Bitno je da se uhvati za vrat ove koji su krali u Đakovštini i to će onda biti sasvim druga priča. Žito za koji dan ulazi ovdje – najprije kroz zakup, a potom i vlasnički. Tu sad povežite onu priču od pred par dana da jedna banka u Đakovu otkupljuje dionice DKVS-a, pa povežite ovo forsiranje stečaja i rušenje cijene DKVS na burzi u par dana sa 30 na 12 kn. Zato polako…. Na kraju se mrtvi broje.
Zanimljivo da su najviše aktivni na ovoj temi oni koje ova dionica kao fol ne zanima i kao fol je ne žele kupiti, sve altruist do altruista [lol]
Žao mi je što sam glasnik loših vijesti, ali evo jedan loš članak za ovu dionicu. Može biti koristan za one koji još nisu kupili.
"Na pitanje hoće li Vlada, u kontekstu gospodarskog oporavka pomoći radnicima ‘Đakovštine’, čija je tvrtka od danas u stečaju, Kosor je odgovorila da Vlada, nažalost nema sredstva pomoći tom poljoprivredno-prehrambenom poduzeću. Ustvrdila je da radnici nisu krivi za to što se dogodilo toj tvrtki, istaknuvši da je u ‘Đakovštini počinjena pljačka robnih zaliha, zbog čega će se tražit hitna kaznena odgovornost i preispitivanje propusta u sustavu koji su dopustile da se takvo što dogodi."
A zašto bi vlada pomagala radnicima? Takve pomoći upropastile su ovu državu!
Za koji dan vlada će donijeti program pomoći tvrtkama u teškoćama, a to sigurno neće biti za isplatu plaća radnicima nego za pokretanje proizvodnje, mogućnosti dokapa korz pretvaranje drž. potrživanja u udjele i sl.
Žao mi je što sam glasnik loših vijesti, ali evo jedan loš članak za ovu dionicu. Može biti koristan za one koji još nisu kupili.
"Na pitanje hoće li Vlada, u kontekstu gospodarskog oporavka pomoći radnicima ‘Đakovštine’, čija je tvrtka od danas u stečaju, Kosor je odgovorila da Vlada, nažalost nema sredstva pomoći tom poljoprivredno-prehrambenom poduzeću. Ustvrdila je da radnici nisu krivi za to što se dogodilo toj tvrtki, istaknuvši da je u ‘Đakovštini počinjena pljačka robnih zaliha, zbog čega će se tražit hitna kaznena odgovornost i preispitivanje propusta u sustavu koji su dopustile da se takvo što dogodi."
Za koji dan vlada će donijeti program pomoći tvrtkama u teškoćama, a to sigurno neće biti za isplatu plaća radnicima nego za pokretanje proizvodnje, mogućnosti dokapa korz pretvaranje drž. potrživanja u udjele i sl.
[/quote]
Ja ne znam zašto bi ili ne bi. Reci mi ti zašto bi. Pa na ovoj stranici se već nekoliko puta pisalo da će Jadranka pomoći novcem iz fondova. Sada kada je otvoreno rečeno da neće pomoći, onda se to zaboravlja, kao to nije ni bitno, niti se to očekivalo. Slobodno prolistaj par prethodnih stranica, pa ćeš se i sam uvjeriti. Ja sam pročitao, i čitam konstantno u zadnjih par dana, i sve to čitam što se mislim da li bi bilo pametno kupiti ili ne. Samo da znaš da se još nisam odlučio za da ili ne, ali ova informacija je sigurno jedan minus.
[/quote]
Ja ne znam zašto bi ili ne bi. Reci mi ti zašto bi. Pa na ovoj stranici se već nekoliko puta pisalo da će Jadranka pomoći novcem iz fondova. Sada kada je otvoreno rečeno da neće pomoći, onda se to zaboravlja, kao to nije ni bitno, niti se to očekivalo. Slobodno prolistaj par prethodnih stranica, pa ćeš se i sam uvjeriti. Ja sam pročitao, i čitam konstantno u zadnjih par dana, i sve to čitam što se mislim da li bi bilo pametno kupiti ili ne. Samo da znaš da se još nisam odlučio za da ili ne, ali ova informacija je sigurno jedan minus.
