DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki dan Dioki dobije kredit od 180 milja, a ANTI – ša bi ga u stečaj. [cool]
2 od 3 firme koje prati Moodys u HR su mete preuzimanja.
Da razmislim – je li X firma slijedeća?

Moram priznati da mi je promaklo za ovaj kredit… gdje si to vidio? A Antisa, ma ima i na ovoj i na svakoj temi nekoliko Antisa, ne treba se puno zamarati.

Aj dobro neće biti stečaja već će doći netko i dati ponudu za preuzimanje po 600 kn!

Sve je OK nema razloga za paniku, idila! [thumbsup]

Moram priznati da mi je promaklo za ovaj kredit… gdje si to vidio? A Antisa, ma ima i na ovoj i na svakoj temi nekoliko Antisa, ne treba se puno zamarati.
[/quote]

@ sava

sta niej predsjednim uprave rekao da im je ovo zadnji voz
http://www.chemweek.com/home/top_of_the_news/Swiss-Bid-for-Vinyls-Italia-Receives-Government-Green-Light_31397.html

ali naravno ti si pametniji od predsjednika uprave
Zasto ovo nisi objavio?

@ Antisa

slazem se sa tobom

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Vinyls, nuovo incontro fra l’Eni e il fondo Gita. Resta il mistero dei russi

Portano al cantone di Zug, il paradiso fiscale svizzero preferito dai russi, le tracce di Gita, il fondo interessato a Vinyls. Ma il ministro delle attività produttive Romani esclude che siano coinvolti cittadini russi. Però nel board della società compaiono cognomi come Tokarev e Dudenkova

http://lanuovasardegna.gelocal.it/dettaglio/articolo/2943588?edizione=EdRegionale

Puno je tu nedoumica s Vinylsom i što će biti, kako će se priča završiti…..
Jasno da bi nam dobro došla tvornica u Ravenni, odmah bi mogli početi s PVC-om, a PVC je dupolo skuplji od VCM-a…
To je prilika koja se iznenada ukazala, Diokijev plan je PVC na Krku, ali zašto ne odmah i za jedan EUR? Ali ako Gita nudi stotine milijuna eura sretno im bilo, a Dioki če VCM uskoro prerađivati na Krku.

Je li ovih 180 milja od ZABA-e za PVC?
Na čestici 6195/1 hipoteke od 325 milijuna kuna, površina čestice koja se vodi kao tvorničko dvorište je oko 301 tisuću kvadrata.
Još jedan dokaz da je Dioki oštećen u transakciji s JANAF-om!

Ali ako Gita nudi stotine milijuna eura sretno im bilo, a Dioki če VCM uskoro prerađivati na Krku.

A di to piše da Gita nudi stotine milijuna eura, baš sam tražio po netu cijenu ?

Ali ako Gita nudi stotine milijuna eura sretno im bilo, a Dioki če VCM uskoro prerađivati na Krku.

A di to piše da Gita nudi stotine milijuna eura, baš sam tražio po netu cijenu ?
[/quote]

Ukupna investicija u ciklus klora bi trebala izmositi oko 600 milijuna eura plus dug prema Syndialu i Polimerima od 100 milijuna eura. Fond Gita raspolaže??? s oko 100 milijuna eura.

http://nuovavenezia.gelocal.it/cronaca/2010/12/07/news/vinyls-soluzione-entro-febbraio-2918923

Toliko o ozbiljnosti kontraponude – i talijani su počeli postavljati škakljiva pitanja glede održivosti takve ponude.
Frka je jer bi se sjedište prebacilo u Švicu a onda Gita može igrati pod nekim drugim pravilima.

http://www.sardegnademocratica.it/articolo/27441/vinyls-nuovo-incontro-fra-l-eni-e-il-fondo-gita.html

Smatram da ovu dionicu treba imati u portfelju jer ako krene kako se nadamo, onda bi cijena mogla biti preko 1000,00 kn po dionici (znam da sad zvuči suludo ali zašto ne kupiti nekoliko komada i čekati neki srednji period 3-5 godina)
Pozdrav!

Pretpostavljam da si zabunom stavio jednu nulu više ?

Smatram da ovu dionicu treba imati u portfelju jer ako krene kako se nadamo, onda bi cijena mogla biti preko 1000,00 kn po dionici (znam da sad zvuči suludo ali zašto ne kupiti nekoliko komada i čekati neki srednji period 3-5 godina)
Pozdrav!

teško da ovdje može biti rasta, većinski vlasnik je u zatvoru, a da se njemu oduzmu dionice mora biti osuđen i donijeta pravomoćna presuda, a to traje godinama. što će kroz sve te godine biti s DIOK-ijem nitko ne zna, jer nitko ne može strateški odlučivati umjesto Ježića kao većinskog vlasnika, a on sad ima prečih briga od DIOK, tj. kako se spasiti do 4-5 godina zatvora.
vrlo teška i neizvjesna situacija, a to kapital nikako ne voli [embarass]

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

A možda Ježić ima asa u rukavu, preuzimanje od jakog strateškog partnera, a onda se to zna što bi značilo za cijenu dionice [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

New Report

Close