ne pratim situaciju na zdenki ali to što su dionice maknute s burze ne znači ništa. ne trguje se virtualnim papirima nego stvarnim udjelom u vlasništvu. pitanje je kako će se provesti stečaj ali kada se proda sva imovina i namiri sav dug tada vlasnici dijele ostatak. nije nemoguće da taj ostatak po dionici ne bude simboličan
[/quote]
ne znam hoće li što ostati kod DKVS-a (poznati dugovi su im navodno blizu 600 milijuna kuna), ali kod ZDNK znam da neće ostati ništa- nula- zero…. dioničari su popušili SVE
[/quote]
Od 2003.do danas BV je preko 300 kn.I stalno lagano raste s obzirom na povećanje dobiti.
Ovo bi značilo da su u cjelokupnom razdoblju financijska izvješća falsificirana.
A to bi značilo da nema dovoljno mjesta u Remetincu za sve naše "menađere".
Gospodine Bože,tko će ostati?
kod ZDNK- ljudi su na kraju gadno popušili sve što su uložili jer na kraju uopće nije bilo kupaca, a dionice su na kraju maknute s burze pa nije završilo na 15 nego na 0 (nula) kuna! totalna pušiona!
ne pratim situaciju na zdenki ali to što su dionice maknute s burze ne znači ništa. ne trguje se virtualnim papirima nego stvarnim udjelom u vlasništvu. pitanje je kako će se provesti stečaj ali kada se proda sva imovina i namiri sav dug tada vlasnici dijele ostatak. nije nemoguće da taj ostatak po dionici ne bude simboličan
[/quote]
pogledaj bilancu stanja.vidjeti ćeš da su dioničarima gaće na prosjačkom štapu.
Ne ne znaci da su falsificirana.
Nego da se danas za tu aktivu nemoze dobiti 20%.
Tipa za silos ili za neki stroj koji su kupili za cash recimo milijun eura prije 1.5 godine.
Ne ne znaci da su falsificirana.
Nego da se danas za tu aktivu nemoze dobiti 20%.
Tipa za silos ili za neki stroj koji su kupili za cash recimo milijun eura prije 1.5 godine.
Ma nije vrijednost samo materijalna imovina.Stroj bez tvornice ne vrijedi ni 20%.
Tvornica bez silosa daleko manje vrijedi.
Silos bez tvornice vrijedi manje.
Mlinovi bez silosa i tvornice su staro željezo.
Sve u paketu vrijedi više,naročito,ako su kapaciteti zauzeti.
I normalno da se postavlja pitanje kome ovakva situacija odgovara.Žito Osijek koristi priliku za
jeftino preuzimanje.Strateški lešinar. To je njegovo pravo.A radnici nisu jedinstveni.
ESOP/radničke dionice/koji su i vlasnici su protiv stećaja.Ovdje je svatko protiv
svakoga.
Za "normalnu"2008. god.prihodi su bili 270 mil kn. tj. 256 kn po dionici.
Na sadašnju cijenu
P/S =256:12=21,33
na cijenu od 256:100=2,56
Ni jedna firma iz slične branše nije u boljoj situaciji po ovom pokazatelju.
tko nas to daruje ovako jeftinim dionicama? čak i da bude otvoren stečaj, to ne znači kraj firme nego možda novi početak. pa ovo vrijedi po booku najmanje 300 kuna.
[/quote]
pogledaj bilancu stanja.vidjeti ćeš da su dioničarima gaće na prosjačkom štapu.
[/quote]
Da li znate čitati bilancu?
Velike kratkoroćne obaveze ? Reprogramiranje otplate ili ulazak vjerovnika u vlasništvo ostavlja
firma iznad vode.
Nadam se da gledamo istu bilancu tj.FI 30.09.2009. na ZSE.
Možda vi imate neku drugu.
Kupovao sam i na 40 očekivajući ovakav razvoj situacije.Pa na 30 do 33.
….
