DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nadam se da ste i dalje dioničar DIOKI-ja i da pratite zbivanja.

Nemoj čovjeku želit zlo. [tongue]

Misliš na PODR?
okrenimo se budućnosti i perspektivi, ostavimo se nagađanja o pljački. Čini se da su nadležne državne institucije za ta pitanja konačno proradile iako sam uvjeren da iza pojedinih slučajeva stoje politički obračuni, no o tom potom…
Trenutno je za sve puno važnije pitanje kada će profunkcionirati državna tijela zadužena za poticanje privrednih subjekata, poglavito onih izvoznih!!!
Zaista neznam kome bi bila u interesu suspenzija kredita HBOR-a i čime bi se moglo opravdati opstruiranje dovršetka investicije od koje se očekuje potpuno ozdravljenje DIOKI-a, i konačno poslovanje u pozitivi!

Kredit nije suspendiran – u gruntovnici se vidi HBOR-ova zabilježba na iznos 145 milijuna kuna ili na cca 20 milijuna eura.
Ova razlika do 70 milijuna eura – dakle 15 milijuna od EIB-a i 35 milijuna eura od HBOR-a možda se preusmjerava u neki profitabilniji projekt – naprimjer u regasifikacijski LNG u Omišlju ili kogeneraciju u Zagrebu.
Nisam prorok gdje će ta lova ali mogućnosti je mnogo a Dioki je uvjek prednjačio u HR u tehnološkom napretku.
Sada je i direktora ekipa ekipirana da u još kraćim rokovima donosi i provodi odluke u kojem pravcu će se kanalizirati lova.
Ja osobno navijam za sve – i PVC i LNG terminal i za kogeneraciju ne samo na Žitnjaku, ALI prvo bih investirao u LNG terminal jer se onda za ovo otvaraju patrnerske mogućnosti – npr Siemens ……

@Antisa

To koliko je dioki zaradio ili pogubio u zadnjih par godina zna jedino onaj koji sad odmara u Remetincu. Zanimljivo je da su neke firme preko noci iz gubitasa pocele poslovati s dobiti, a nakon sto su im "manageri" isli malo na skolovanje u RBA (Remetinec busines academy).

Gledaj, ja razumijem logiku da se iz državnih firmi kao što je Podravka, Ina, Jadroplov ili Đakovština krade ili iz firmi koje imaju disperziranu vlasničku strukturu kao što je Badel ali ovdje Ježić ima 75% vlasništva pa on ako zaradi 100 mil kn može sebi isplatiti legalno 75 mil dividende.

INA je radila minuse ali je uvijek imala operativnu dobit, Dioki nije ni to sposoban zadnje tri godine.

sve naklapanja i spekulacije
Zagrb izvrtio 56000 t cjena 1550eurica t
Omišalj vrti po planu
KAD TO ZBROJIM I POMNOŽIM NEKAKO MI SE ne slažu brojke
možda je moja matematika drugačija

INA je radila minuse ali je uvijek imala operativnu dobit, Dioki nije ni to sposoban zadnje tri godine.

Moram demantirati ovu hrpetinu laži.
Za razliku od Ine koja je u jednom trenutku glede kreditiranja pala na leđa države i MOL-a, dakle kada su joj kreditori okrenuli leđa, DIOKI nikada nije imao problema s kreditiranjem svojih investicija.
A kada se govori o povjerenju bankara – nema tu puno ljubavi – to je čista matematika i računica tj. EBITDA. Zato pogledaj još jedanput zadnji kvartal.
Zato je EIB i HBOR stao iza Diokija i zato Dioki u ovoj godini bilježi rast prihoda od prodaje od 33% a u 3. kvartalu 44%.

Za razliku od Ine koja je u jednom trenutku glede kreditiranja pala na leđa države i MOL-a, dakle kada su joj kreditori okrenuli leđa, DIOKI nikada nije imao problema s kreditiranjem svojih investicija.
A kada se govori o povjerenju bankara – nema tu puno ljubavi – to je čista matematika i računica tj. EBITDA. Zato pogledaj još jedanput zadnji kvartal.
Zato je EIB i HBOR stao iza Diokija i zato Dioki u ovoj godini bilježi rast prihoda od prodaje od 33% a u 3. kvartalu 44%.

