DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BREAKING NEWS – DRASTIČAN PORAST CIJENA GRANULATA POLIMERA
Konverteri plastike su ovih dana suočeni sa značajnim porastom cijena polimera. HDPE, PET… poskupljuje za troznamenkastu vrijednost, više od 100 €/t, više od 10% porasta u odnosu na mjesec prije. Stara igra sa objašnjenjima. Veliki porast potražnje, ograničena (možda opet umjetno) ponuda, nadoknada gubitaka iz prošlih mjeseci, zima (?), ograničeni uvoz s dalekog istoka…
Ako je suditi po početku godine, konvertere i njihove kupce čekaju izazovni mjeseci.

Više informacija na… >> http://www.europeanplasticsnews.com

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

..žalosno je to,sad kad smo uspjeli dignuti kapacitet na gotovo 50% staje se zbog nedostatak etilena umjesto da imamo kontinuitet proizvodnje i svi zadovoljni ,jer roba se čeka da se proizvede,znači ima se kamo prodati..l.p. [angry]

Pa dobro, je li na kraju to proradilo? Koliki je bio zastoj?
Da li radi VCM pogon?

Nije valjda da još čekate sirovinu?
[/quote]
LDPE u pogonu,VCM-stoji.

ajme kakove brige ,cjene idu u nebo ,proizvodnja ide
A IZVJEŠTAJ TREBA PODNEST!
ajoj boli glava

Zanimljivo da se zadnjih par dana pomalo skuplja na ovim razinama

Nije bolest sve što boli

Želja koja ima izgleda da se ostvari.
Eni je jučer odgodio potpisivanje sporazma o prijenosu Syndialove imovine.

Molim prijevod: ne shvaćam utjecaj na DIOKI ?

..žalosno je to,sad kad smo uspjeli dignuti kapacitet na gotovo 50% staje se zbog nedostatak etilena umjesto da imamo kontinuitet proizvodnje i svi zadovoljni ,jer roba se čeka da se proizvede,znači ima se kamo prodati..l.p. [angry]

Pa dobro, je li na kraju to proradilo? Koliki je bio zastoj?
Da li radi VCM pogon?

Nije valjda da još čekate sirovinu?
[/quote]
LDPE u pogonu,VCM-stoji.
[/quote]
Da li to znači da se VCM radi samo za poznatog kupca, nikad za lager?
Jedino ako dobiju narudžbu naručuju sirovinu i pale pogon?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Zanimljivo da se zadnjih par dana pomalo skuplja na ovim razinama

Ja se svaki dan iznenadim kad vidim da je prošlo preko cca 400 kom po ovim cijenama oko 80 kn.
Odakle toliko dionica dolazi na prodaju po ovoj cijeni.
Nema šanse da je tu neko još u plusu kod prodaje po tim cijenama.

Očekivao sam da će ako cijena ostane ovakva trgovine potpuno nestati, kad ono svaki dan parsto komada!?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ovdje upišite svoj komentar…

predragm, 03.02.2011. u 21:44
Ja se svaki dan iznenadim kad vidim da je prošlo preko cca 400 kom po ovim cijenama oko 80 kn.

Očekivao sam da će ako cijena ostane ovakva trgovine potpuno nestati, kad ono svaki dan parsto komada

predragm, 03.02.2011. u 21:44

Kolega K-PAX kao da ne živite u ovom vremenu i prostoru!!!
Prodavalo bi se i za manje…

Prodaju siroti "diokičari i dinameni" koji su ušteđevine iz boljih vremena odavno potrošili i prodaju obiteljsko zlato koje im je preostalo iz nasušne potrebe jer ljudima zatreba za kredit, doktora, popravak krntija, ženidbu djece, …

DIOKI i DINA su prošli dugo i teško razdoblje restrukturiranja i na sreću najteže razdoblje velikih investicija je ipak prošlo.
Istina vidi se svjetlo na kraju tunela ali radnici još uvijek ne žive nimalo bolje!

Imenovanje novih Uprava na obje lokacije je za sada donijelo samo psihološki dobitak i sigurnost jer ljudi osjećaju pozitivnu klimu za koju je uostalom zaslužan i sindikat.

Vjerojatno niste u sličnoj situaciji ali se nadam da Vam je sada puno jasnije…

Očekivao sam da će ako cijena ostane ovakva trgovine potpuno nestati, kad ono svaki dan parsto komada!?

Hm da… jel zna netko jel ima kakvih promjena u top 10 u zadnjih nekoliko mjeseci?

@predragm
Kolega, ja pratim trgovinu DIOK-ija već pet godina svaki dan i znam zašto sam ono rekao. Trgovina DIOK-ijem je već više puta zamrla kad je dionica dostizala cijenu koja je bila niska i nikome nije bilo u interesu prodavati. To se dešavalo i na znatno većim cijenovnim razinama od ove sada. Bilo je perioda kada se danima nije pradala ni jedna dionica i bilo je bojazni da će dionica biti bačena na specijalni režim trgovanja.
To što neko proda nešto dionica jer mu je potreba nije ovo o čemu ja pričam. Na ask se stavljaju nalozi za prodaju od 250, 400 komada ili slično po cca 80 kuna. Radnički paket je bio 151 komad. Dakle to ne mogu biti radnici o kojima vi pričate.
Ja itekako živim u ovom vremenu i prostoru i mislim da znam o čemu pričam. Nadam se da je i vama sada jasnije.

Hm da… jel zna netko jel ima kakvih promjena u top 10 u zadnjih nekoliko mjeseci?
[/quote]

1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91%
2. DIOKI D.D. (1/1) 308.682 7,64%
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 211.724 5,24%
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 71.035 1,76%
5. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN/FILIPOVIĆ MARIJAN 25.528 0,63%
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN 20.000 0,49%
7. JURKOVIĆ SINIŠA 7.060 0,17% NADOKUPLJUJE
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 6.400 0,16%
9. SEVER DRAGO 4.194 0,10% NADOKUPLJUJE
10. PRGOMET IVAN 3.735 0,09%

1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91%
2. DIOKI D.D. (1/1) 308.682 7,64%
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 211.724 5,24%
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 71.035 1,76%
5. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN/FILIPOVIĆ MARIJAN 25.528 0,63%
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN 20.000 0,49%
7. JURKOVIĆ SINIŠA 7.060 0,17% NADOKUPLJUJE
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 6.400 0,16%
9. SEVER DRAGO 4.194 0,10% NADOKUPLJUJE
10. PRGOMET IVAN 3.735 0,09%

Tnx, cini mi se da je i Prgomet Ivan novi u top 10. Jesi primjetio mozda jel netko prodaje iz top 10. Prije je Filipovic prodavao, iznad 100 Kn, ne znam jel to jos uvijek aktualno?

New Report

Close