Pa ovo je prestrašno?! [shocked]
Kolega lopina, imate li vi suicidalnih sklonosti?? Očekivali ste stečaj i pad na 12 kn,a kupovali ste na 40 kn?!?! Svi mi imamo gubitaka zbog svjetske krize, ali ovo je fenomen što ste vi uspjeli – vi ste na dnu uspjeli napraviti extra gubitak na DKVS-u od dodatnih -70% [shocked]
od sad počinjem detaljno pratiti vaše pisanje i uvijek kontra vaših preporuka. ili će biti solidan plus, ili barem neće biti -70% [bye]
Kolega lopina, imate li vi suicidalnih sklonosti?? Očekivali ste stečaj i pad na 12 kn,a kupovali ste na 40 kn?!?! Svi mi imamo gubitaka zbog svjetske krize, ali ovo je fenomen što ste vi uspjeli – vi ste na dnu uspjeli napraviti extra gubitak na DKVS-u od dodatnih -70% [shocked]
od sad počinjem detaljno pratiti vaše pisanje i uvijek kontra vaših preporuka. ili će biti solidan plus, ili barem neće biti -70% [bye]
[/quote]
Pa što se može očekivati na ovolike kratkoroćne obaveze ako vjerovnici pritisnu.
Mislite da su HDEL,VDKT,INGR,IGH u boljoj situaciji.HGspot ili OPTE.Ili MAGMA.
Mislite da je Podravka bolja.
O cijeni dionice ne govorim nego o bilančnim pokazateljima sa posebnim osvrtom na kratkoročna potraživanja.
Ja sam kupio DKVS na prosječnoj cijeni od 26/bilo bi bolje na 12/.
P= 26 je jedanaestina BV, p/E =0,09
P/S oko 10.
Što se može tako jeftino kupiti?
Normalno da sam mogao skupiti na tako niskim multiplima zbog problema u kojima se
DKVS nalazi.
I to je rizik ovoga posla.Pohlepa nas uvlaći u rizik.A tko vam kaže da nisam u povoljnijoj situaciji
nego da sam u HT ili ADRS ,LPLH ili TNPL o kojima imam visoko mišljenje o njihovoj fundamentalnoj podcijenjenosti.
Igra je tek počela.
Malo novosti:
Stečaj Đakovštine izazvao brojne reakcije
– U Trgovačkom sudu u Osijeku za sutra je zakazano ročište za ispitivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Đakovštinom d.d.. Na ročište su pozvani zakonski zastupnici dužnika, njih četvero, poslovna banka i predlagatelj, odnosno radnici zastupani po sindikatu.
……………
– A u rješavanje situacije u kojoj se našla najveća đakovačka tvrtka uključila se i politika, potvrdio nam je tijekom jučerašnje posjete Katoličkom bogoslovnom fakultetu Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora.
Šeks tvrdi da Đakovštinu čeka mukotrpna konsolidacija, ali se nada da će strateški partner, Žito, sačuvati proizvodnju i radna.
…………….
– Istodobno, ne stišavaju se reakcije na stanje u Đakovštini d.d. Priopćenjem za javnost oglasio se Radomir Blažević, predstavnik radnika u Đakovštini Novi Esop, odnosno vlasničkog udjela radnika u temeljnom kapitalu te tvrtke. On se ogradio od svih, kako navodi, „razgovora, pregovora i drugih aktivnosti koje su vodili Sindikat PPDIV-a, Radničko vijeće i sadašnja Uprava Đakovštine u zadnjih mjesec dana, bez predstavnika pregovarača ESOP-a“. „Za sve eventualne negativne posljedice i moguću nastalu štetu za radnike Đakovštine teretit će se Sindikat PPDIV-a, Radničko vijeće i sadašnja Uprava Đakovštine“, tvrdi Blažević. Napominje da se pregovarači Đakovštine Novi ESOP zalažu za ostvarivanje svih radničkih i vlasničkih prava radnika temeljem potpune primjene kolektivnog ugovora i Zakona o radu, što su, kako tvrdi, zastupali u razgovorima u Ministarstvu poljoprivrede.
