljubazno odgovorio po 65kn ali kupovina je bila prije 6 godina ali oni su dionice većinom otplačivali kroz plaće