DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ups, vidim da više nemaš dudicu. Ispričavam se!

Bragoc nisam imao nikakvu namjeru da te vrijeđam ili omalovažavam.
Ono što sam primjetio da konstantno bez argumenata pljucaš po savi i to sam ti rekao.
Budi konkretan ako mu već daješ kontru.
Što se tiče dudice, imam je ja da me podsjeti da je znanje krhko, ne brini.
A činjenica je da bi je mnogi ovdje morali imat, bez obzira od kad su članovi.

Sve najbolje za blagdane i dobru zaradu želim! [thumbsup]

Bliži se trenutak...

Sve najbolje za blagdane i dobru zaradu želim! [thumbsup]

Pridružujem se s dobrim željama svim forumašima.

PS: Ovih 62.000m2 koje su prodate Prirodnom plinu su dobra ćestitka od strane Uprave dioničarima.
Moglo bi se to lijepo odraziti na 3Q i FY2010. I Ina je rikavala pod teretom investicija u Siriji pa gleč sada – svi slave pa i ona većina koja ju je redovito pokapala.

Zašto će Prirodnom Plinu LPG terminal – možda će raditi mješalište?

PS: Ovih 62.000m2 koje su prodate Prirodnom plinu su dobra ćestitka od strane Uprave dioničarima.
Moglo bi se to lijepo odraziti na 3Q i FY2010. ….

sava, ovo je definitivno odličan potez DIOK-ija. Da je još uspio onaj deal sa HEP-om za staru upravnu zgradu riješio bi se dobar dio tekućih problema.

Ono što mene muči je položaj ove čestice koju su prodali.
U prilogi je mapa cijelog žitnjaka (DIOKI).
Da li neko može označiti na ovoj mapi gdje je ta čestica i terminal?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Moglo bi se to lijepo odraziti na 3Q i FY2010. ….

sava, ovo je definitivno odličan potez DIOK-ija. Da je još uspio onaj deal sa HEP-om za staru upravnu zgradu riješio bi se dobar dio tekućih problema.

Ono što mene muči je položaj ove čestice koju su prodali.
U prilogi je mapa cijelog žitnjaka (DIOKI).
Da li neko može označiti na ovoj mapi gdje je ta čestica i terminal?
[/quote]

Ovo što sam naveo – 62.000m2 to je minimalna estimacija jer je teško utvrditi koliko je toga prodano Prirodnom Plinu doo – razlog su velike promjene kroz niz parcelacija. Terminal UNP-a bi trebao odgovarati dijelu bivše Kemikalije dd a ona se protezala na k.č 138/11, 138/12, 138/13, 138/14 i 138/15 u katastru i ukupno je obuhvatala 231.500m2. Do sada je Dioki prodao oko 185.000m2 JANAF-u i 41.000m2 Rijekatanku doo s tim da je osim dijela zemljišta Kemikalija dd u tih 226.000m2 prodatog zemljišta ušao i dio k.č. 138/1 s oko 130.000m2. Dakle ispada da je ostalo oko 135.000m2 pa je to gornja estimacija koliko je toga otišlo u Prirodni Plin doo.

A gdje se ovih 135 tisuća m2 prostire – to je uz industrijski kolosjek prema zapadu pretpostavljam tj zapadno od JANAF-ovog dijela.

Ali i dalje memuči pitanje zašto će to Prirodnom Plinu – jedini odgovor je da će se Inini viškovi UNP-a miješati i služiti kao Peak Shaving u dnevnom dijagramu. ILI ĆE SE PRODAVATI ZA KOGENERACIJU NA žITNJAKU?
Ovo me veseli jer se izgleda osmišljava dugoročna energetska politika u HR.
Bez obzira što je sve ovo zemljište otišlo ispod cijene – ponavljam veselimse toj činjenici ukoliko sam u pravu glede pretpostavki.

Ako je prodato 135 tisuća kvadrata to je veliki plus za 3Q i FY2010.

Na mapi, malo sjevernije od centralnog dijela, uočljive su plinske sfere, 4 reda po 3 sfere. To je taj UNP i zauzima otprilike 15-20 000 m2. Navodno je cijena u razredu 40 -60 mil. kn.

