RIJEKA – To što se stavlja na teret mom klijentu, sigurno ne prolazi, tu nema ni traga bilo kakvom kaznenom djelu, a on se, naravno, osjeća loše jer to jako dobro zna.
Mi smo očekivali da će u okviru istrage slučaja HEP biti pozvan, ali u svojstvu svjedoka, a ne okrivljenika, pa je za njega i samo privođenje bilo šok – kaže nam Veljko Miljević, odvjetnik Roberta Ježića, vlasnika Diokija kojem je sud odredio jednomjesečni pritvor, a tereti ga se da je uz izravne intervencije Ive Sanadera preko Uprave HEP-a svojim tvrtkama osigurao cijenu struje znatno ispod važećih tarifa.
– Postoji opsežna korespondencija ovlaštenih ljudi iz Diokija, a to nije Robert Ježić kao vlasnik nego njegova uprava, koja s HEP-om dogovara cijenu struje. Dioki je bio na listi povlaštenih kupaca isključivo s pozicije jednog od najvećih potrošača, a kategorija povlaštene cijene postoji u pravilniku HEP-a – kaže Miljević.
Ježić je bio donator u kampanji Ive Jospovića, a predsjednik je jučer izjavio da će vratiti 200.000 doniranih kuna ako se dokaže da je Ježić kriv.
Eto logike javnosti koja je zanimljiva, a ovisi od kuta gledanja: Dioki je dogovarao struju, a Ježić je bio donator. Ili je Ježić dogovarao struju, a Dioki bio donator. Ili je Dioki bio donator i dogovarao struju. Odlučite se.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Fa6KVyCmueTUHQddupdI5Q==.pdf
Kao što sam najavljivao – il cane a sei zampe!!!!
Integracija – paralelno energetika i petrokemija!
Drago mi je vidjeti da se napokon malo šire gleda na neke osnovne ekonomskoenergetske zakonitosti.
A i MOL je super prošao s ovom svojom najavom – dodatno će ukrasiti Božićnu bilancu.
Milijarda dolara više – super!
Sava, pa gdje više spremaš sve te milijarde dolara koje si zaradio na Diokiju?
Stvarno ti je gušt pljucat po savi. Dok on za razliku od tebe, konkretno piše o temi.
Ako nemaš što pametno reć, onda bolje ne piši ništa.
Evo malo dobrih vrijesti iz svijeta! Cijene polimera rastu i očekuju se još veće cijene u 2011.
Povećanje je već sad cca 100EUR/t za LDPE. Izgleda da LDPE najbolje stoji po potražnji i cijenama. Cijena je već sad na 1400 EUR/toni.
Evo jedan dobar članak. Na nekoliko specijaliziranih site-ova se vrte ista predviđanja. Izgleda da se očekuju bolje margine i profitabilnost kod proizvođača u 2011.godini.
DIOKI je veliki proizvođač LDPE-a i ovo bi se moralo vidjeti u RDG-u.
http://www.chemicalsinfomart.com/europe/europe-pe-spot-prices-soar-as-sellers-withdraw-from-market
Sava, pa gdje više spremaš sve te milijarde dolara koje si zaradio na Diokiju?
[/quote]
Ovo je moj stav – ostalo su insinuacije.
http://www.zse.hr/userdoc…KVyCmueTUHQddupdI5Q==.pdf
Kao što sam najavljivao – il cane a sei zampe!!!!
Integracija – paralelno energetika i petrokemija!
Drago mi je vidjeti da se napokon malo šire gleda na neke osnovne ekonomskoenergetske zakonitosti.
A i MOL je super prošao s ovom svojom najavom – dodatno će ukrasiti Božićnu bilancu.
Dakle – MOL se povlači iz Ine a dolaačzi novi puno jači igrač koji ima velika iskustva u poslovanju s Inom i HR. Dioki isto tako pod istim pokroviteljstvom pokušava preuzimanje u Italiji. Nadam se da će se to završiti pozitivno.
A glede afere Ježić…neki već hvataju rezervne položaje.
Hebrang: Ježić nije ništa dao, na uplatu ga je nagovarao Sanader
– Prvo treba provjeriti je li dao novac. Ako ga je dao, ne mogu vratiti novac ja, nego stranka. I te kako bih inzistirao da se vrati novac u slučaju da se dokaže krivica. Ali, kažem, samo ako ga je dao
Dakle i Hebrang sada zna ono što ja već odavna imam kak se veli crno na bijelo – stav HANFA-e.
26.06. 2006. nije bilo nikakvog stjecanja – ono je bilo još 2004. ali s odgodnim uvjetima.
@bragoc
Stvarno ti je gušt pljucat po savi. Dok on za razliku od tebe, konkretno piše o temi.
Ako nemaš što pametno reć, onda bolje ne piši ništa.
Konkretno piše, samo je pitanje radi li to i korektno?! Gomila samo naizgled logično povezanih informacija može biti i dezinformacija! Pisanje o milijardama dolara zarade dok se firma grca u gubitcima, hm… Na to sam Savu upozoravao još u doba kad je cijena bila deset puta viša od sadašnje. Pa i tada mi je gomila forumaša s dudicama djelila jedinice kao i ti danas. A ja ti kažem da je to tužno i vrlo jadno! Ako vjeruješ u milijarde dolara zarade predlažem ti da to i obrazložiš!
I usput, to što ja ukazujem na neobjektivno pisanje ne znači da nisam dioničar Diokija. Naprotiv, siguran sam da sam jedan od većih. Vjerujem u firmu, ali ipak nisam toliko nemoralan da druge navlačim ne bih li podigao vlastitu zaradu!
Ima neko procjenu koliko ovaj terminal vrijedi?
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/102522/Konzorcij-Adria-LNG-zatvorio-ured-u-Zagrebu.html
…toliko o LNG terminalu…i "jeftinom" plinu…puf,puf…puf…mjehurići od sapunice…puf…odoše Vam milijoni… [lol]