DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dioki je smeće od dionice a vi i dalje vjerujte savi [thumbsup]

Neznam zašto sve tako crno gledate. Mene samo intrigiraju ovi pritisci prema Ježiću da proda svojih 75 % dionica, ako je istina da on ustvari raspolaže njima. Ja mislim da neovisno o tome kakva je sad situacija mnogi bi htjeli preuzet firmu

janko66, 12.03.2011. u 07:27
Koje dobavljače čovječe….Pa nismo mi Konzum ili Pevec …….Mi imamo par dobavljača i kraj priče.
Dobavljači koji opskrbljuju Žitnjak – Ina uglavnom – pokušali su loviti u mutnom. Ali dobavljač koji opskrbljuje Krk ostao je mrtav – hladan. Pojačao kreditiranje!!!!!
Dakle proizvodnja na Krku ide neovisno od Ine.

Jesi siguran Sava da ide proizvodnja dalje,taj dobavljač je zatvorio pipu za Dinu,a znaš zašto odgovor je vrlo jasan …PLATITE gospodo pa ćete dobiti etilen…

u slijedećih godinu dana u zadarskoj luci gaženica otvara se naftni terminal u kojem će se moći skladištiti do 60 000 litara naftni derivata … kojem je vrijednost 32 miliona eura …. kolege bih zamolio info o kapacitetima skladišnog terminala na žitnjaku koji je dioki prodao janafu a čija je vrijednost upitna ….hvala… pozz

u slijedećih godinu dana u zadarskoj luci gaženica otvara se naftni terminal u kojem će se moći skladištiti do 60 000 litara naftni derivata … kojem je vrijednost 32 miliona eura …. kolege bih zamolio info o kapacitetima skladišnog terminala na žitnjaku koji je dioki prodao janafu a čija je vrijednost upitna ….hvala… pozz

Kapacitet u gaženici će biti 60 000 m3, a na Žitnjaku je 42 000 m3 i to je Ježić htio uvaliti Janafu za 30 mil eura dok za iste novce možeš sagraditi novi terminal s 50% više kapaciteta!

sava, 12.03.2011. u 14:19
Koje dobavljače čovječe….Pa nismo mi Konzum ili Pevec …….Mi imamo par dobavljača i kraj priče.
Dobavljači koji opskrbljuju Žitnjak – Ina uglavnom – pokušali su loviti u mutnom. Ali dobavljač koji opskrbljuje Krk ostao je mrtav – hladan. Pojačao kreditiranje!!!!!

Jesi siguran Sava da ide proizvodnja dalje,taj dobavljač je zatvorio pipu za Dinu,a znaš zašto odgovor je vrlo jasan …PLATITE gospodo pa ćete dobiti etilen…
[/quote]

VCM je pogašen zato što trenutno nema zarade – arbitraža iz USA je srušila cijene PVC-a u Europi. Nema razloga za rad VCM postrojenja – to je uobičajena praksa. Zašto radom VCM postrojenja pumpati cijenu etilena kada ti je etilen sirovina za LDPE gdje se sada odlično zarađuje.

Glede dugovanja – dio dugovanja povezan s rekonstrukcijama LDPE koje je obavila jedna švedsko – američka kompanija i kojima se uopće ne žuri s naplatom ( KTM???).

Glede vlasništva – sjetite se što se događalo prije 7 godina. HFP je preuzeo Dioki ( oko 51% ) od Ostoje &co i prenio svoj udio u Dioki Holding AG. 25% dionica Diokija koje je kupio od HFP-a VCP također je preneseno u Dioki Holding AG-u, a Ježić NIKADA nije kupio niti jednu Dionicu Diokija.

Ostoja je zauzvrat dobio LRH! A Dioki će na koncu završiti u rukama Fonda Hrvatskih branitelja – to je moje mišljenje.

U Italiji se ponovno navelike računa s Diokijem za Vinyls – Gita nije uplatila novac i sada se spekulira da bi Dioki mogao uletjeti u Ravennu. To je ko kec na destku.

janko66, 12.03.2011. u 14:41

[/quote]

VCM je pogašen zato što trenutno nema zarade – arbitraža iz USA je srušila cijene PVC-a u Europi. Nema razloga za rad VCM postrojenja – to je uobičajena praksa. Zašto radom VCM postrojenja pumpati cijenu etilena kada ti je etilen sirovina za LDPE gdje se sada odlično zarađuje.

Glede dugovanja – dio dugovanja povezan s rekonstrukcijama LDPE koje je obavila jedna švedsko – američka kompanija i kojima se uopće ne žuri s naplatom ( KTM???).

