Sve se može protumačiti ako dobro pogledaš izvješće o novčanom tijeku.
Dioki, iako je ostvario konsolidirani gubitak od 235 milja ima povećanje novčanog tijeka od poslovnih aktivnosti za cca 125 milja.
Čak smo i bankama nešto duga otplatili – manje se zaduživali više vraćali.
Ponavljam – malo je takvih izvješća na ZSE!!!!
Ovo povećanje kratkoročnih – tko je to tako dobar??? [cool]
Jeli se ti Sava zezaš ili si samo izgubio razum?
Nisam ekonomist ali znam bar neke osnove,a Diokijeva bilanca je katastrofa, može slobodno konkurirati za top 3 najgore firme na ZSE!
[/quote]
Dioki, iako je ostvario konsolidirani gubitak od 235 milja ima povećanje novčanog tijeka od poslovnih aktivnosti za cca 125 milja.
Zašto bar činjenice ne prihvatiš?
Vrijednost Diokijevog equity-a je OKO 200 kuna. Da Dina Petrokemija izvrši revalorizaciju imovine i da uračunaš otpisanu imovinu a koja je u upotrebi to bi bilo oko 500 kuna. Da revaloriziramo imovinu Žitnjaka to bi bilo oko 700 kuna. Hoćeš još – Piros doo, Ćuf doo, Kijac doo, Novi List dd…..
Glavni dobavljač Diokija ( ENI ) isporukama primarne materije kreditira Dioki.
Interes za Dioki je očito OGROMAN budući da Antiša laički tvrdi da to nema smisla.
nemoj reći da nisam na vijeme upozorio.kažem ti da se priča oko 1 kn.
tejk it or livit.nema gazda jezda izbora.
Što je sa lokacijskom za LNG?
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/adria-lng-predan-zahtjev-za-lokacijsku-dozvolu-lng-a,78838.html
Još dva mjeseca i uskoro će godišnjica od predaje zahtjeva.
A rekli da je očekuju do kraja 2010.
nemoj reći da nisam na vijeme upozorio.kažem ti da se priča oko 1 kn.
tejk it or livit.nema gazda jezda izbora.
Da INA ima ozbiljne namjere, ima, ali za 1 kunu [lol]
Sava ti gladaš samo ono što ti odgovara, pa svjesno zanemaruješ bitne činjenice!
Nisam stručnak a novčane tokove, ali se ne gleda netto novčani tok?
Kada je u pitanju book onda se gleda nekonsolidirano izvješće, a kada je riječ o prihodima onda treba gledati konsolidirano izvješće!
Diokijeva imovina uvijek vrijedi više nego što je prikazano u izvješćima a kada se nešto proda ispod cijene koju si ti zamislio u svojoj glavi onda je to poklonjeno!
Iako je poslovanje i njena vrijednost izravno povezana s njenim rezultatima za tebe Dioki uvijek vrijedi isto čak možda i nešto više nego prije par godina iako posluje s multimilijonskim gubitcima.
Ti si u ovoj dionici predugo, pa ne možeš niti ne želiš shvatiti ali možeš bar biti korektan pa da ne prosipaš po forumu bajke od kojih neće biti ništa.
Sava ti gladaš samo ono što ti odgovara, pa svjesno zanemaruješ bitne činjenice!
Kada je u pitanju book onda se gleda nekonsolidirano izvješće, a kada je riječ o prihodima onda treba gledati konsolidirano izvješće!
Diokijeva imovina uvijek vrijedi više nego što je prikazano u izvješćima a kada se nešto proda ispod cijene koju si ti zamislio u svojoj glavi onda je to poklonjeno!
Iako je poslovanje i njena vrijednost izravno povezana s njenim rezultatima za tebe Dioki uvijek vrijedi isto čak možda i nešto više nego prije par godina iako posluje s multimilijonskim gubitcima.
Ti si u ovoj dionici predugo, pa ne možeš niti ne želiš shvatiti ali možeš bar biti korektan pa da ne prosipaš po forumu bajke od kojih neće biti ništa.