[/quote]
Nije se govorilo o pomoći radnicima, nego pomoći tvrtkama u poteškoćama! Imaš u svim medijima:
Konkretni kriteriji dodjele sredstava u dva modela podrške gospodarstvu u kojima sudjeluju HBOR, HNB i Vlada dogovorit će se u četvrtak, najavila je premijerka Jadranka Kosor. Na trećem modelu, koji obuhvaća pomoć onim poduzećima u posebno teškoj situaciji još se radi i o njemu u četvrtak neće biti riječi. ….
Znači, pomoć će dobiti tvrtke, a ne radnici što je pametno jer da daju pare za plaće ništa se ne bi promijenilo, a ovako će se spasiti tvrtke i time pomoći i radnicima. DKVS po meni spada u 3. kategoriju i tu će vjerojatno idući tjedan biti donijet program pomoći, a za prve 2 kategorije prekosutra.
To je već druga pozitivna vijest nakon one da se danas počinje dogovarati zakup cijele Đakovštine od strane Žita koje će odmah dati sredstva i sirovine za pokretanje porizvodnje. [thumbsup]
Iz svega ovoga proizlazi da za DKVS dolaze znatno bolji dani. Naravno ne treba očekivati da će odmah cijena dionice na burzi odletjeti na 50 kn i da se danas i možda još koji dan neće moći kupiti jeftino od manje informiranih, pa ću ja osobno i dalje biti na kupnji, a svatko neka odluči za sebe. [smiley]
Kaj je z tom Đakovštinom? Hakela je govoril da je to najboljša investicija?
Pri cijeni od 200 kn sigurno nije bila najbolja investicija [lol]
Kod DKVS-a je međutim sad sve vrlo jednostavno:
a) ako misliš da će tvrtka propati, onda je sve iznad 0 kn preskupo, bjež dalje i ovamo se ne vraćaj
b) ako misliš da će se firma spasiti, onda su ovo super povoljne prilike na kojima ćeš se obogatiti.
Sad se samo treba odlučiti za jednu ili drugu varijantu i prema tome odigrati [wink]
Vidim da ljudima nisu jasne neke stvari.
Razlika između slučaja OPTE, HGSP i Đakovštine je u tome što je kod Đakovštine objavljen stečaj što znači da je gotovo za dioničare.
Do objave stečaja ste se mogli kockati i špekulirati ali sad je gotovo.
Dioničari nisu stečajni vjerovnici i nema ih u nikakvom redu za naplatu.
Drugo, 99% stečajeva s preustrojom završi likvidacijom firme i više je nema.
Ako mislite da će Đakovština biti u 1% koji nije likvidiran Ask yourself do you feel lucky.
Well,do you, punk?
Đakovština će biti pretvorena u D.O.O. a dIonice će biti odmah delistirane.
Vrijednost će im biti točno 0,slovima nula, kuna.
I još jedna stvar, čak i u slučaju da dioničari uspiju doći do 20 000 kuna koje je ostalo nakon što su se svi namirili, samo dioničari koji su to bili do dana objave stečaja imaju pravo na to.
Oni koji dionice sad kupuju nemaju pravo na ništa.
ZATO DOKUP,DOKUP I SAMO DOKUP PODCIJENJENIH DIONICA ĐAKOVŠTINE !!! [bye]
Drzava nije dokapitalizirala vec je otpisala dugove i zauzvrat dobila kao udjel u poduzecu.
A sto je drugo mogla dobiti.
Odavno je tu drzavala ispusila tako da ih boli briga za komad betona u Djakovu.
Glavno je da netko radnike i proizvodnju preuzme da ne placaju socijalno a to ce napraviti Pipunic kroz najam.
Sta od ovoga imaju dionicari DKVS, neznam..
Nitko nije lopov dok mu se ne dokaže.
Žito nestalo iz silosa.Pokradeno.Ne vjerujem.
U uobičajenim sranj… sa seljacima u vrijeme žetve država je donijela odluku da seljaci ako ne žele prodati po tadašnjoj cijeni mogu uskladištiti robu o trošku države.I DKVS dala svoje silose.Pošto je bila pod blokadom
nije mogla kupiti žito a bilo joj je pri ruci.I uzeli žito,izmlili ga,zapakirali i nastavili proizvodnju koja
je išla dok je bilo žita.Istina bog da ga nisu platili jer nisu ni mogli.I seljaci traže novac.Postaju
vjerovnici firme u stećaju.Osobe koje su napravile ovu "krađu"žita su odgodili stečaj,jer bi se sve
počelo događati ranije jer bi prije došlo do obustave proizvodnje.
