DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/CU7eleboAr3zpMXNrebKDA==.pdf

kaj sad ovo znači?

promjene jesu, a šta to znači pokazat će vrijeme…
mislim da treba konsolidirati, preurediti (uljepšati) rashode i da bi to moglo biti nešto dobro s obzirom da prihodi ne nedostaju — preko 2 milijarde kn.

Znači idemo dalje po starom. Gomilaj gubitke i traži državu = porezne obveznike = građane da te subvencioniraju, garantiraju i pokrivaju gluposti koje si napravio.
Mogli i su moju ekipu s odjela imenovat po toj logici jer Svatko može bit privrednik i poduzetnik na taj način.
Živjela Hrvatska!

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Koa što rekoh – treba nam plin pa da postanemo nešto kao Petkim u Turskoj.
I evo ga – iz Azerbajdžana cijevima kroz IAP plinovod.

…Taj plinovod dio je, od strane Europske unije određenog, Južnoga plinskog koridora koji će povezati izvore plina iz Kaspijske regije s Europom te time omogućiti znatne kapacitete dobave prirodnog plina, s mogućnošću protoka u oba smjera, navode iz Plinacroa dodajući da je sa svojih 520 kilometara projekt TAP najkraći i najjeftiniji od ostalih predloženih plinovoda u koridoru…..

DVOSMJERAN je zbog LNG terminala na Krku.

A baš sam mislio napisati kako očekujem da STATOIL nakon suranje s Inom na Srednjem i Južnom Jadranu pogura u suradnju i Plinacro. Inače Statoil je operater na Sah Denizu i na TAP i IAP projektu.

Glede Diokijeva duga – bit će ako Bog da i veći.
Jer kao što je skuplja krava s teletom tako je i poduzeće s dugom vrijednije od onog bez duga!

Nadam se da će Dioki iz Modela B povući 100 milja kuna, a onda to lijepo iskoristiti kao kolateral za jedan kreditić od 400 – 500 milijuna kuna!

Ušao po 79,3 prosjek danas, iskreno, malo znam o ovome, ali jako me privukla crvena blokada
🙂

Ajd da sam i ja nekoga privukao da kupi dionicu…. [thumbsup] Šalim se malo na svoj račun jer sam ja taj dan popizdio i sterao ju u blokadu…to nakon objave izvješća. I onda su me drugari forumaši "malčice" zadirkivali… A noć prije sam isto tako napisao da ću se roknut s normabelima i Jackom s ledom i da se drugi dan ne čudite vratolomijama na ovoj dionici. Obećano …. učinjeno [lol] Je a kaj sad idemo dalje…. Nemojte se niš brinuti zbog normabela jer je stvar isključivo emocionalnog potresa, a nikako dionica…. [lol] Zbog dionica se družim s prijateljeom Jackom…… Sportski pozdrav i odoh s Prijateljem na pivce [lol] A u ponedeljak brzo idem nekoga tužiti da si uljepšam dan [kiss]

Mean people suck and nice people swallow!

sava,
kakva je procjena, da li će biti problema sa sirovinama zbog ovih događanja na bliskom istoku i sjevernoj africi?
Hoće li doći do prekida isporuka plina, LNG-a, etilena i drugog?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Liepo je vidjeti koordiniranu akciju North – South.

TAP and Croatia gas pipeline operator Plinacro sign South East Europe MOUC
published by TAP on Friday 25 Feb 2011
http://pr.euractiv.com/press-release/tap-and-croatia-gas-pipeline-operator-plinacro-sign-south-east-europe-mouc-16655

PM to speak on economy and energy in Norway
25th February 2011

Mr Tusk will meet today with his Norwegian counterpart, Jens Stoltenberg

http://www.wbj.pl/article-53405-pm-to-speak-on-economy-and-energy-in-norway.html?typ=wbj

A STATOIL se dodatno približava Ini u Jadranu!

Nadam se da će Dioki iz Modela B povući 100 milja kuna, a onda to lijepo iskoristiti kao kolateral za jedan kreditić od 400 – 500 milijuna kuna!

