DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ekipo, žao mi je, ali kako sam čuo dina bi mogla do kraja godine u stečaj! 🙁

ma kakav cash-r-a, 100% in

Ti si nedavno tvrdio i da je pogon na dini eksplodirao. Vrlo vjerodostojan lik. [lol]

Ti si nedavno tvrdio i da je pogon na dini eksplodirao. Vrlo vjerodostojan lik. [lol]
[/quote]

ma o čem ti pričaš,kakve eksplozije, misliš kad je bila havarija na PE, pa da si bio prijatelju tu noć u Omišlju, čuo bi kakav lom je bio, ili možda misliš kad sam nedavno komentirao da u Omišlju pada snjeg, a nije bilo zimskih uvijeta ( pahuljice iz PE )

nikada nisam izjavio da je pogon eksplodirao, ti si malo nešto pobrkao.

ja nemam ništa protiv ove dionice, i sam sam davno bio duboko u njoj i radio sam dosta poslova po dini kao kooperant i znam kakvo je stanje dolje, i vjerovao sam da će jednog dana "eksplodirat" (cijena) budući da se ogromni novci ulažu u rekonstrukciju vcm-a, dogradnja PE, projekti za izgradnju PVC-a i sl., a da ne govorimo o LNG-u i sl.

ja nemam 100% info da stečaj stvarno ide, ali od nekih malo većih faca sam čuo takvu mogućnost i samo sam htio podijeliti sa ostalima.

pozdrav

ma kakav cash-r-a, 100% in

lijepo od tebe što si to podijelio sa nama, naravno da takva mogućnost postoji, postoji i u mnogim drugim tvrtkama koje postoje, isto tako sam ja prije cca 1,5 godinu od nekih "velikih faca" čuo da će za max 4 mjeseca dionica dioki-a biti na 1000 kn, skoro da su bili u pravu

Moje drugo JA mi sugerira kako su Švabovi popizdili i osim partnerstva odma u LKRI oče vidjet čvrste garancije za LeNGe na dijelu prostora DIOKa ili niš od EUnije ove godine.
Jesam li u pravu, vrijeme će brzo pokazati. Brzo.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-list-se-prodaje/540166.aspx

Evo copy/paste sa indexa…

"Kao razlog prodaje Novog lista navodno su veliki dugovi Diokija, čija Uprava želi prodati Novi list dok se Ježić tome protivi. Nedavno je Dioki objavio kako je u 20120. godini zabilježio gubitak od 239 milijuna kuna."

Kao sto vidimo u tekstu i u dalekoj buducnosti, za 18 000 godina Dioki ce i dalje poslovati u minusu, sve po starom LOL

Salu na stranu, bilo bi dobro da frknu Novi list.

Možda je to istina što se piše za Novi List – ali isto tako možda razlog leži u činjenici na u Upravi Dioki Holding AG-a sjedi predstvnik Vlade RH.
To je nespojivo s politikom u EU – da Vlada ima u vlasništvu i da uređuje medije.

Novi list, gotovo je sigurno ide u prodaju za 28-30 mil. eura, iako zaposlenici istog nisu zadovoljni tom idejom. Za zemljište u Zagrebu (35 000 m2 – 42 mil. kuna) ima zainteresiranih, bilo u komadu ili parcijalno podijeljeno u 3 x 1/3. Neslužbeno doznajem da je jamstvo za kredit odobreno, ciljano za PVC i manjim dijelu za servisiranje obaveza. Netko je spominjao mogućnost stečaja dine do jeseni, apsolutno netočno, radi se o dogovoru banaka-vjerovnika da se diokiju omogući predah u otplati kredita do kraja trećeg kvartala, kako bi "omogućili" pozitivno poslovanje. Nejasan mi je ovaj pritisak na prodaji zadnja dva dana. I na kraju dosta važno, izgledno je produženje pritvora Ježiću, što je btw. prilično relaksirajuće po tvrtku.

Novi list, gotovo je sigurno ide u prodaju za 28-30 mil. eura, iako zaposlenici istog nisu zadovoljni tom idejom. Za zemljište u Zagrebu (35 000 m2 – 42 mil. kuna) ima zainteresiranih, bilo u komadu ili parcijalno podijeljeno u 3 x 1/3. Neslužbeno doznajem da je jamstvo za kredit odobreno, ciljano za PVC i manjim dijelu za servisiranje obaveza. Netko je spominjao mogućnost stečaja dine do jeseni, apsolutno netočno, radi se o dogovoru banaka-vjerovnika da se diokiju omogući predah u otplati kredita do kraja trećeg kvartala, kako bi "omogućili" pozitivno poslovanje. Nejasan mi je ovaj pritisak na prodaji zadnja dva dana. I na kraju dosta važno, izgledno je produženje pritvora Ježiću, što je btw. prilično relaksirajuće po tvrtku.

Ovo s jamstvima mi nije jasno. Dobili smo kredit od EIB-a u visini 35 milja eura a ostalo bi trebalo ići preko HBOR-a. Šta se to preko noći promjenilo. Da nije VLASNIŠTVO?

http://www.eib.org/projects/pipeline/2009/20090315.htm?lang=-en

Napokon će se Vinyls pokrenuti! A to vjerojatno znači VCM ide u Ravennu.

VINYLS: ACCORDO SYNDIAL-GITA, VERRA’ CEDUTA FILIERA CLORO

20:23 01 MAR 2011

(AGI) – Roma, 1 mar. – Passi avanti per la vertenza Vinyls: e’ stato oggi raggiunto l’accordo tra il fondo svizzero Gita, e Syndial (Eni) per la cessione degli impianti di produzione del ciclo del cloro. Lo annuncia Leonardo Bellodi, presidente di Syndial, spiegando che il closing dell’operazione avverra’ "nel momento in cui i rappresentanti di Gita capitalizzeranno per 100 milioni la societa’ Vinyls Group, come hanno concordato con i Commissari straordinari".

Je li tko zna čiji je kapital iza ovih Njemaca?

http://www.jutarnji.hr/teklic-zuzul-za-sanadera-u-trstu-pokupio-proviziju/928712/

New Report

Close