DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zanima da li je na kraju potvrđeno to jamstvo za kredite ili nije, nigdje nisam vidio vijest o tome?

Ne mislim da bio Lukoil išao ispod 500 milja eura za Dinu!!!
Koliko je to po dionici? [thumbsup]

tim gore ako je tolika vrijednost jer je dioničari neće vidjeti. lešinari će još jače navaliti, pa kad se pokrene stečaj imovina se raproda za 1/3 cijene, plate se vjerovnici i gotova priča
[/quote]

Dioki je zasigurno zadnji koji bi trebao u stečaj u HR. Naročito sada kada se polako pokazuju rezultati investicija. Dioki je vjerojatno i u ovom tekućem kvartalu podigao prodaju u odnosu na proteklu godinu.
Pa i kada su pokrenute istrage protiv Ježića i blokiran račun vrlo brzo su se platila dugovanja prema Ini. Zar Dioki nedavno nije potpisao sporazum s sindikatima? To ne radi firma koja je u problemima.

Od 470 milijuna kuna investicija u zadnje dvije godine samo 90 milijuna kuna je od kredita.
Da netko sumnja u Dioki zasigurno ne bi toliko ulagao u revitalizaciju tvrtke.

Zašto ne reći da je u tijeku recesije Dioki uložio 470 milijuna kuna u rekonstrukcije starih i izgradnju novih postrojenja?

Filipović Marijan prodaje ovako je rušio TISAK mjesecima dok na kraju nije sve prodao a zašto i ne bi pa mukte je dobio dionice.

Mislim da nije Filipović, prije bi rekao da je ovo danas djelo nekog od ovdje aktivnih forumaša!
[/quote]
taj koji je danas istresao po bidu već je kupio u zadnjim minutama 400 komada po 70 kuna…

Dvosmjerni plinovod IAP – Plinacro je već uvelike u igri….A LNG terminal na Krku sve bliže i bliže.
I u TAP-u E-ON ima udjela….Mogao bi se on ubrzo odlučiti.
Ako se radi studija za IAP, LNG na vidiku!!!

http://puo.mzopu.hr/UserDocsImages/Informacija_16_02_2011_1.pdf

A za LNG će trebati i puno betona!

http://puo.mzopu.hr/UserDocsImages/Rjesenje_16_02_2011_2.pdf

Je pao koji dogovor u ministarstvu financija, je potvrđeno sto u vezi sa jamstvom? Zna netko?

Je pao koji dogovor u ministarstvu financija, je potvrđeno sto u vezi sa jamstvom? Zna netko?

Je li (pro)pao dogovor između Styrie i NL-a?
Tko to bolje zna od ekipe iz Poslovnog?
Treba se maknut od politike- samo nam izbija lovu iz džepa!
15 milja eura JANAF manje platio od ponude Lukoila, kupili Novi List…..
Samo te dvije transakcije – odljev od cca 30 milja eura.
Treba se posvetiti core poslu – to je sada po ovim cijenama ( i dalje će rasti ) najbolji business u HR.
I naravno sve malo začiniti s energetikom.

Glede Sablića – odradio veliki posao u teškim vremenima – nadam se da će se pokrenuti kogeneracija.

samo ću reći da nije ina u igri.igraju se zanimljive igre,dok nas zabavljaju prosvjedi.

luka ploče
luka rijeka
brodosplit
3 maj
dioki
ima još

sve po 12 kn

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Pomalo smo ušli u sferu "lopina dionice". Dojma sam da je na djelu prvi od tri koraka u izvlaštenju Ježića, odnosno preuzimanju od strane Ine za sitniš.

Mislim da griješite i da INA nije u igri, a eventualni strateški partneri koji bi dokapitalizirali tvrtku sve dok je g. Ježić pod istragom DORH-a neće prilaziti previše blizu.

Imam pouzdanih saznanja da ima krupnih igrača koji su itekako zainteresirani samo čekaju rasplet situacije koja će po mome mišljenju potvrditi da je još jedna tvrtka sa ogromnim potencijalom žrtva politike.

Čini mi se da malo ljudi shvaća da je cijeli postupak protiv g. Ježića u cilju osude sada već otpisanog poltičara g. Sanadera, a ono što gotovo nitko nije prepoznao da je cijela farsa oko produžavanja pritvora priprema za uhićenje istaknutog SDP-ovca i to prije samih izbora!

Ipak taj dio prepuštam DORH-u i političarima, a ono što bi sada bilo najvažnije za poslovanje DIOKI-a je da se oslobodi prefiksa "Ježićev" ili "HDZovca Ježića". Uostalom to je glupost, većinski vlasnik je VCP, a istina je da ih Ježić samo predstavlja.
Tko je sve iza fonda može se samo nagađati, a u krajnjoj liniji je uglavnom nebitno za poslovanje.

Ipak taj dio prepuštam DORH-u i političarima, a ono što bi sada bilo najvažnije za poslovanje DIOKI-a je da se oslobodi prefiksa "Ježićev" ili "HDZovca Ježića". Uostalom to je glupost, većinski vlasnik je VCP, a istina je da ih Ježić samo predstavlja.
Tko je sve iza fonda može se samo nagađati, a u krajnjoj liniji je uglavnom nebitno za poslovanje.

Ne bih se složio sa ovom tvrdnjom, čak naprotiv smatram da je taj podatak tko je stvarni vlasnik jedan od glavnih problema, da živimo u nekakvom uređenom društvu o tome se uopće nebi raspravljalo ali živimo tu gdje živimo, nažalost.

tocno je da je dioki investirao u recesiji milijune.
od kuda?
pa naravno kad nije placao dobavljace.
To dobro sava zna samo ne zeli priznati.

Predvidjanja vidovitog milana
0-3 mjeseca blokada racuna
3-6 mjeseci galama na Inu, Banke Hep i ostale kako im nedaju da rade, kako je to x mjesta, kako je to izvoznik, bla bla bla
6-12 mjeseci stecaj ili preuzimanje od strane banke.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Koliko sam informiran, na djelu je pritisak prema Ježiću da proda svoje udjele za sitnu lovu, ionako je već prilično "izvukao". Ukoliko ne ide mirnim putem može i sa programiranim stečajem kojim bi dva vjerovnika Hep cca. 120 mil. i Ina cca 40 mil. kuna došli u posjed tvrtke, te međusobno iskordinirali buduće vlasničke odnose. U slučaju preuzimanja od Ine, to bi značio ogroman pomak naprijed za Dioki. Ionako je Dioki neopravdano izdvojen iz Ine, da bi se razni mufljuzi godinama okoristili, počevši od Ostoje pa nadalje. Sve bi se trebalo znati do petka.

Koliko sam informiran, na djelu je pritisak prema Ježiću da proda svoje udjele za sitnu lovu, ionako je već prilično "izvukao". Ukoliko ne ide mirnim putem može i sa programiranim stečajem kojim bi dva vjerovnika Hep cca. 120 mil. i Ina cca 40 mil. kuna došli u posjed tvrtke, te međusobno iskordinirali buduće vlasničke odnose. U slučaju preuzimanja od Ine, to bi značio ogroman pomak naprijed za Dioki. Ionako je Dioki neopravdano izdvojen iz Ine, da bi se razni mufljuzi godinama okoristili, počevši od Ostoje pa nadalje. Sve bi se trebalo znati do petka.

pomak naprijed za one koji će kupiti DIOKI za siću i za sam DIOKI, ali za male dioničare koji bi mogli ostati bez svega, ogroman korak unazad!

New Report

Close