Blažević se proviti stečaju i zato je danas uputio i zahtjev predsjedniku Nadzornog odbora Velimiru Feriću da hitno sazove telefonsku sjednicu i da Nadzorni odbor smijeni predsjednika uprave Miju Matića i članove Ivu Andrakovića, Paška Gašpara i Zvonka Grbavca, te imenuje privremenog predsjednika uprave. Blažević predlaže Nadzornom odboru da zatraži od Vlade imenovanje povjerenika Hrvatskog fonda za privatizaciju do sazivanja izvanredne Skupštine Đakovštine d.d.
Blaževića podržava i Udruga malih dioničara Đakovštine.
……………..
– No, nisu samo mali dioničari nezadovoljni. Među takve spadaju i seljaci koji su ostali uskraćeni za svoje proizvode i novac. Zato će se okupiti večeras u 18.30 u DVD-u kako bi se dogovorili kako zaštiti svoja potraživanja i koje korake poduzeti. Seljaci traže da ih se uključi u pregovore sa strateškim partnerom. Organizator večerašnjeg skupa je Udruga Brazda čiji predsjednik Matija Brlošić procjenjuje da oko 800 poljoprivrednika ima potraživanja prema Đakovštini.
……………
Osim malih dioničara i seljaka, među oštećenima su i brojne tvrtke koje su radile sa Đakovštinom. Što će biti s njihovim potraživanjima u ovome je trenutku neizvjesno. Neslužbeno doznajemo da se i oni pokušavaju organizirati.
kolega dio,zašto provocirate, jel vam žao što niste unutra?
Za "normalnu"2008. god.prihodi su bili 270 mil kn. tj. 256 kn po dionici.
Na sadašnju cijenu
P/S =256:12=21,33
na cijenu od 256:100=2,56
Ni jedna firma iz slične branše nije u boljoj situaciji po ovom pokazatelju.
kakva je ovo matematika
[lol]
[/quote]
Pa što se može očekivati na ovolike kratkoroćne obaveze ako vjerovnici pritisnu.
Mislite da su HDEL,VDKT,INGR,IGH u boljoj situaciji.HGspot ili OPTE.Ili MAGMA.
Mislite da je Podravka bolja.
O cijeni dionice ne govorim nego o bilančnim pokazateljima sa posebnim osvrtom na kratkoročna potraživanja.
Ja sam kupio DKVS na prosječnoj cijeni od 26/bilo bi bolje na 12/.
P= 26 je jedanaestina BV, p/E =0,09
P/S oko 10.
Što se može tako jeftino kupiti?
Normalno da sam mogao skupiti na tako niskim multiplima zbog problema u kojima se
DKVS nalazi.
I to je rizik ovoga posla.Pohlepa nas uvlaći u rizik.A tko vam kaže da nisam u povoljnijoj situaciji
nego da sam u HT ili ADRS ,LPLH ili TNPL o kojima imam visoko mišljenje o njihovoj fundamentalnoj podcijenjenosti.
Igra je tek počela.
[/quote]
Kolega lopina, svaka vama čast na hrabrosti i riziku koji preuzimate! Razlikujem se od vas jer nisam spreman preuzeti toliki dobitak/gubitak koji može nastupiti u vašem slučaju. Spomenuli ste firme(građevinare,HGspot ili OPTE.Ili MAGMA.) sa velikim dugom i koje također mogu zapasti u probleme-zato ih ja i izbjegavam! Izgubio sam u ovoj krizi i na kvalitenim firmama ali lakše noću spavam jer je rizik manji(dobitka/gubitka)!
HT ili ADRS ,LPLH ili TNPL—manji je rizik koji preuzimate investiranjem u navedene kompanije.
Bolje kupiti kvalitetnu firmu po dobroj cijeni, nego lošu firmu po jeftinoj cijeni.
P.s.svi su u ovoj krizi izgubili i strah je velik