DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S druge strane, evo malo (za Sektor) pozitivnih previđanja:

Medium- and long-term price expectations are already influenced by the fact that there is a relative shortage on the market of various raw materials. Not only of polymers, but also of masterbatches and dyes. Producers and traders believe this is because of two reasons: first, producer inventories have yet to be rebuilt in the wake of the crisis; second, the Far Eastern market is sucking up existing production in almost limitless quantities. All this means that we must prepare for persistent and significant price increases of raw materials and additives.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

U siječnju 2010, trezor diokija otkupljuje (tvrde zbog povoljne cijene), od Ante Gašpara 147.000 dionica po 129 kuna ili ukupno za 18,95 mil. što je vidljivo u FI-u. Odmah potom, Marijan Filipović, iz samo njemu znanih razlozima, počinje sa "ludovanjem" i prodaje cca 30.000 dionica u par mjeseci , rušeći je od 154 – 100 kuna. Ostalo je tehnički govoreći, bila stvar inercije. Evo sad zamjećujemo da je prodao 232 dionice po 95,xx. Što se roji u toj glavi, teško je predvidjeti, ipak lik još posjeduje 211.401 dionicu ili 5,23%. Pet posto vlasništva u firmi, minimum je u posjedovanju većih prava od malih dioničara.

… koliko vrijedi novi list.. hvala.. pozz

Inače 25 mil. a sada pred izbore 50 mil., naravno eura!

Mislim da bi ovakvom HDZ-u mogao vrjiediti i puno više!

Meni se čini da dionice RIJEČKI LIST d.o.o./Novi list grupa i nisu baš Diokijeve – ZA SADA!!!
Čini mi se da se ta imovina vodi kao Dugotrajna financijska – cca 73 milijuna kuna – ali sada je nastala promjena – 48 milijuna kuna se vodi kao Potraživanja. Po mojoj odokativnoj procjeni za toliko su skočili Financijski rashodi s nepovezanim i drugi sličnim osobama! [cool]

Dakle ispada da je Dioki nekome bio garant u kupnji – Ježić – pa taj nije platio – a sada platio Dioki. Osim što je plaćena cijena za Novi List vrlo niska – cirka 10 milja eura a vrijedi puno više – mogli bi dakle postati stvarni vlasnici Novog Lista, pa ga onda naravno prodati i dobro zaraditi.

Malo je to kompliciranije no što pokazuju u tisku.

Dioki novac za investicije ima evidentirane na Vanbilančnim stavkama – kada kredit krene – za toliko se povećaju kratkoročne obveze. Tako je prošle godine kreditirano oko 320 milijuna kuna investicija na Krku ( HBOR plus ZABA ).
Mene je dakle iznenadio lošiji rezultat od očekivanog ali to je samo za iznos od 48 milijuna kuna koja su po mojem sudu otišla za Novi List. Ako se sve to uzme i izračuna bili smo vrlo blizu nuli iz poslovanja.

@antiša

Koji to segmet u Ini proizvodi dobit?

@antiša

Nemam pojma koji to segment i Ini proizvodi dobit, jer me Ina nikad nije zanimala. Ali ipak proizvodi se dobit a ne multimilijonski gubitci. Ja ne znam zašto ti upoće uspoređuješ Inu i Dioki, kakve veze imaju jedno s drugim, al nije primjerenija usporedba Diokija s Magmom!

Što se tiče Novog lista kapital i rezerve su 60 mil kn, rade s gubitcima tako da ne trebaš prodavati bajke da to vrijedi stotine milijuna eura!

U siječnju 2010, trezor diokija otkupljuje (tvrde zbog povoljne cijene), od Ante Gašpara 147.000 dionica po 129 kuna ili ukupno za 18,95 mil. što je vidljivo u FI-u. Odmah potom, Marijan Filipović, iz samo njemu znanih razlozima, počinje sa "ludovanjem" i prodaje cca 30.000 dionica u par mjeseci , rušeći je od 154 – 100 kuna. Ostalo je tehnički govoreći, bila stvar inercije. Evo sad zamjećujemo da je prodao 232 dionice po 95,xx. Što se roji u toj glavi, teško je predvidjeti, ipak lik još posjeduje 211.401 dionicu ili 5,23%. Pet posto vlasništva u firmi, minimum je u posjedovanju većih prava od malih dioničara.

Dioki je nakon svakog završenog investicijskog poduhvata stekao određeni broj trezorskih dionica pa bi se to moglo desiti i ovaj put.

Nakon što je EU komisija 17.02. usvojila plan razvoja plinske mreže do 2020. u kojoj je koridor Sjever – Jug energetska okosnica zemalja bivšeg istočnog bloka počinje završna borba za novce.