[/quote]

1. Glupo je uspoređivati INU i Dioki jer je INA strateški važna firma s prevladavajućim tržišnim udjelom dok je Dioki samo jedna tvornica plastike koja vrlo lako može završiti kao Jugoplastika i Adriachem.

2. Što se tiče operativne dobiti Dioki ja gledam godišnja izvješća a ti možeš ako ti odgovara pratiti dobit i na dnevnoj bazi.

Dioki nikada ništa nije zaradio posluje puno lošije nego prije 5 godina i ako se nešto brzo ne promijeni pitanje je samo dana kada će banke zatvoriti špinu pa možete skupa s dioničarima Zdenke i Đakovštine pričati o potencijalu!

[/quote]

1. Glupo je uspoređivati INU i Dioki jer je INA strateški važna firma s prevladavajućim tržišnim udjelom dok je Dioki samo jedna tvornica plastike koja vrlo lako može završiti kao Jugoplastika i Adriachem.

2. Što se tiče operativne dobiti Dioki ja gledam godišnja izvješća a ti možeš ako ti odgovara pratiti dobit i na dnevnoj bazi.

Dioki nikada ništa nije zaradio posluje puno lošije nego prije 5 godina i ako se nešto brzo ne promijeni pitanje je samo dana kada će banke zatvoriti špinu pa možete skupa s dioničarima Zdenke i Đakovštine pričati o potencijalu!
[/quote]

Hoćeš li me bar u jednom mom navodu demantirati ili nastaviti, u najmanju ruku, zlobom puniti stupce.

sava
ajde ne mulajj.
nismo svi mala deca.
prihod raste jer rastu cijene na rashodu.
kako rastu cene tako raste i ulazna sirovina, najvise etilen.
pogledaj malo marze polimera i monomera, uvijek su tu negdje iste.

to sto dioki uvo razliku nemoze nikako pokriti i sto gomila gubitke nejgov problem.

ali nemoj tu muljati ljude molim te.

kako ti stoje oni brodovi prema krku.
nesto ih ne objavljujes?

a kako stoje talijani? ni to ne objavljujes?

ja jedino znam ono sto je javno i sto se da citati a to je da je uprava rekla da je to zadnji voz.

reci nesto drugacije

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

pardon, cijene na medjunarodnom trzistu htjedoh reci

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ja jedino znam ono sto je javno i sto se da citati a to je da je uprava rekla da je to zadnji voz.

reci nesto drugacije

Temeljem odredaba Zakona o tržištu kapitala Dioki d.d., Žitnjak bb, Zagreb dana 10.
prosinca 2010. godine daje slijedeće
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Ovim putem želimo naglasiti da se sve poslovne aktivnosti Dioki Grupe odvijaju
redovito i nesmetano. Uprave društava Dioki Grupe rade u skladu sa programom rada
i planovima poslovanja. Istrage koje se provede ni na koji način ne utječu na poslovne
aktivnosti Grupe.
U kontekstu redovitog i nesmetanog odvijanja poslovanja ističemo da je jučer krenuo
prvi izvoz iz novog pogona Vinil Klorid Monomera („VCM-a“) na DINA-Petrokemiji
isporuke 3.600 tona, ukupne vrijednosti približno EUR 2 milijuna, a nove isporuke
očekuju se sljedeći tjedan. U planu poslovanja za 2011. godinu predviđen je izvoz iz
pogona VCM-a u vrijednosti EUR 80 milijuna.
DIOKI Grupa je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, u izvoz plasira 90% svoje
proizvodnje, te planira u 2010. godini ostvariti izvoz od približno EUR 205 milijuna i
trenutno zapošljava oko 1200 radnika te planira u 2011. godini planira ostvariti ukupni
prihod u vrijednosti od približno EUR 270 milijuna.

Uprava je javno poručila preko ZSE – ostalo su lažnjaci.DAKLE U 2011. MOŽE SE OČEKIVATI PRIHOD OD 380 – 400 MILIJUNA EURA!
d

Al ga muljas.
Ok je prihod, dobro je to, lijepo a je imati.
a kako ono bjase rashod?

http://www.zse.hr/default.aspx?id=33749

who dares, wins

New Report

Close