DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Napokon će se Vinyls pokrenuti! A to vjerojatno znači VCM ide u Ravennu.

VINYLS: ACCORDO SYNDIAL-GITA, VERRA’ CEDUTA FILIERA CLORO

20:23 01 MAR 2011

(AGI) – Roma, 1 mar. – Passi avanti per la vertenza Vinyls: e’ stato oggi raggiunto l’accordo tra il fondo svizzero Gita, e Syndial (Eni) per la cessione degli impianti di produzione del ciclo del cloro. Lo annuncia Leonardo Bellodi, presidente di Syndial, spiegando che il closing dell’operazione avverra’ "nel momento in cui i rappresentanti di Gita capitalizzeranno per 100 milioni la societa’ Vinyls Group, come hanno concordato con i Commissari straordinari".

Je li tko zna čiji je kapital iza ovih Njemaca?

Prema nekim mojim saznanjima stoje bivš direktori Vynilsa pa zbog otpora sindikata nije prije došlo do realizacje sporazuma.

ono što je najvažnije ako proradi ekonomska logika i krene vinilni lanac preko Jadrana DIOKI će vrlo brzo isplivati jer je cijela investicija bila tome podređena do dovršetka izgradnje PVC postrojenja u Omišlju.

Novi list je zalog za dobivanje jamstva, a ako bude prodan biti će po odluci Vlade RH (naravno ne javno), a prodat će ga Klub vjerovnika koji u tom slučaju opraštaju dio dugova.
Najvažnije DIOKI dobiva "vjetar u jedra" za završetak investicije što dugoročno osigurava sigurnu proizvodnju, izvoz, zaposlenost, a za vlasnika nakon dugo godina vrlo izglednu dobit.

Rješenje koje se očekivalo da sve što nije angažirano u osnovnoj djelatnosti – petrokemiji ide na bubanj je očekivano, a dobra stvar je što je u vlasništvu visokotiražna novina uz dodatnu dobru okolnost izborne godine.

U svakom slučaju dobra stvar i za radnike i poslodavca da se koncentriraju samo na petrokemiju koja ima fenomenalnu perspektivu.

Prokušani recept pali. Na prodaji se poslože veliki nalozi na sigurnoj distanci, doduše onaj sa 1030 se povukao, a istovremeno se na kupnji pomalo akumulira. Nakon svršetka akcije, omjer K-P postaje dijametralno suprotan.

Stvar je u tome da ovu dionicu danima nitko ne želi kupiti, prodaja se spušta tijekom čitavog dana i to za značajne iznose, a nitko ne lupi.. s druge strane se lupi svaki dan i naravno rezultat je cijena koju sad imamo. Kad netko poželi kupiti DIOK tad će se smjer okrenuti. Vrlo je jednostavno, potražnje NEMA, osim one koja čuči na ovako niskim razinama, ali one prave potražnje – N E M A

Blago siromašnima duhom...

Sinko potražnje ima iako je na "stečajnoj razini". To se vrlo brzo mijenja i nastaje vožnja gore-dolje. Najeklatantniji primjer, tko pamti, nekad je postojao na TNSA i njezinim bezbrojnim promjenama 6000-9000 i obrnuto.

potražnjom se ne može nazvati promet od par tisuća kuna svaki dan proteklih tjedana. POTRAŽNJA su milijuni kuna prometa po dionici. Potražnja je red za kruh, potražnja je lista čekanja u VIP-u za Iphone, potražnja na koju sam ja mislio je ona koja premašuje ponudu.. takve potražnje ovdje nema.. (barem trenutno – nisam davao nikakve dugoročne, niti čak kratkoročne procjene)

Prokušani recept pali. Na prodaji se poslože veliki nalozi na sigurnoj distanci, doduše onaj sa 1030 se povukao, a istovremeno se na kupnji pomalo akumulira. Nakon svršetka akcije, omjer K-P postaje dijametralno suprotan.