Gradite terminal na Krku!
18.02.2011. | Prag (Češka)

Izgradnja plinovoda Nabucco radi opskrbe Europe plinom iz Kaspijske regije s ekonomskog je gledišta neracionalno, izjavio je predstavnik češke plinske udruge Česká plynárenská unie (CPU). Udruga slično misli i o ruskom projektu plinovoda Južni tok.
Prema češkim stručnjacima, uzimajući u obzir trenutnu potrošnju plina u Europi, nema potrebe za gradnjom novih velikih plinovoda. Nabucco bi trebao godišnje transportirati 31 milijardu kubnih metara plina, a Južni tok čak 63 milijarde kubika. Cijena tih plinovoda raste obzirom na nove izvore plina koje bi koristili tako da su procijenjeni troškovi Nabucca 8 milijardi eura, a Južnog toka oko 15 milijardi eura ili više. Međutim, oni neće riješiti sigurnost opskrbe Europe. Nabucco bi pokrio 5% potrošnje, a Južni tok će samo većim dijelom preusmjeriti ruski plin da zaobiđe Ukrajinu tako da neće bitno povećati opskrbu plinom.
Pametnije je i financijski isplativije ulagati u terminale u Poljskoj i Hrvatskoj radi transporta ukapljenog prirodnog plina (LNG), zalažu se u toj češkoj plinskoj udruzi, javlja češki dnevnik Prague Monitor .

http://energetika-net.com/naslovna/vijesti/10700

Nikako da shvatim zašto se ne ulaže u plin, zašto investitori vole naftu ako je nafta kao energent out.

Nekada su energetske kompanije proklinjale kada bi naišle na plin, a sada to isto čine kada pronađu naftu.

Meni se čini da dionice RIJEČKI LIST d.o.o./Novi list grupa i nisu baš Diokijeve – ZA SADA!!!
Čini mi se da se ta imovina vodi kao Dugotrajna financijska – cca 73 milijuna kuna – ali sada je nastala promjena – 48 milijuna kuna se vodi kao Potraživanja. Po mojoj odokativnoj procjeni za toliko su skočili Financijski rashodi s nepovezanim i drugi sličnim osobama! [cool]

Dakle ispada da je Dioki nekome bio garant u kupnji – Ježić – pa taj nije platio – a sada platio Dioki. Osim što je plaćena cijena za Novi List vrlo niska – cirka 10 milja eura a vrijedi puno više – mogli bi dakle postati stvarni vlasnici Novog Lista, pa ga onda naravno prodati i dobro zaraditi.

Malo je to kompliciranije no što pokazuju u tisku.

Dioki novac za investicije ima evidentirane na Vanbilančnim stavkama – kada kredit krene – za toliko se povećaju kratkoročne obveze. Tako je prošle godine kreditirano oko 320 milijuna kuna investicija na Krku ( HBOR plus ZABA ).
Mene je dakle iznenadio lošiji rezultat od očekivanog ali to je samo za iznos od 48 milijuna kuna koja su po mojem sudu otišla za Novi List. Ako se sve to uzme i izračuna bili smo vrlo blizu nuli iz poslovanja.

@antiša

[/quote]
sava,
onih 73 milijuna kuna je samo investicija za otkup dionica od MDLF fonda koji je držao 30% vlasništva Novog Lista.
Već ranije, tokom 2008.godine DIOK-i je preuzeo vlasništvo Riječkog Lista d.o.o koji je držao malo iznad 50% vlasništva NL-a za čini mi se 14 mio EUR-a.
Tako da je DIOK-i do sada ukupno platio neto 24 mio EUR-a (+ sve kamate koje plaća jer to je plaćeno kreditima), i zato sada Sablić kaže da bi oni to rado prodali (i traže 28 mio EUR)

Kad je novi list kupljen (2008.godine) to je bila profitabilna tvrtka koja je imala dobit (za 2007.god je to bilo iznimno puno, čak od cca 4 mio EUR), ali mislim da danas NL posluje sa gubicima jer cijela ta branša je u dosta lošem stanju.
DIOK-i će sada teško dobiti nazad novce koje je uložio u NL, i ako bi našao kupca ja bi im savjetovao da se toga riješe.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

diokij-u odobrena jamstva, objavljeno u vijestima u 12 h.

Da li je netko našao negdje neku potvrdu ove vijesti? Ja ne mogu na netu naći ništa što ovo potvrđuje.

Čudo, novine su hit 21. stoljeća. Baš kao plastika. [thumbsup]

DIOK-i će sada teško dobiti nazad novce koje je uložio u NL, i ako bi našao kupca ja bi im savjetovao da se toga riješe.

Dioki vodi Novi List u bilanci pod Dugotrajnom financijskom imovinom i to po cijeni stjecanja.
Dakle nikakvi desetci milijuna eura nego puno manje – 73 milijuna kuna.
Od tog 48 milja su bile garancije stvarnom kupcu Novog Lista ma tko to bio.
Sada je to dosjelo jer stjecatelj nije plaćao banci – banka se naplatila od Diokija kao garanta, a Dioki sada to vodi kao Potraživanja. Sve se slaže u lipu. Zato je FY2010. lošije od očekivanog – upravo za tim 48 milja kuna. Trebaš čitati bilancu a ne rekla – kazala.

Ova druga priča o nekim rekordnim gubitcima koja se stalno provlači je notorna glupost.
To se lako vidi iz bilance da se radi o INVESTICIJAMA na Krku – Dioki radi nova postrojenja ali i obnavlja infrastrukturu za budući LNG terminal. Inače – zašto bi banke kreditirale.
Na vanbilančnim imamo još oko 230 milijuna koji će uskoro u akciju.

S druge strane – nema komentara o unisonom zahtjevu 4-5 država srednje Europe da EU pod hitno financira LNG terminal na Krku.

sava,
na toj stavci imaš iznos od 923.322.353 kuna (AOP 005)

New Report

Close