Dokle god cekate da netko drugi odradi rast umjesto vas, dotad ce dionica lagano padat, godot sindrom. Oni koji vjeruju u ovu dionicu samo cekaju da dokupe jos po nizim cijenama i nemaju potrebe niti im je u interesu dizat cijenu.
Ak zelite da dionica raste onda treba kupovat.
To je tak i tak ce i bit.
Dokle god cekate da netko drugi odradi rast umjesto vas, dotad ce dionica lagano padat, godot sindrom. Oni koji vjeruju u ovu dionicu samo cekaju da dokupe jos po nizim cijenama i nemaju potrebe niti im je u interesu dizat cijenu.
Ak zelite da dionica raste onda treba kupovat.
To je tak i tak ce i bit.
do kada dokupljavati…..kupio na 3xx, 2xx, 140,80….iskoristio rast na 2xx i prodao…opet kupio na 140, na 80….nisam sada prodao 95….da kupim na 75 opet će pasti
kako sam se uspio izvući na nekim drugima , LEDO, JANF, KNZM….nešto dokupa na niskim razinama, uslijedio rast i bez problema pozitiva…a ovdje teška banana….
slažem se da dok nisi prodao sa gubitkom nisi izgubio, ali ovdje je već pomalo frustrirajuće
I mene frustrira, ali me je zadnjih par godina koliko sam na zse cijepilo od nekih stvari pa se ne sekiram puno.
Vise me smeta kreativno knjigovodstvo i revizori koji nist ne rade, hanfa i slicni koji to dopustaju. Mene vise brine ono sto sam napisao prije par dana o mogucem istiskivanju i cudnovatim izvjescima sto smo blize danu kad ovo konacno pocne poslovat s dobitkom.
Kod nas nista nije nemoguce, a i top 10 ima poprilicno dionica i ne fali im puno za takvu rabotu.
zar je tako teško priznati da smo ovdje popušili….baren mi koji smo navučeni
A tko vas je to navukao?
Gita Holding je jučer potpisala preliminarni sporazum s Syndialom……Ali tek nakon što je Dioki ponovno aktivirao svoju ponudu za Ravennu i Porto Torres. Dakle DIOKI je pokrenuo spor u Italiji s mrtve točke…..Ovih dana će se vidjeti da liće Gita naći 100 milijuna eura za dokapitalizaciju.
Ako nađe…..Dina šalje VCM u Italiju!
Ako ne nađe……Dina šalje VCM u Italiju!
Dakle… u svakom slučaju….cilj od 400 milijuna eura prihoda od prodaje je na vidiku.
I to sve pa izvoz…..Mora se priznati da je malo takvih kompanija u HR.
No i druge stvari su se pokrenule, i to na razini EU ali su se odmah prelile i kod nas….npr Plinacro i TAP. Naime Vijeće Europe je 28.02. prihvatilo energetsku strategiju, dakle osigurati će i sredstva, do 2020. U toj strategiji polovica projekata prolazi kroz HR a svi na ovaj ili onaj način završavaju na Krku. Naravno LNG je u Omišlju uz Dinu, na Dininom zemljištu i koristi Luku Sepen na kojoj je naša koncesija .
http://register.consilium.europa.eu/pdf/en/11/st06/st06207-re01.en11.pdf#page=3
Dakle – pamet u glavu.
Dina je neprocjenjiva imovina!
Novi list, gotovo je sigurno ide u prodaju za 28-30 mil. eura, iako zaposlenici istog nisu zadovoljni tom idejom. Za zemljište u Zagrebu (35 000 m2 – 42 mil. kuna) ima zainteresiranih, bilo u komadu ili parcijalno podijeljeno u 3 x 1/3. Neslužbeno doznajem da je jamstvo za kredit odobreno, ciljano za PVC i manjim dijelu za servisiranje obaveza. Netko je spominjao mogućnost stečaja dine do jeseni, apsolutno netočno, radi se o dogovoru banaka-vjerovnika da se diokiju omogući predah u otplati kredita do kraja trećeg kvartala, kako bi "omogućili" pozitivno poslovanje. Nejasan mi je ovaj pritisak na prodaji zadnja dva dana. I na kraju dosta važno, izgledno je produženje pritvora Ježiću, što je btw. prilično relaksirajuće po tvrtku.
Znači potencijalni prihodi od prodaje non-core i zemljišta 28+42 = 70 mil Eura ?
Jamstvo za EIB kredit daje država (i dalje model B ?) ?
Znači potencijalni prihodi od prodaje non-core i zemljišta 28+42 = 70 mil Eura ?
Jamstvo za EIB kredit daje država (i dalje model B ?) ?
Krivo računaš…..oko 20 milj eura za NL i 35 milja kuna za parcelu na Žitnjaku!
No kada spominješ jamstva…….Šta smo mi dioničari ali i cijeli sustav Dioki Bogu skrivili pa da se ova Vlada koja proklamira poštenje tako postavlja????
Dok se brodogradilištima opraštaju milijarde kroz otkup Pomorskog dobra iz vida se namjerno izgubila ČINJENICA da je DIOKI OVOJ DRŽAVI KOJA GA SUMNJIČI ZA NEPOŠTENJE I LOPOVLUK POKLONIO….POKLONIO…..POKLONIO…….100X PONOVITI….53.565m2 Pomorskog dobra koje je bilo u sklopu Petrokemije na Krku. Dakle za to ni kune nismo dobili.
Jasno da budućim koncesionarima na LNG terminalu treba to zemljište i da Dioki podržava DRŽAVNE a ne partikularne vlastite interese…..Stoga pitam se kada će druga strana ???? pokazati bar malo zahvalnosti za takav čin?
U Italiji se i dalje ne zna tko se skriva iza Gita Holdinga….Stvarno im je bilo vrlo važno da se sakriju i to su dobro učinili, čini mi se! ENI otpisala preko 100 milijuna eura potraživanja! Svaka čast – tako i treba kada su u pitanju viši interesi. Nadam se da ćemo i mi iz toga imati koristi.
Ja sam u DIOK od neki dan (ušao po 79), a spominjem izlazak jer moram plaćati nešto za što nemam gotovine.
No, napušio sam se proteklih godina na drugim papirima. I voli bih reći, da moramo priznati da svi koji smo se napušili u ovom cirkusu, manje-više smo znali što možemo očekivati, no državu smatram odgovornom što su namagarčili penziće i needucirane da se upute u ovakva ulaganja bez da išta znaju o tome. Ljudi su mahom mislili da "oročavaju" novac na veće prinose, a netko je to iskoristio za svoju propagandu. Pa te pokradu na tržištu, pokradu tvrtke (i tebe kao dioničara kroz njenu imovinu), pokradu te kroz davanja i poreze, pa dodatne namete, mislim da je vrijeme da stavim ruke u džepove da i tu ne zavire naši direktori, ministri – svi skupa s vrhom države.
Nije tema, ali eto…
Vi ste se napušili na dionicama i još uvijek niste ništa naučili. Nije država kriva što dionice koje kupite padaju, možda samo ulažete u krive firme.
Gledajte to ovako, ako ste vi izgubili netko je zaradio pa bar ste učinili dobro djelo! [thumbsup]
Gledajte to ovako, ako ste vi izgubili netko je zaradio pa bar ste učinili dobro djelo!
čak i ovaj komentar ima logike, ali da mi je znati koja logika vodi Vladu RH?
Interesi Države sigurno ne, jer u državi u kojoj je gotovo sva proizvodnja propala uništiti jednog od najvećih izvoznika … ludost pa taman da izvozi balvane ili sjeno.