Dakle,postoji sud koji će utvrditi krivičnu odgovornost ljudi koji su odgovorni za ovu rabotu,ali to
je omogučilo da firma dalje posluje,tj da radnici nastve raditi.Ali sve je to bilo kratkog daha jer
DKVS za proizvodnju treba cca 70.000 t žitarica a proizvođaći su uskladištili samo 15.000t.Ne znam
možda se radi i o državnim rezervama pa po toj osnovi postoji i veća odgovornost.
Pitanje:Nije li država kao najveći dioničar trebala biti voditi računa da se to ne dogodi.Tko zna
možda su prešutno prešli preko toga.Rađe ostati bez žita nego imati posla sa 500 nezaposlenih radnika.Od dva zla izabrali manje.
A sada će krivac na stup srama.
Pitanje:Što biste vi napravili na mjestu direktora.
Treba se naći na tom mjestu,u toj situaciji i donijeti odluku.
Jednostavno ne vjerujem svojim očima.Ljudi otvoren je stečaj ,to je put bez povratka za sve dioničare.Zaboravite knjigovodstvene vrijednosti.U Hrvatskoj ne postoji niti jedan primjer u kojem je društvo ovakve veličine i zaduženosti nakon stečaja barem djelomično isplatilo svoje dioničare.
Moja je procjena da će u stečaju radnici koji su u prvom naplatnom redu dobiti svoje zaostale plaće ,a da će vjerovnici namiriti max. 50 % svojih potraživanja iako se i takav relativno povoljan scenarij za vjerovnike rijetko događa. Zaključno ,dionica je skupa i po cijeni od 0,01 jer vrijedi 0,00.
Nitko nije lopov dok mu se ne dokaže.
Žito nestalo iz silosa.Pokradeno.Ne vjerujem.
U uobičajenim sranj… sa seljacima u vrijeme žetve država je donijela odluku da seljaci ako ne žele prodati po tadašnjoj cijeni mogu uskladištiti robu o trošku države.I DKVS dala svoje silose.Pošto je bila pod blokadom
nije mogla kupiti žito a bilo joj je pri ruci.I uzeli žito,izmlili ga,zapakirali i nastavili proizvodnju koja
je išla dok je bilo žita.Istina bog da ga nisu platili jer nisu ni mogli.I seljaci traže novac.Postaju
vjerovnici firme u stećaju.Osobe koje su napravile ovu "krađu"žita su odgodili stečaj,jer bi se sve
počelo događati ranije jer bi prije došlo do obustave proizvodnje.
Dakle,postoji sud koji će utvrditi krivičnu odgovornost ljudi koji su odgovorni za ovu rabotu,ali to
je omogučilo da firma dalje posluje,tj da radnici nastve raditi.Ali sve je to bilo kratkog daha jer
DKVS za proizvodnju treba cca 70.000 t žitarica a proizvođaći su uskladištili samo 15.000t.Ne znam
možda se radi i o državnim rezervama pa po toj osnovi postoji i veća odgovornost.
Pitanje:Nije li država kao najveći dioničar trebala biti voditi računa da se to ne dogodi.Tko zna
možda su prešutno prešli preko toga.Rađe ostati bez žita nego imati posla sa 500 nezaposlenih radnika.Od dva zla izabrali manje.
A sada će krivac na stup srama.
Pitanje:Što biste vi napravili na mjestu direktora.
Treba se naći na tom mjestu,u toj situaciji i donijeti odluku.
problem je očito višestruk a poznavajuć naše bisere koji tamo vode politiku rješenje je u boci
nitko ne može znati što će se ovdje odigrati… radnici i uprava pokreću tečaj, jučer je već otvoren stečaj a već drugi dan Žito preuzima Đakovštinu…sve to implicira da je to razrađen plan za preuzimanje Đakovštine od strane Žita.
vjerojatno će Vlada potraživanja pretvoriti u udio i povećati sadašnjih 30% kao i banka , pa će svi na kraju udjele prodati Žitu. kroz to vrijeme Žito će skupljati udjele od malih dioničara i od Đakovštine vrlo brzo napraviti profitabilnu firmu