DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a u pm…ovo će biti ko belje neki dan! Fakat sam baksuz….Treba gledati pozitivno ništa što pola kartice normabela i litra Jacka ne bi riješila. Upravo sam započeo s terapijom da sutra budem cool na otvaranju [lol] Ako vam se bude činilo da netko izvodi neobične pizdarije s tom dionicom…..to sam ja i moj frend Jack i happy pilule [thumbsup]

Mean people suck and nice people swallow!

Malo je i mene iznenadilo, očekivah malo bolje rezultate na razini grupe u 4Q ali tko je mogao očekivati ovako visoke financijske rashode – 73,5 milijuna kuna pa d bi a su bili na razini 2009. slika bi bila puno bolja, približili bi se pozitivnoj nuli koju sam očekivao u 4q2010.
Prodaja dijela imovine – da li Novi list, Kijac….smanjiti će ove troškove, pa se paralelno s završetkom investicijskog ciklusa na Krku očekuju i pozitivni rezultati poslovanja u 2012.
Naravno – ako uletimo u Vinyls to bi moglo biti i u 2011.

….Kontinuirano se ulažu napori za provođenje mjera restrukturiranja u cilju daljnjeg smanjenja
svih troškova, boljeg korištenja postojećih kapaciteta, te prodaje dijela imovine, s ciljem
racionalnijeg upravljanja resursima i dovođenja rezultata na pozitivnu operativnu razinu.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2010-4Q-NotREV-N-HR.pdf

BV cca 200 kuna po dionici, jel to toliko boli???

Uspoređujući Dioki ove i prethodne godine vidljiv je veliki pozitivni pomak u poslovanju, povećani su prihodi za cca 40-tak posto, gubitak iz poslovanja sveden na minimalnu razinu, pa kada se lijepo izanaliziraju svi potencijali o kojima se priča, pred nama dioničarima i Upravom su samo slatke brige.

Usudio bih se reć gore ne može, ali opet DIOK je u pitanju pa treba bit optimist. Uvijek može gore.

uračunato. ovdje je uračunato doslovno sve pa čak i stečaj djelomično. nikad se nisam bojao za dioki ipak je izvoznik a sredit će i poslovanje samo je opitanje vremena. što se reakcije na cijenu tiče, malo će pasti ali ništa strašno.. znalo se ovo unaprijed.
[/quote]

DIOK..prihod 2 milijarde, gubitak 239 milja…DDJH…prihod 275 milja, gubitak 56 milja. Uz malo ironije, ovo je za DDJH svemirski izvještaj.

Ovo Izvješće je prestrašno. Kako samo uspijevaju napraviti toliki gubitak?

Još 1 ili 2 kvartala ovako i spržit će sav kapital. Onda će tražiti dokapitalizaciju.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

"Vidjela žaba da konja potkivaju, pa i ona digla nogu". Nije stiglo izvješće, a i kad stigne, bit će puno bolje od prošlogodišnjih – 142.

Hoćeš reći da je 4Q pozitivan ?
[/quote]

Mislim da od kad je izlistan na ZSE 2003 GOD DIOKI nije bio u +, griješim li!!!!

[/quote]

Dok je Ježić i DIOKI imao razne povlastice od bivšeg premijera Kanadera, gubitak je bio na razumnim razinama…..al ovo mogu sročiti samo u dvije riječi KATA I STROFA

PS Da Ježić nije kupovao BMW sanaderu, plaćao kolekcijske umjetnine, puteve, večere, nesuđenom kanaderovom zetu neke $$$…..možda bi dug bio nešto manji!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

očito da novi list mora na bubanj… koliko vrijedi…pozz

očito da novi list mora na bubanj… koliko vrijedi…pozz

A možda će ići na bubanj samo lokacija za LNG terminal!
Kakva ironija…..danas je Europska komisija prihvatila dokument ‘Energy infrastructure priorities for 2020 and beyond — A Blueprint for an integrated European energy network’!!!

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=SPLIT_COM:2010:0677(01):FIN:EN:PDF

Možda ovo prođe.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52010DC0677:EN:HTML:NOT

Još 1 ili 2 kvartala ovako i spržit će sav kapital. Onda će tražiti dokapitalizaciju.

Vjeruješ li još Upravi i firmi ili si upalio svijetlo, kolega?

….Kontinuirano se ulažu napori za provođenje mjera restrukturiranja u cilju daljnjeg smanjenja
svih troškova, boljeg korištenja postojećih kapaciteta, te prodaje dijela imovine, s ciljem
racionalnijeg upravljanja resursima i dovođenja rezultata na pozitivnu operativnu razinu.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2010-4Q-NotREV-N-HR.pdf

BV cca 200 kuna po dionici, jel to toliko boli???

Uspoređujući Dioki ove i prethodne godine vidljiv je veliki pozitivni pomak u poslovanju, povećani su prihodi za cca 40-tak posto, gubitak iz poslovanja sveden na minimalnu razinu, pa kada se lijepo izanaliziraju svi potencijali o kojima se priča, pred nama dioničarima i Upravom su samo slatke brige.

Hoćemo li gledati nekonsolidirani BV od cca 200kn ili konsolidirani od cca 37kn?

S obzirom da je konsolidirani BV u trećem kvartalu bio oko 63kn, u četvrtom oko 37, koliki je sada, sredinom sljedećeg kvartala?

Ako povučemo linearno 24kn.

Izvješće je u granicama očekivanog!!! svako drugo očekivanje i najave su manipulacije činjenicama.

Postrojenje VCM je renovirano, pokrenuto, a ne proizvodi što stvara mjesečni gubitak od cca 10 mil. kuna! Kada bi to postrojenje proizvodilo VCM koji bi se prerađivao na dosad nedovršenom postrojenju za proizvodnju PVC dobio bi se proizvod tražen na tržištu sa profitom od minimalnih 10 mil. kuna., ali u vrijeme bolje konjukture cijena na tržištu i puno više.

Sada jednostavna računica …

To znači u ukupnoj bilanci 10 mil. manje minusa na VCM-u, i 10 mil. kuna + na PVC-u = +20mil./mjesec x12 mjeseci =240 mil. kuna više!!

Koliko je ono minus???

Čeka se VLADA RH!!!

ovo mi je bio najhladniji tuš u zadnjih par mjeseci…

ako niš drugo mnogi će si smanjiti cijenu ulaska u ovu dionicu, ja osobno neću odustati, i dalje vjerujem da poslije kiše dolazi sunce, samo ova kiša traje malo predugo…

KATASTROFALNO, možda i najgore izvješće na ZSE!!!!

-239 milijuna kuna gubitaka za 2010.

još jednom KATASTROFALNO [shocked] [bye]

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

New Report

Close