Za sta bi iskoristio taj novac?

Jer kao što je skuplja krava s teletom tako je i poduzeće s dugom vrijednije od onog bez duga!

Dakle ovo je klasično hrvatsko izvrtanje i relativiziranje te vrijeđanje zdravog razuma sistemom izmješaj pozitivno i negativno tako da se više ne može sa sigurnošću utvrditi što je što.
Normalno da je krava s teletom vrednija. Ali ako toj kravi dovedeš na sisu više teladi nego što im ona može pružiti mlijeka ubit ćeš kravu a onda će ti crknut i telad.

Dug koji se neprekidno povećava i rezultat je lošeg poslovanja i pogrešnih investicija nije nova vrijednost već opterećenje koje prijeti uništiti tvrtku.

Samo se nemoj izvlačit na svjetske prilike jer u tom svijetu postoje i tvrtke koje kad su negativne prilike posluju sa smanjenom dobiti ali i dalje ne stvaraju gubitke.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

…Dug koji se neprekidno povećava i rezultat je lošeg poslovanja i pogrešnih investicija nije nova vrijednost već opterećenje koje prijeti uništiti tvrtku….

[/quote]

Obzirom da si za ovo sranje dobio stotku jedini zaključak je da LUDJAKA ima i previše.

Dakle prateći tijek novca, od 114 milijuna Diokijeva gubitka u 2010. generarala je kupovina vlastitih dionica i Ostali novčani izdaci od financijskih aktivnosti.
Prateći rashode vidimo da dobar dio poslovnih prihoda ( 62 milijuna kuna ) predstavlja Ostalo povećanje novčanog tijeka od poslovnih aktivnosti – dakle sumarno to su uglavnom
1. Rezerviranja za sudske sporove
2. Vrijednosno usklađenje kratkotrajne imovine
3. Negativne tečajne razlike
4. Otpis potraživanja i sl

Tako je najvjerojatnije slučaj i s Dinom Petrokemijom.

Pametnom dosta. Ako imaš neki argument, izvješća su javna, samo navedi.
Reci gdje se to nešto skriva od javnosti.

…Dug koji se neprekidno povećava i rezultat je lošeg poslovanja i pogrešnih investicija nije nova vrijednost već opterećenje koje prijeti uništiti tvrtku….

[/quote]

Obzirom da si za ovo sranje dobio stotku jedini zaključak je da LUDJAKA ima i previše.

Dakle prateći tijek novca, od 114 milijuna Diokijeva gubitka u 2010. generarala je kupovina vlastitih dionica i Ostali novčani izdaci od financijskih aktivnosti.
Prateći rashode vidimo da dobar dio poslovnih prihoda ( 62 milijuna kuna ) predstavlja Ostalo povećanje novčanog tijeka od poslovnih aktivnosti – dakle sumarno to su uglavnom
1. Rezerviranja za sudske sporove
2. Vrijednosno usklađenje kratkotrajne imovine
3. Negativne tečajne razlike
4. Otpis potraživanja i sl

Tako je najvjerojatnije slučaj i s Dinom Petrokemijom.

Pametnom dosta. Ako imaš neki argument, izvješća su javna, samo navedi.
Reci gdje se to nešto skriva od javnosti.
[/quote]

Trebalo je glasiti – Dakle prateći tijek novca, od 114 milijuna Diokijeva gubitka u 2010. 100 milijuna kuna generarala je kupovina vlastitih dionica i Ostali novčani izdaci od financijskih aktivnosti.

Savo,
interesantni podatci. Nisam baš previše vrtio po izvještaju DIOKI-a, ali koliko se siječam dionice su kupljene tijekom 2009. godine. (možda i nisam u pravu)

Sa DINOM je definitivno sasvim drugi slučaj.

Pozitivna financijska kontribucija nije bila dovoljna za pokriće svih financijskih troškova (kamate po kratkoročnim i dugoročnim kreditima).

New Report

Close