DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sava,
na toj stavci imaš iznos od 923.322.353 kuna (AOP 005)

Shvatit ču to kao šalu – inače sve se može to tumačiti kako kome paše.
Ali ako gledaš u to izvješće – a ne u konsolidirano vrijednost dionice je 200 kuna.
Tebi očito paše da je Dioki platio Novi List 30 milja eura, ali istina je drugačija – sve to koštalo ga 73 milje kuna skupa s ovih 48 milja što je sada platio jer je nekome bio založni dužnik po kreditu.

Tebi je i ovo šala – mala. Zahebavaju se Česi!
http://energetika-net.com/naslovna/vijesti/10700

Inače šta misliš – zašto se ovi krediti koje Dioki guta nemilice knjiže kao kratkoročna obveza iako se radi o dugoročnim kreditima?
Čini mi se da je onaj tko je stekao 25% dionica prije 5-6 godina preuzeo i neke obveze glede ulaganja.
Oko xxx milja kuna čini mi se.

sava,
to da je dioki platio za 50% 14 mio EUR i još 10 za drugih 30% je javni podatak. Progooglaj malo i lako ćeš naći.
Ali to je sada manje važno. Ako gledaš konsolidirano izvješće ima par krupnih stvari koje nisu logične. Čini mi se da je tu razlog ovom iznenađujućem izvještaju:

Najveće kvrge su:
AOP 042 => 494.164.023 kn

Ovdje se radi o porastu od cca 173 mio u odnosu na 4Q2010 (321.444.999) i to ne može biti opravdano samo fizičkim porastom proizvodnje , a pogotovo ne sa većim troškom energenta
Pazi u nekonsolidiranom (samo žitnjak je ova stavka 212 mio kuna, odnosno neznatno veća od 4Q2010) znači ovo dolazi nakon konsolidacije podataka, odnosno iz neke članice grupe..biće najvjerojatnije DINA.

AOP 055 =>73.535.113 kn
Ovdje je porast od 51 kio kuna u odnosu na 4Q2010 (22.359.212) što je u najmanju ruku jako čudno. Što je tu uletilo?

Ima još par stavki koje su čudne, ali ove dvije strše.

Ima li netko objašnjenje za ovo, jer to je onda objašnjenje za rezultat 4Q i cijele godine.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ima li netko objašnjenje za ovo, jer to je onda objašnjenje za rezultat 4Q i cijele godine.

Trebaš bilancu čitati straga a ne sprijeda – dakle od Izvanbilančnih zapisa.
Na toj stavci JE knjižena NEČIJA obveza prema Diokiju. Obveza o ulaganju!!!!
Odljev sredstava s te stavke znači da je Dioki dobio kredit za koji se netko – pretpostavimo pravi vlasnik – obvezao nekim npr dioničkim ugovorom ( HBOR 145 milijuna i ZABA 180 milijuna kuna ).
Za toliki iznos se povećao i Diokijev kratkoročni dug. Taj novac je otišao na INVESTICIJE u PVC i VCM na Krku, ali ne baš čitav jer se odjednom pojavila neka ovrha, oko 48 milja kuna za Novi List, koju je Dioki morao platiti. Zbog toga se razloga u bilanci pojavila potraživanja za dugotrajnu imovinu.
Ako lažem ja ne laže MATEMATIKA.

Na izvanbilančnim zapisima imamo još 230 milja kuna te će i one uskoro u igru.
To je onaj novac kojega traži Sablić.
To je obvezaa Vlade i Kupca 25% dionica od prije 5-6 godina.
Sve u svemu ukupno oko 500 milijuna kuna ako ne i više!

I naravno da Dioki MORA prodati Novi List – nije ga smio ni kupovati!!!

sava je u pravu. book je na 200kn, a poslovanje oko pozitivne nule, sve ostalo su priče.

sava,
to da je dioki platio za 50% 14 mio EUR i još 10 za drugih 30% je javni podatak. Progooglaj malo i lako ćeš naći.
Ali to je sada manje važno. Ako gledaš konsolidirano izvješće ima par krupnih stvari koje nisu logične. Čini mi se da je tu razlog ovom iznenađujućem izvještaju:

Najveće kvrge su:

Ovdje se radi o porastu od cca 173 mio u odnosu na 4Q2010 (321.444.999) i to ne može biti opravdano samo fizičkim porastom proizvodnje , a pogotovo ne sa većim troškom energenta
Pazi u nekonsolidiranom (samo žitnjak je ova stavka 212 mio kuna, odnosno neznatno veća od 4Q2010) znači ovo dolazi nakon konsolidacije podataka, odnosno iz neke članice grupe..biće najvjerojatnije DINA.

AOP 055 =>73.535.113 kn
Ovdje je porast od 51 kio kuna u odnosu na 4Q2010 (22.359.212) što je u najmanju ruku jako čudno. Što je tu uletilo?

U gornjem postu sam se krivo referencirao, treba stajati svuda 4Q2009 !

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Čini mi se da bi sutra sve trebalo biti puno jasnije.

J. Kosor dolazi u Omišalj i to u JANAF na početak radova na dva nova spremnika.

Imam neki filing da bi ujedno mogla objaviti i odluku Vlade o jamstvu za kredit što povezujem sa razgovorima vođenim u petak u pogledu zahtjeva DIOKI-a i podrške HUP-a.

U tom slučaju bi vaša prepirka oko Novog lista bila bespredmetna.

Ponovit ću svoje mišljenje da sam i ja za prodaju svega što nije u funkciji osnovne djelatnostitj. petrokemije. Prodaja Novog Lista je ipak kompleksnije pitanje a pogotovo u izbornoj godini. Tako da pretpostavljam da će u slučaju dobivanja jamstva g. Sablić morati prolongirati prodaju NL.

sava,

Najveće kvrge su:

AOP 055 =>73.535.113 kn

U gornjem postu sam se krivo referencirao, treba stajati svuda 4Q2009 !
[/quote]

Što se tiče AOP 042 tu je uključeno i povećano tekuće i investicijssko održavanje opreme koja je stavljena u funkciju – VCM postrojenje – ali i opreme koja će se tek staviti u funkciju – pretpostavljam PVC.

Inače, usporedi 4q2009/4q2010 – AOP046, AOP047, AOP048 i AOP057 – Skok od 107,7 milijuna kuna u odnosu na 4q2009.
Samo ovaj AOP057 – to je ipak trošak za Novi List na način kako sam opisao – kupac nije paltio, platio Dioki – stavka AOP006 potraživanja.

Ako uzmeš u obzir da je i AOP057 POREZNI ZAKLON – Kamate se izuzimaju iz oporezive dobiti – kao i sve gore navedene stavke troškova……sve jasno.

Jamstva odobrena, potvrđeno iz više izvora. [thumbsup]

Jamstva odobrena, potvrđeno iz više izvora. [thumbsup]

jel i službeno….

Ako znaju moji u Zagrebu, trebali bi i tvoji u Omišlju.

Ako znaju moji u Zagrebu, trebali bi i tvoji u Omišlju.

Nisam u Dini pa zato i pitam,u svakom slučaju lijepa vijest.. [thumbsup]

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Jezic-dobio-novac-za-BMW-na-ruke-Jarnjak-krivotvorio-odluku-HDZ-a

New Report

Close