DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hahaahhahahahahah i ti si špekulant’????? Pa odi na stranicu SDA ukucaj DKVS-R-A pa češ vidjeti.

Mislim da su u minusu pola milijarde kuna!!!!

Dobar, Loš, Zao

ne ispod 5kn sutra i nemojte špekulirati

Dobar, Loš, Zao

Pipunic uzima u zakup, ok.
Kako ce to pomoci dionicarima DKVS-a?
Dobit po zakupu??

Ovisi o ugovorene cijene zakupa.Bitno je da stećaj potraje radi manjih kamatnih obaveza.
Ali posao ide dalje.I Pipunić uzima radnike i posao.Ne i vlasništvo,barem za sada.I nastavlja posao
sa 400 radnika.Dakle,ova situacija je iskorištena za smanjenje broja zaposlenih što bi moglo
podići produktivnost.
Vi ste očekivali da će se DKVS prodavati u komadima.A bitno je da ostane kompletna sa svim
djelovima.Kad ono Pipunić /jedan od većih vjerovnika/ želi
uzeti sve radnike,tj.nastaviti proizvodnju i kroz najam smanjuje glavnu boljku tj.kratkoročne obaveze..
Valjda s namjerom da zaradi,jer zna da je ovo vrlo unosan biznis.Naš interes kao dioničara je u prvom redu da posao ide dalje.
Normalno da će Pipunić nastojati iskoristiti lošu situaciju u DKVS.Ali obećao je i posao radnicima i
vjerovatno ih potaknuo da pokrenu stećaj kao vjerovnici.
Sve ovo samo dokazuje da firma puno vrijedi.

meni se čini da je uprava ovo sa Pipunićem i Žitom odavna isplanirala, kako je Đakovština prije radila pozitivno i sve je šljakalo, a sad odjednom samo dugovi i kao nema posla, a ni žita?
zatim radnici pokreću stečaj (???), uprava i banka to podrže (???)
danas otvore stečaj, a sutra ide ugovor o zakupu sa Žitom i pipunićem????

mene nitko ne može uvjeriti da sve ovo nije bila farsa da Žito na mala vrata preuzme Đakovštinu. po meni nakon zakupa slijedi preuzimanje DKVS od strane Žita, tj. javna ponuda po burzovnom prosjeku, a možda ponude i neku premiju u stilu: na burzi je 12 kn, mi nudimo čak 30 kn. uzmi rajo dok još ima..
ne mora sve ovo biti loše za male dioničare, baš suprotno. to mislim na one koji u zadnje vrijeme kupuju

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Jedna zanimljivost! Od 20.02.2006. g. kada je otvorena tema na DKVS do danas imamo ukupno 172 stranice postova, a od toga u zadnjih 5 dana 26 stranica postova (146 – 172) ili ukupno 15% svih postova do sada. Zaista fascinantno. Svaki komentar suvišan…

Jedna zanimljivost! Od 20.02.2006. g. kada je otvorena tema na DKVS do danas imamo ukupno 172 stranice postova, a od toga u zadnjih 5 dana 26 stranica postova (146 – 172) ili ukupno 15% svih postova do sada. Zaista fascinantno. Svaki komentar suvišan…

Sve pravi dugoročni ulagači njucaju i čekaju rasplet …. [lol] [lol] [lol]

smanjuje se minus.......

Lopina se tek zagrijava. Preći će to brzo 1000 stranica.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

top 10 na dan 25.1.2010.
ĐAKOVŠTINA D.D./REDOVNA DKVS-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 132.131 12,54 Skrb. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA 128.226 12,17 Osnovni račun
3. HZZO 82.027 7,79 Zast. račun
4. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 63.423 6,02 Osnovni račun
5. HZMO 50.289 4,77 Zast. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 44.229 4,20 Skrb. račun
7. ĐAKOVŠTINA – NOVI ESOP D.O.O. 35.582 3,38 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA EQUITY – OIF S JAVNOM PONUDOM 20.201 1,92 Skrb. račun – 616
9. BAKIĆ NENAD 12.095 1,15 Osnovni račun
10. MATIĆ MIJO 9.546 0,91 Osnovni račun
Ukupno: 54,84