[/quote]
sava je insajder koji piše onako kako bi bilo najbolje kad bi on to želio…
doduše, i meni bi to odgovaralo.
but, reality is something differrent (na žalost)…
a antiša, prijatelju, molim te promijeni avater s ovim pozdravom
mislim, i meni se bljuje, a ja sam vrlo tolerantan…
PS. I Prenanra ćeš zajebat… :))
[/quote]
Dioki je i dvije recesijske godine Investirao 470 milijuna kuna – pogledaj izvješća!
Od toga krediti su samo 96 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
Dioki najveći dio investicija financira iz poslovnih aktivnosti – 227 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
Dio se financira prodajom zemljišta – cca 160 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
A koliko vrijedi zemljište – oko 4-5X više no u bilanci – pokazuju cijene po kojima se zemljište prodaje.
I ja stvarno ne vidim gdje je problem?
Sorry sava, ne kužim.
Prodajna cijena nam ne pokriva materijal i trošak radne snage. Zašto? Praši se cca 13.000 tona LDPE-a mjesečno i sve proda.
Da li se prodaje ispod cijene?
Da li se sirovine preplaćuju?
Da li su skupi energenti uzrok svemu?
Da li imamo previše ljudi koji ne rade (recimo VCM pogon), a treba ih plaćati?
Da li negdje drugdje curi? Gdje?
Ovo su pitanja na koja nama treba odgovor. Kako doći do ovih odgovora?
Pitanja su na mjestu, upravo ta pitanja svakodnevno postavljaju šljakeri koji proizvode tih 13000 tona polietilena.
Odgovore bi trebali znati direktori, ono što znam je da nisu višak radnici na postrojenju VCM. Prije će biti da je višak recimo direktor proizvodnje kada proizvodi samo jedno postrojenje i ima svog rukovoditelja. Ispravite me ako griješim …
Dioki je i dvije recesijske godine Investirao 470 milijuna kuna – pogledaj izvješća!
Od toga krediti su samo 96 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
Dioki najveći dio investicija financira iz poslovnih aktivnosti – 227 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
Dio se financira prodajom zemljišta – cca 160 milijuna kuna – pročitaj izvješća!
A koliko vrijedi zemljište – oko 4-5X više no u bilanci – pokazuju cijene po kojima se zemljište prodaje.
I ja stvarno ne vidim gdje je problem?
I ptice na grani znaju da je Dioki veliki investitior, ali jesi ikad čuo za izraz "preinvestirati se".
Ako se Dioki financira iz poslovnih aktivnosti, a ostvaruje gubitak onda ostaje dužan dobavljačma!
Dugovi se moraju vraćati, samo je pitanje tko će prvi sjesti na račun!
Naravno da zemljište uvijek više vrijedi nego u bilanci, te priče su prolazile 2007g a sada kada je tržite nekretnina nelikvidno to će ti teško proći! Inako su ta sva zemljišta pod hipotekom!
Nego Sava ništa ne komentiraš rast energenata, nafte i plina u zadnjih par mjeseci mislim da je to puno bitnije za poslovanje Diokija nego zemljište!
Savo što bi bilo kada bi bilo …
Treba znati da će DINA vrlo brzo (ukoliko strateški partner ne dokapitalizira) biti prisiljena izvršiti procjenu i revalorizaciju imovine zbog činjenice što su "kapital i rezerve" svakoogodišnjim otpisom dugovanja iz predhodne godine, procjenjujem, istekom 1Q na nuli. Naravno to nije "besplatno". Sama procjena i revalorizacija kapitala košta, a unos u bilancu se računovodstveno tretira kao dobit te se unatoč gubicima u tom slučaju plaća porez na dobit!!!
Ipak mislim da ćemo puno prije imati većih problema po drugim pitanjima samo nebih želio da baš ja budem taj koji ih najavlju i zaziva.
Trebaju se sve snage usredotočiti na rješavanje nastalog stanja, ali ipak mislim da nam samo Bog može pomoći.
Investirati se može i primjerice u raketu za let na Mjesec.
U slučaju da ta rakete ne dođe do mjeseca …
Znate li šta je ta raketa računovodstveno ili laički rečeno …
Čisti gubitak!!!
E, DIOKI mora lansirati raketu da bi došla na mjesec i vratila se sa hrpom love!
Da bi se raketa lansirala treba metla koja će očistiti sve koji su sudjelovali u uništavanju rakete dok je još uspješno letjela.
Sitnica koja još nedostaje je 36 mil. eura …
nastavit će se …