DIP: Josipović odnio tijesnu pobjedu u prvom krugu

Naslovnica Forum Komentari članaka DIP: Josipović odnio tijesnu pobjedu u prvom krugu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatska je bolesno podijeljena i razjedinjena zemlja, na dva dijela…
HDZ i ostatak društva….
SDP mora svojim građanima u drugom krugu glasovanja odgovoriti:
– zašto se ne vide rezultati vladavine……odnosno – OBJASNITI
GRAĐANIMA PODACIMA – koliko je milijardi opljačkano, koliko stotina milijuna
pronevjereno……i kakva je strahota zatečena , kad su došli na vlast..
NIJE MOGUĆE za tako kratko vrijeme , riješiti MILIJARDE dugovanja…
bez strukturnih promjena…..a , za to – TREBA VREMENA.

To treba građanima pojasniti, pa će biti jasno- da se učinilo najviše,
što se u takvim situacijama – moglo…te da treba još vremena za liječenje
rana…u ekonomiji,

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Josipović može pakirati kofere
“Rezultati izbora su očekivani.
Oni daju ogromne šanse Kolindi Grabar Kitarović za konačnu pobjedu, tako da bih se usudio reći da postojeći predsjednik može polako sređivati dokumentaciju i pakirati kofere za odlazak s Pantovčaka”, komentirao je Slaven Letica.

Ono što je utjecalo na ovakav rezultat je, smatra Letica, činjenica da Ivo Josipović svojim prvim mandatom nije zaradio pravo da traži drugi mandat.

“Što se tiče općih ekonomskih trendova oni su katastrofalni.
Samo neki od podataka su činjenica da je u pet godina javni dug narastao od 18 na 34 milijarde eura, broj radnih mjesta smanjen je za 150 tisuća, a broj nezaposlenih povećan za 120 tisuća te je BDP smanjen za otprilike 13 posto. Uz to Josipović nije imao nikakvu strategiju prozapadne odnosno proeuropske zapadne politike; sa lex perkovićem je doveo do hladnog rata ne samo sa Njemačkom nego i s većinom članica Europske unije.
Sve što je napravio nije mu dalo pravo da bude izabran”, tvrdi Letica.

“Od Afere Barbika, feministkinja koje su agresivno bile protiv Kolinde, od prvog trenutka se realizirala teza Kolinde Grabar Kitarović da će kampanja biti prljava i tu su mjesto našle i te izmišljene ankete”, kaže Letica.

Za razliku od Ive Josipovića koji loše govori engleski, Kolinda govori pet jezika.
Josipović je pokušao s trikovima oko neke druge republike.
Javno sam rekao, druga republika je jedan teorijski, pravno politički trik, a druga njegova teza o ustavnim promjenama je neka vrsta prijetnje državnim udarom”, zaključuje Letica.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/5384/Josipovi%C4%87-mo%C5%BEe-sre%C4%91ivati-dokumente-i-pakirati-kofere-za-odlazak.htm

.

@Miami
A koliko vi mislite da njima treba dati mandata i godina/desetljeca vlasti da se uopce dođe do prvog pozitivnog kvartala? Zemlja se jeste pokrala za vrijeme HDZa, to stoji, ali je za vrijeme SDPa radi nesposobnosti i nekompetencije jos dodatno potonula. Vlada koja za 4 godine ne moze doci uz sav trud do uopce prvih znakova oporavka, ne zasluzuje drugi mandat. Pa mislim, na temelju cega bi ga i zasluzili? Jer su naporno radili? Jer su se odricali i suosjecali sa građanima drzave kojom upravljaju? Ma dajte. Ova aktualna vlast o problemima naroda zna koliko jedan tajkun zna o sirotinji. Nista osim da mu ta sirotinja kvari dan.
Njihove jedine mjere oporavka iz krize su do sada uglavnom bile na to da se dize porez, rezu mirovine, rezu place lijecnicima i prosvjetarima, pa onda novi krug rezova. Ali se ne libe bezobrazno razbacivati sa tim tesko stecenim prihodima u proracunu na gluposti i vlastite “naknade” tipa naknada za odvojen zivot (?), naknada za stanovanje (?)…
Drugim rijecima, kad si politicari uzimaju naknade za koje sluzbenik u drzavnoj firmi nije niti cuo, to se zove licemjerje.

Ili vi mislite da imate desetljeca i desetljeca zivota, pa da nema problema ako se ne izađe iz krize za pet, deset… dvadeset godina?
Ja ne zelim drzavu gdje ce moja djeca i unuci imati buducnost, nego gdje cu je ja imati. A s ovako nesposobnom, rastrosnom i arogantnom vladom gdje stranka stavlja podobne, a ne sposobne, na funkcije, to necu docekati.

Ja uopce ne sumnjam da ova trenutna vlada ima inteligencije i sposobnosti. Ima. Ali ih koncentrira na trazenje rupa u sustavu gdje mogu, sklapanjem raznih poslova, uzeti dio kolaca dok jos traje mandat. Kao sto je i HDZ pokupovao zemljista na Peljescu prije gradnje mosta. To je inteligencija i nos za posao, ali usmjereno za vlastitu dobit. Takvima nije mjesto u politici i javnom dobru, nego u klasicnom kapitalistickom poslovanju gdje je cilj osobna zarada.

@ Ithuriel,

slažem se.
Institucije sistema imaju zadatak da procesuiraju sve naše lopine bez obzira tko je koliko u’krao.
L’opov je l’opov bez obzira koliko tko u’krao.
Netreba zaboraviti da je jedna stranka sama pokrenula (odobrila ?) progon svojih l’opina , pa čak i svog premijera.
Za razliku od ovih drugih koji su štitili i još uvijek štite svoje l’opine , pa čak i one koji su optuženi da su slali u’bojice po svijetu i ub’ijali Hrvate (i njihovu djecu !) pištoljima i sjekirama.
Nemože se zbog nedjela iz prošlosti optuživati sve članove stranke.

A glasaći će odlućiti tko je bolji kandidat , tko ima bolji program , tko manje k’rade , tko manje l’aže….

.

New Report

Close