DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ENI ima velike aspiracije – želi od Italije stvoriti LNG Hub. O tom je pisao i Reuters i još mnogi.

Italy’s gas hub credentials outshine Spain
http://uk.reuters.com/article/idUKLNE67M01W20100823

E.ON Ruhrgas – Italia također razmišlja u tom pravcu!

… If you include our currently planned LNG terminal at Krk in Croatia, Italy will become a key hub for LNG supplies in the Mediterranean region….

http://www.eon-italia.com/cms/en/225.jsp

Čini mi se da je onda ova frka oko Ine prvenstveno rezultat ENI-jevih poteza zadnjih mjeseci.
A tu se naravno uklapa i Dioki i priča oko Vinylsa.

kolega savo, pa kako je moguće da nitko ne želi kupovati dionice na ovoj razini???

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

zato što se sprema preuzimanje tj promjena vlasnčke strukture
a neki to nevide

kolega savo, pa kako je moguće da nitko ne želi kupovati dionice na ovoj razini???

kolega, ovdje će biti kreševo.
slično kao na ini, a prošli tjedan je već počelo.
dionica je u dva dana značajno skočila.

l.p.

skočila da, ali na smješnom prometu

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Ja bi se malo osvrnuo na DIOK-i u odnosu na CROBEX.

Kako neko kaže cijena DIOK-ija je u zadnjih par dna porasla. Da li to sada znači da je to u odnosu na košaricu dionica koje čine CROBEX DIOK-i sada fer valuiran?

07.01.2011 CROBEX je zaključen na 2.160,37, a DIOK-i na 89,98 kn.

kakva je bila ranijih godina cijena DIOK-ija kad je CROBEX bio na ovim razinama? Evo malo podataka iz arhive:

19.01.2010 CROBEX je zaključen na 2.155,22, a DIOK-i na 145,00 kn.
29.05.2009 CROBEX je zaključen na 2.144,14, a DIOK-i na 170,10 kn.

DIOK-i je doduše zadnje 2 godine poslovao loše i proizvodio gubitke, ali je s druge strane jako puno investirao u tehnologiju i proizvodnju i danas ima 2 ultra moderne proizvodne linije, a treća je u izgradnji.
Da li je ovo fer vrijednost dionice DIOK-i, vrijedi se zapitati.

Ja imam dionice DIOK-i i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Da li je ovo fer vrijednost dionice DIOK-i, vrijedi se zapitati.

Ja mislim da nije. DIOK je znatno precijenjen, a najveći problem je uopće ga procjeniti jer nam je od pokazatelja jedino ostalo bookvalue koji iznosi 60-ak HRK, jer su svi ostali pokazatelji kao i poslovanje godinama u dubokom minusu.

@James,

Ja cijenim tvoje mišljenje i uzimam ga ozbiljno, makar se s njim ne slažem.

Imao bi 2 molbe za tebe:
1.Ako je moguće da povučeš paralelu DIOK-ija sa PTKM koja ima otprilike isti nivo prodaje, ali sa duplo više zaposlenih. Proizvodi zadnje 2 godine duplo veće gubitke nego DIOKI, ali svejedno postiže prilično dobru tržišnu vrijednost.

2.Da procjenjuješ rezultate 4Q2010 za DIOK-i, i kako vidiš poslovanje u 2011 i dalje. Da limisliš da će ova velika ulaganja u proizvodnju donijeti rezultat, ili će DIOKI nastaviti kao i do sada?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@James
,
Ja cijenim tvoje mišljenje i uzimam ga ozbiljno, makar se s njim ne slažem.

Imao bi 2 molbe za tebe:
1.Ako je moguće da povučeš paralelu DIOK-ija sa PTKM koja ima otprilike isti nivo prodaje, ali sa duplo više zaposlenih. Proizvodi zadnje 2 godine duplo veće gubitke nego DIOKI, ali svejedno postiže prilično dobru tržišnu vrijednost.

PTKM se trži na 0,8 booka, dok se DIOK trži na 1,5 booka. Tako da DIOK iz nekog razloga postiže duplo bolju tržišnu cijenu prema tom pokazatelju. Postoje velike razlike između DIOK i PTKM. Najveće su u proizvodu, vlansičkoj strukturi i zaduženosti.

PTKM proizvodi nešto za čime potražnja konstantno raste, dok DIOK proizvodi nešto čija je potražnja u najbolju ruku volatilna. PTKM je atraktivna što se tiče vlansičke strukture jer je privatizacija izgledna, dok su vlasnici DIOK kriminalci ili nepoznati vlasnici. PTKM ima dug od 140% kapitala dok DIOK ima dug od 750% kapitala. Zadnje ovo što si prvo spomenuo, broj radnika također ide u prilog PTKM koja ako otpusti višak možda postane profitabilna, dok je DIOK s optimalnim broj radnika neprofitabilan te ima znatno manji manevarski prostor u restrukturiranju.

..đeimso se kuži u Petrokemiju i Dioki, ko Fata u nuklearnu fiziku.. [lol]

..đeimso se kuži u Petrokemiju i Dioki, ko Fata u nuklearnu fiziku.. [lol]

Kupio po 54x, nadokupio po 46x, utukao zadnje pare po 40x. Panično tražim zadnjih dana pare da nadokupim po 38x. i Boga molim da ne poraste idućih dana. Misle li kolege da nisam skroz svoj što toliko vjerujem u Dioki?

Koliki je minus, jel stane u digitron? [yawn]

@James
Što se tiče FA (BVPS, Dug/kapital), sve što si naveo stoji, ali sve je bazirano na tome da je knigovodstveni kapital pojeden zbog gubitaka, tako da su ti omjeri ispali iz svih normalnih okvira.
Da li ti zaista misliš da je imovina DIOK-ija (a time i kapital) tako malo vrijedna i da su ovi podaci stvarno realni?
Ja mislim da to nije realno i da imovina i kapital vrijede znatno više. Da se napravi revalorizacija osnovnih sredstava, uključujući zemljište tada bi vjerujem BVPS bio nešto sasvim drugo. Ovo bi naravno kompletno promijenilo i parametar dug/kapital.
U prošlom broju je upravo Forbes pisao o ovome.

Što se vlasničke strukture tiče ona ima 2 strane:
Jaki većinski vlasnik koji ima jasnu strategiju može izgurati sve što isplanira, a u DIOK-iju se to po meni i događa, samo za moje pojmove presporo.
S druge strane sve ove afere i netransparentnost sigurno ne pomažu tvrki i njenom image-u na tržištu.

New Report

Close