Sretni blagadni svima!

moram prizanti da ne pratim baš ovu temu ali možda bi upućeni mogli više znati od mene…Moj je dojam da bi se možda mogao pojaviti strani kupac iz inozemstva i kupiti Dioki ako ima firma ima potencija….
Potencijalnom kupcu bi ovo bi dobar trenutak jer je puno lakše postavljati uvjete u ovakoj situaciji..
Što mislite kolege, imali potencijalnih pruzimatelja Dioki-a?

Pozdrav

Novac je kisik burze!

Sretni blagadni svima!

moram prizanti da ne pratim baš ovu temu ali možda bi upućeni mogli više znati od mene…Moj je dojam da bi se možda mogao pojaviti strani kupac iz inozemstva i kupiti Dioki ako ima firma ima potencija….
Potencijalnom kupcu bi ovo bi dobar trenutak jer je puno lakše postavljati uvjete u ovakoj situaciji..
Što mislite kolege, imali potencijalnih pruzimatelja Dioki-a?

Pozdrav

Pa vidiš da ga pomalo vraćaju materi.
Na Žitnjaku nije bilo nikakvih izoliranih spremnika UNP nego su postojali spremnici u sklopu postrojenja Alkilacije. Dakle za dug Prirodnom Plinu doo Ina je dobila Alkilaciju što će joj itekako pomoći u podizanju kvalitete motornih benzina.
Inače bilo bi mi drago da netko pojasni da li postoji i minimum šansi da Inine rafinerije posluju pozitivno bez da se proizvodni lanac ne zatvori kroz petrokemiju.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Ako-se-AZTN-ne-predomisli-sibenski-TLM-je-pred-gasenjem?homesrclink=carousel

ako AZNT promjeni odluku jer nisu svi potrošači jednaki i ne troše svi jednako i da se ne mogu promatrati svi isto, po tome i Dioki ima pravo na manju cijenu struje jer također je abnormalni potrošač a i Dioki i Ježić skidaju mrlju sa sebe u dobivanju povlaštene cijene od HEP-a. Ne smiju presudit da TLM može, a DIOK ne može! Samo je u igri sada i 1000 radnih mjesta BUMO VIDJELI!!

politikanstvo
30 godna OKI ima povlašteni ugovor za el.energiju

Poštovani Polietilenci,
kako ste me izvjestili, Polietilen je tijekom jučerašnjeg dana ostvario godišnji plan proizvodnje za 2010. godinu. Ostvaren je plan od 84336 t, a u sljedećih nekoliko dana realno je očekivati još kojih tisuću tona. Bravo.
Ovaj rezultat koji bi svakako bio značajno bolji da nije bilo 575 sati stajanja zbog komercijalno – financijskih razloga – odnosno izgubljenih oko 7000 t, na žalost iz objektivnih razloga i problema koji su obilježili cijelu prošlu godinu. No, i unatoč svim tim problemima, projekt rekonstrukcije postrojenja pokazao se iznimno uspješnim i za svaku pohvalu – svima. Ovim rezultatom dokazano je čak da je planirani projektni kapacitet od 90000 t znatno premašen te je u idućem razdoblju realno za očekivati kapacitet i od 105000 t. Bravo.
U ime Uprave DINA d.d., čestitam na ovom uspjehu i svakako želim naglasiti da je Polietilen svojim radom oslonac rada cijele firme i svih nas zaposlenih. Kada se tu pridoda i kvaliteta koja je oko 97% I klase uz zanemarive reklamacije – oko 50 tona, odnosno 0,06%, onda se svakako može govoriti o iznimno uspješnoj i kvalitetnoj proizvodnji.
Dobar i uspješan rad postrojenja Polietilen, kao i svih njegovih zaposlenika svakako treba zahvaliti pouzdanom i kvalitetnom radu lokacijskih procesa i lokacijskih servisa te svih pratećih službi komercijale, nabave, prodaje, financija, sigurnosti, zaštite okoliša, logistike, kadrovske i općih službi kao i mnogih drugih, te i svima njima čestitam na zajedničkom uspjehu.
Koristim priliku svima Vama, kao i Vašim obiteljima i svima Vama dragima te suradnicima zaželjeti puno zdravlja, sreće, zadovoljstva kao i osobnog i poslovnog uspjeha u Novoj 2011. godini.
Romeo Deša
Pomoćnik direktora za proizvodnju / General Director’s Assistant for Production

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

…a polietilen u Zagrebu ispunio godišnji plan sa 10.12. [thumbsup]

A cijena prava sitnica – 1400 EUR/t!

New Report

Close