Ja mislim da je onaj sa 1030 još uvijek tu, samo je razlomio nalog na manje komada.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Citirat ću te u vezi naloga koji je bio na prodaji (trenutno ga nema):
" veliki nalozi na sigurnoj distanci"…
o potražnji si sam dovoljno rekao nazvavši nalog od 1000 komada (znači 80ak tisuća kuna) velikim, a i nazvao si sigurnom distancom položaj iza parstotinjak komada. Ako je to sigurna udaljenosti, pretpostavljam da si želio reći da nema šanse da netko pokupi parstotinjak komada (budući je on po tebi bio na sigurnoj udaljenosti) – znači, potražnje nema!
Jer da potražnje ima.. onda biti na prodaji iza parsto komada nije baš siguran položaj.

Što se tiče naloga koji su trenutno postavljeni na prodaji, osobno znam da su 4 od prvih 7 pravi i da su svi 4 zadnjih par dana pokušali prodati dionicu, guravši se jedan ispred drugog, a već su nekoliko kuna ispod cijene po kojoj su zeljeli prodati.
Isto tako znam da jedan od ta 4 ne prodaje jer ne vjeruje u dionicu već jer postoji velika potreba za gotovinom.

🙂

zar je tako teško priznati da smo ovdje popušili….baren mi koji smo navučeni

Kune nisu problem, kuna nema

Prijatelju, na svim dionicama koje kotiraju na ZSE svi mali ulagatelji su popušili (a i veliki instit. investitori), osim izuzetaka koji zarađuju na valovima bez obzira na kojim razinama cijene bile.. oscilacija uvijek ima i na oscilacijama jedne dionice zarađuje se (i gubi) bez obzira bila ona na 1000 ili na 100 kn.
DIOK se nalazi ovako nisko prvenstveno radi gosp. krize, a isto tako razlog je i očajno vodstvo s očajnim rezultatima. Može se tražiti još puno razloga, no uvijek ostaje onaj glavni koji regulira cijenu dionice (svake) = odnos ponude i potražnje. Nadalje, ova tvrtka sigurno ima potencijala za napredak uz značajne promjene (kao i većina društava u RH – zemlji lopovluka i malverzacija).
Dakle.. da je DIOK na zadnjem izvještaju umjesto 200 milijuna gubitka imao dobit od 100 milijuna, cijena bi taj dan poskočila za par posto, ali nebi danas bila na 150. Ona će na 150 bez obzira na rezultate, jer to tako kod nas biva… kad dionice opet postanu popularne (dnevni prometi već su dulje vrijeme bijedni, to ne moram spominjati) onda će rasti sve, pa tako i ovaj papir…
Za pravi rast, na žalost neće biti dovoljna prodaja novina, promjena vodstva, pozitivan financ. rezultat, već je potreban OGROMAN kapital koji bi u budućem razdoblju završio na tržištu kapitala.

neznam dali sam navučen ali da trenutno poprilično gubim to je, no dokle kod ju ne prodam smatram da nisam ništa niti izgubio, strpljen – spašen (bar se nadam)

isto tako da imam gotovine sigurno bih se i dalje prepustio "navlačenju"

neznam dali sam navučen ali da trenutno poprilično gubim to je, no dokle kod ju ne prodam smatram da nisam ništa niti izgubio, strpljen – spašen (bar se nadam)

isto tako da imam gotovine sigurno bih se i dalje prepustio "navlačenju"

[/quote]

pohvale na iskrenosti, a sve što si rekao je nepobitna istina. I ako možeš, čekaj i nećeš izgubiti.

Ja sam u DIOK od neki dan (ušao po 79), a spominjem izlazak jer moram plaćati nešto za što nemam gotovine.
No, napušio sam se proteklih godina na drugim papirima. I voli bih reći, da moramo priznati da svi koji smo se napušili u ovom cirkusu, manje-više smo znali što možemo očekivati, no državu smatram odgovornom što su namagarčili penziće i needucirane da se upute u ovakva ulaganja bez da išta znaju o tome. Ljudi su mahom mislili da "oročavaju" novac na veće prinose, a netko je to iskoristio za svoju propagandu. Pa te pokradu na tržištu, pokradu tvrtke (i tebe kao dioničara kroz njenu imovinu), pokradu te kroz davanja i poreze, pa dodatne namete, mislim da je vrijeme da stavim ruke u džepove da i tu ne zavire naši direktori, ministri – svi skupa s vrhom države.

Nije tema, ali eto…

New Report

Close