Jebate, ovdje sve sami doktori ekonomskih znanosti.
Pa zakaj smo u tolikoj krizi ak svi sve tak dobro znaju i razumiju?
[shocked]
ma nije nego bi još malo mezili po 60 kn.
vrlo brzo će preuzimanje…
[/quote]
jel prijateljsko il ono drugo Džejmse?
ma bitno da se para vrti
dioki u dnevniku nove tv… kotrlja se nešto
samo da nije stečaj! [cry]
dioki u dnevniku nove tv… kotrlja se nešto
O čemu je bilo riječ, nisam bio prisutan?
Vi stvarno naletili na novinski članak- nemogu vjerovat koliko spinova vam prodaju u kratko vrijeme.
Nema od toga ništa.
puno novih…koje inače nemamo prilike čuti i vidjeti na ovoj temi… "patka" ili nije ne znam. Moguće deset tisućica platiš članak pa izvučeš 140000kn.. možda je to…
netko će morati preuzeti DIOK jer ga kamate jedu, a za ciklus zatvoriti se novca nema. Preuzimanje bi bilo najkvalitetnije.
Sad dal je Ježić spreman prepustit svoj udio ili udio onoga koga on predstavlja i po kojim uvjetima je pitanje??
Isto tako je još veće pitanje što zanima mene ili barem vjerujem nas na forumu, što bi to značilo za male dioničare.
Nevjerujem da se tu nešto može dogoditi preko noći, ovdje mi se čini prije svijetlije budućnost, samo je pitanje nakon koliko crne sadašnjosti…..
pozz
Stvarno ste hrpa (biti ću pristojna pa preskočiti)
Zašto?
– prvi koji je veliki radnik visi na forumu (i radi), dok drugi piju kavicu i čitaju sportske
– drugi lumen je dioničar Adris-a i Dioki-a ( lumen nad lumenima)
– treći je sve znao i govorio prije nego se dogodilo (nikako da zapiše) – mora da je sindikalac
– četvrti vidi u Dioki-u perspektivu (samo je zaboravio da ga do onda neće biti) – ah da za našu djecu, oprosti
– peti kad vidi da je dionica skočila za 0,20 kn brzo ide računati koliko je zaradio ( a ono ukupno 30,00 kn) – jer on je dioničar s paketom, ali možda je bio i nadobudan pa dokupio
– i tako bih mogla do sutra – gospodo pokradeni ste, pustite prazne priče jer što ste radili radili ste (Dioki), a Vas vanjski "dioničari" mi je žao)
Poz
hvala ti što si se registrirala samo da nas upozoriš kako ova dionica ne valja. nesebično od tebe [wink]
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Dioki još uvijek 23,9% ispod ovogodišnjeg maksimuma
Autor/izvor: Siniša Malus – sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB – Prije nekoliko mjeseci na ovome sam mjestu pisao tekst o tome kako domaće tržište preferira spekulacije pred informacijama.
Lijepo se to potvrdilo i jučer kad su nepotvrđene informacije (znači: spekulacije) o tome da Adris (ZSE:ADRS-P-A) kupuje Dioki (ZSE:DIOK-R-A) katapultirale dionice potonjeg 10,8 posto, na 72 kune.
Adrisu je pak ova priča donijela promet od 20,2 milijuna kuna što je najveći dnevni volumen još od 16. siječnja 2008. Iz rovinjskog diva očitovali su se riječima kako nema materijalnih činjenica da pokazuju interes za Dioki, no ionako se ovdje ne radi o nečem opipljivom već samo o (zasad) neformalnom interesu za Ježićevu kompaniju. Uz to, Adris navodno želi ući i u medijski biznis pa snima stanje Novog lista, ali i Večernjeg lista. Za potonji to je senzacije samo za neupućene, obzirom da se već tjednima spekulira kako Styria dugoročno ima namjeru izaći iz vlasništva Večernjaka i maksimalno se posvetiti projektu 24 sata, kako tiskanom, tako i televizijskom.
Puno je zanimljivija priča Dioki koji je u samo dva dana tržišnu kapitalizaciju povećao 17,5 posto, na 72 kune i time praktički izbrisao gubitke nagomilane iz korekcije s početka mjeseca. Doduše, to je još uvijek daleko od cijene od 94,67 kuna, ovogodišnjeg maksimuma koji se dogodio ne tako davnog 9. veljače. Uhićenje vlasnika kompanije Roberta Ježića pa i visoki prošlogodišnji gubitak dionice su pretvorili u metu prave rasprodaje koja je trajala zapravo tjednima. Od spomenutog ovogodišnjeg vrhunca do danas dionice su izgubile 23,9 posto tržišne kapitalizacije. Ipak, trebalo bi se u ovoj priči malo i ograditi jer taj se pad događao uz iznimno niske promete tako da je jučerašnjih 141 tisuću kuna bio najveći dnevni promet u mjesec dana.