Evo, kolega lopina da imate stanje da možete pratiti promjene. Vodili smo raspravu o usporedbi ovaj vikend, DKVS i xxxx firme, nemojte uzeti za zlo, poštujem vašu rizik koncepciju, zato i vi poštujte moju averziju prema riziku. Slažem se da je matematički podcjenjeno(obe firme, DKVS više) ali nije sve u matematici, postoji strah, pohlepa, politika i lopovluk.

Štednja je mudrost trošenja.

ako je nekome promaklo
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/52835/zito-uzima-u-zakup-dakovstinu.html

hvala kolega, ovo je prva od dobrih vijesti koje se očekuju i dokazuju da će DKVS opstati. čestitam svima koji su danas ovako jeftino (do)kupili, ako bude sreće mogli bismo i sutra nešto uloviti, a onda je gotovo s jeftinjavom ispod 20 kn [thumbsup]

obratite pozornost na ovaj dio članka:

Pipunić uzima u zakup Đakovštinu
… o njezinu davanju u zakup već sutra će na sastanku s Odborom vjerovnika odlučiti stečajni sudac i predsjednik Trgovačkog suda u Osijeku, Tihomir Kovačević
Budući da je interes za uzimanjem Đakovštine u zakup zasad pokazalo jedino osječko Žito – najveća slavonska poljoprivredna tvrtka, u vlasništvu Marka Pipunića – koje odmah može osigurati i sirovine za obnovu proizvodnje te zaposliti radnike, očekuje se da će sutra upravo ta tvrtka preuzeti skrb o posrnulom đakovačkom divu. Budući da od Đakovštine potražuje i 30-ak milijuna kuna, upravo se Žito smatra najizglednijim budućim vlasnikom Đakovštine.

za par dana vlada RH donosi mjere za spas posrnulih hrvatskih tvrtki.
pa za par dana eto DKVS-a i Pipunića kod Vlade sa zahtjevom za pomoć iz fonda…. ovo sve miriše na sretan kraj priče i $$$$$$$$$ [thumbsup]
[/quote]

ovo je fantastična vijest , čudno da se nije puno komentirala na forumu . a možda nije čudno, svi spremaju naloge sutra za kupnju dok još ima ispod 30 kn, ha? [proud]

Reći će vama Ranko.sad svi znate što sam vam ja pričo. al nije to još sve.još će vama Ranko reć.pitajte radnike iz esopa što se oni bune protiv stečaja. pa bem ti kruv vidim da vama stečaj nije loš ali bogami radnicima s dionicama njima jest.pa ajte malo razmislite zašto radnici iz esopa neće stečaj.
pa zato što neće kunu vidit. a vi bi se naplaćivali u stečaju.a jeste benavi bože me sačuvaj.
Ranko vam kaže nemoj kupovat kad je sve pokradeno. otiće u stečaj. ali onaj lopina bolje zna. on će naplatit. on će izračunat. sad bi ti Ranko reko šta ćeš ti. još provjerite šta je Hypo banka radila za žito pa će vam sve bit jasno ko je najveći vjerovnik i zašto. a žito čeka da im država otpiše dugove.ajd

ovo je fantastična vijest , čudno da se nije puno komentirala na forumu . a možda nije čudno, svi spremaju naloge sutra za kupnju dok još ima ispod 30 kn, ha? [proud]

Svi samo spominju 30 kn, kao da se nadaju da će bar s time pobjeći iz ove dionice…

Svi samo spominju 30 kn, kao da se nadaju da će bar s time pobjeći iz ove dionice…
[/quote]

zašto "pobjeći"? tko je danas kupio po 12 kn, prodajom po 30 kn ima zaradu od 150% ..nije loše [proud]

New Report

Close