Da li ti zaista misliš da je imovina DIOK-ija (a time i kapital) tako malo vrijedna i da su ovi podaci stvarno realni?
Što se vlasničke strukture tiče ona ima 2 strane:
Jaki većinski vlasnik koji ima jasnu strategiju može izgurati sve što isplanira, a u DIOK-iju se to po meni i događa, samo za moje pojmove presporo.
Sad ste prodali dio imovine Prirodnom plinu, pa ćemo vidit otprilike kolika je tržišna vrijednost te i slične imovine. Napravite simulaciju za cijelu imovinu na temelju te prodaje.
Kriminalac u pritvoru ima jasnu strategiju koju može izgurat? Svašta.
@James,
Ja cijenim tvoje mišljenje i uzimam ga ozbiljno, makar se s njim ne slažem.
Imao bi 2 molbe za tebe:
1.Ako je moguće da povučeš paralelu DIOK-ija sa PTKM koja ima otprilike isti nivo prodaje, ali sa duplo više zaposlenih. Proizvodi zadnje 2 godine duplo veće gubitke nego DIOKI, ali svejedno postiže prilično dobru tržišnu vrijednost.
PTKM se trži na 0,8 booka, dok se DIOK trži na 1,5 booka. Tako da DIOK iz nekog razloga postiže duplo bolju tržišnu cijenu prema tom pokazatelju. Postoje velike razlike između DIOK i PTKM. Najveće su u proizvodu, vlansičkoj strukturi i zaduženosti.
[/quote]
BV Diokija je oko 230-240 kunića – ta tvoja matematika je jednostavno neodrživa čak bi rekao zločesta. Meni tvoja zločestoća ne smeta – seruckaj koliko i kad hoćeš – ali zbog ostalih treba jasno reći da je Dioki i Dina u jakom investicijskom ciklusu teškom oko 100 i kusur milijuna eura – obnovili su i povećali za oko 40% LDPE postrojenje – obnovili su 200kt VCM postrojenje – a sada rade na PVC-u. Sve tehnologije su BAT karakteristika – takva postrojenja na tržištu sada vrijede bar dvostruko više no što je Dioki uložio u njih.
Nije uredu da se INVESTICIJE tretiraju kao GUBITAK. Jer da EIB i HBOR to tako tretiraju zar bi kreditirali ove poslovne pothvate – zasigurno ne bi.
Pa zar bi ENI drukao za Dioki u slučaju Vinylsa, glavni tajnik ministarstva talijanskog gospodarstva također……da nemaju izrazito jak interes za kapacitete na istočnoj strani Adriatika.
Ne preskači činjenice i ne krivotvori stvarnu situaciju i strategiju ENI-ja; još prije nekoliko mjeseci sam navjestio da će se promjeniti dobavljač plina za HR – i podcrtao ENI.
Eni lagano rasprodaje imovinu kako u naftnim poljima tako i u plinovodima, traži dopuštenje američkih regulatora za izvoz LNG-a u Europi – sada ponavljam – ENI će se boriti do iznemoglosti da zauzme ovaj dio Europe – 20 milijardi m3 plina je u igri. Pa zbog toga su oni i Qatarci prije par mjeseci napustili projekt Astakos u Grčkoj…..Ali kome ja sve to govorim.
To si pričao i na 500 HRK i na 200 HRK i na 100 HRK.
Pričat ćeš i na 40 HRK, samo još malo uvjerljivije.
To si pričao i na 500 HRK i na 200 HRK i na 100 HRK.
Pričat ćeš i na 40 HRK, samo još malo uvjerljivije.
james
stvarno se trudiš?
a nemaš dionice?
zašto????
Usporedjivanje PTKM i Diokija je nevjerojatno glupo.
PTKM da ne radi za socijalu u drzavi bi mlatila ok pare.
dioki je vec sada na medjunarodnom trzistu pa nula bodova.
BV ce se brzo istopiti.
ionako je pola unutra amortizacije a koliko vrijedi zemlja je upitno.
..
Da je baba muško zvala bi se Duško
LDPE and PP Copo prices have now significantly surpassed the €1,400 level, and are in fact approaching €1,500. The difference between the lowest and the highest prices is the widest on these markets, exceeding €100.
http://www.plasportal.com/WebArticleShow.aspx?AGM=Weekly&AN=CPS_2011_1&MN=Menu4Almenu1&LN=English
Nadam se da DIOK-i ne prodaje svoje po najnižim cijenama. Očito je da se sada može postići dobra cijena. Vajda će se komercijala iskazati sada.
LDPE and PP Copo prices have now significantly surpassed the €1,400 level, and are in fact approaching €1,500. The difference between the lowest and the highest prices is the widest on these markets, exceeding €100.
http://www.plasportal.com/WebArticleShow.aspx?AGM=Weekly&AN=CPS_2011_1&MN=Menu4Almenu1&LN=English
Nadam se da DIOK-i ne prodaje svoje po najnižim cijenama. Očito je da se sada može postići dobra cijena. Vajda će se komercijala iskazati sada.
Motivirani jesu. Jučer sjela plaća. [smiley]
Motivirani jesu. Jučer sjela plaća. [smiley]
[/quote]
možda bi bili bolje motivirani da ju nisu dobili 🙂
izgleda da se lagano stvari vraćaju tamo gdje su bile prije cca 1,5 godinu (plaća 10-og u mjesecu!!!), sad još samo malo pa da se nastavi sa rastom u svim pogledima
Usporedjivanje PTKM i Diokija je nevjerojatno glupo.
dioki je vec sada na medjunarodnom trzistu pa nula bodova.
BV ce se brzo istopiti.
ionako je pola unutra amortizacije a koliko vrijedi zemlja je upitno.
Proćitaj FY2009 Dine…..Amortizirana imovina u 100% funkciji 750 milijuna kuna + LDPE i VCM MINNIMALNO 150 milijuna eura + zemljište samo na Dini minimalno 60 milijuna eura po cijeni od cca 40 EUR po m2.
Dakle – kako se ovo može istopiti.