Glede vlasništva – sjetite se što se događalo prije 7 godina. HFP je preuzeo Dioki ( oko 51% ) od Ostoje &co i prenio svoj udio u Dioki Holding AG. 25% dionica Diokija koje je kupio od HFP-a VCP također je preneseno u Dioki Holding AG-u, a Ježić NIKADA nije kupio niti jednu Dionicu Diokija.

Ostoja je zauzvrat dobio LRH! A Dioki će na koncu završiti u rukama Fonda Hrvatskih branitelja – to je moje mišljenje.

U Italiji se ponovno navelike računa s Diokijem za Vinyls – Gita nije uplatila novac i sada se spekulira da bi Dioki mogao uletjeti u Ravennu. To je ko kec na destku.

[/quote]

Ja na sve to gledam ovako…
Zbog svih tih igara i igrica i političkih i vlasničkih nahebaće radnici koji su osnovni pokretači proizvodnje,koji su izuzetno kvalitetan kadar na ovoj grani industrije,a sobzirom na situaciju koja se sada dešava unutar firme ,jedan dio ljudi će vjerojatno dignuti sidro ne dobiju li svoju plaću koju su zaslužili,a to povlači drugi dio problema tko će nastaviti raditi ukoliko dođe do stečaja za minimalnu plaću u petrokemijskoj industriji…

A za start postrojenja VCM u ovim okolnostima potrebno je 2-3 mjeseca,a postrijenje koje bi sada trebalo raditi LDPE će se morati zaustaviti upravo zbog nedostatka etilena,a tko je tu kriv ..možda ja ili znaš li odgovor Sava.

A za start postrojenja VCM u ovim okolnostima potrebno je 2-3 mjeseca,a postrijenje koje bi sada trebalo raditi LDPE će se morati zaustaviti upravo zbog nedostatka etilena,a tko je tu kriv ..možda ja ili znaš li odgovor Sava.

Janko, Janko – šta to ti gudiš?

Dina ostvaruje pozitivan EBITDA od 4q2010.
Postoje zalihe od cca 35 milja a od toga je dobar dio 5 – 7 tisuča tona etilen.
Postrojenje mora povremeno na hlađenje – trebaju se izvršiti neophodna održavanja.
LDPE šljaka bez prestanka više od godinu dana.

Inače i neki dan ti je bio Markab u posjeti – to je cca 4 tisuće tona.

Nadalje – Lenac je počeo održavati brodove SynerGas Srl-a i to je odličan primjer Synergije Dine Petrokemije i V. Lenca.

Kapacitet u gaženici će biti 60 000 m3, a na Žitnjaku je 42 000 m3 i to je Ježić htio uvaliti Janafu za 30 mil eura dok za iste novce možeš sagraditi novi terminal s 50% više kapaciteta!
[/quote]
…. da je dioki raspisa natječaj da prodaje terminal žitnjak proda bi ga bez problema za 30 miliona eura …. sanader i ježić su išli na ruku janafu pa su zato dobili optužnicu da su ko fol htjeli odštetiti janaf… a da su prodali lukoil-u onda bi bili izdajnici … optuživat sanadera je sad postala moda…. pozz

…. da je dioki raspisa natječaj da prodaje terminal žitnjak proda bi ga bez problema za 30 miliona eura …. sanader i ježić su išli na ruku janafu pa su zato dobili optužnicu da su ko fol htjeli odštetiti janaf… a da su prodali lukoil-u onda bi bili izdajnici … optuživat sanadera je sad postala moda…. pozz

Ako je mogao prodati za 30 mil Eura zašto onda nisu raspisali natječaj?
Ne mogu vjerovati da je privatna firma pogodovala državnoj, ne događa se to ni u svijetu a kamo li u najpoštenijoj državi na planetu Hrvatskoj!

Vi možete vjerovati ako želite da Žitnjak vrijedi 100 mil Eura, ali činjenice su činjenice. Upravo zbog zanemarivanja tih činjenica na ovom topicu doveli ste se da vam neki odlučuju hoće li vam firma otići u stečaj ili će je netko spasiti!
Ova dionica može ići još jako dolje….

broj1, 12.03.2011. u 20:29

[/quote]

[/quote]
… u vezi vlasništva ne mogu pronaći ništa na netu ….ali ova konstrukcija oko vlasništva je nevjerojatna ..trenutni vlasnik je tvrtka sa sjedištem u švicarskoj na koju je navodno HFP-u prenio svoje vlasništvo …. ne može luđe… mašta radi svašta…pozz

New Report

Close