DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link

Vidi vraga !

….Drugim riječima, iz Ministarstva gospodarstva međunarodnom konzorciju Adria LNG, koji je odluku o gradnji velikog terminala odgodio za 2014. godinu, poručuju da vremena za oklijevanje više nema, i da će projekt prepustiti drugim investitorima…..

Ipak predugo to traje ……
Kakvom filmskom brzinom npr Australija donosi odluke – mi smo puževi pa se i razvijamo puževim korakom.
U razvijenom svijetu odluke se donose preko noći jer i sami svijet se razvija i raste velikom brzinom.

Sporost izlaska iz gospodarske krize je samo refleks na sporost u donošenju i operacionalizaciji krucijalnih odluka.

Kada je LNG konzorcij najavio usporavanje HR je iste sekunde trebala donijeti odluke koje bi sada bile operativne glede početka izgradnje i koncesionara ili investitora,
Pola od 15 milijardi m3 ima tržište u okruženju – tržište plina u okruženju će rasti višestruko brže od ostatka EU.
Neodlučnost je pogubna.
Vlada treba pokazati odlučnost i tu odlučnost prikazati u javnosti pa bi vjerojatno i stekla određenu naklonost javnosti.

Nije uredu da se ovakva odluka objavljuje na nekom neformalnom sastanku – Vlada za to treba održati izvanrednu sjednicu – odluku moraju donijeti ministri koji bi takvim činom pokazali da im je nacionalni interes ispred svega i da se ne plaše pritisaka ni iz Rusije ni iz Europe.

Amerika je prepuna jeftinog plina a njen interes u regiji je nemjrljiv.
To treba kapitalizirati.
100 puta je ponovljeno kolike su direktne gospodarske koristi za HR ali i šire.

….Drugim riječima, iz Ministarstva gospodarstva međunarodnom konzorciju Adria LNG, koji je odluku o gradnji velikog terminala odgodio za 2014. godinu, poručuju da vremena za oklijevanje više nema, i da će projekt prepustiti drugim investitorima…..

Ipak predugo to traje ……
Kakvom filmskom brzinom npr Australija donosi odluke – mi smo puževi pa se i razvijamo puževim korakom.
U razvijenom svijetu odluke se donose preko noći jer i sami svijet se razvija i raste velikom brzinom.

Sporost izlaska iz gospodarske krize je samo refleks na sporost u donošenju i operacionalizaciji krucijalnih odluka.

Kada je LNG konzorcij najavio usporavanje HR je iste sekunde trebala donijeti odluke koje bi sada bile operativne glede početka izgradnje i koncesionara ili investitora,
Pola od 15 milijardi m3 ima tržište u okruženju – tržište plina u okruženju će rasti višestruko brže od ostatka EU.
Neodlučnost je pogubna.
Vlada treba pokazati odlučnost i tu odlučnost prikazati u javnosti pa bi vjerojatno i stekla određenu naklonost javnosti.

Nije uredu da se ovakva odluka objavljuje na nekom neformalnom sastanku – Vlada za to treba održati izvanrednu sjednicu – odluku moraju donijeti ministri koji bi takvim činom pokazali da im je nacionalni interes ispred svega i da se ne plaše pritisaka ni iz Rusije ni iz Europe.

Amerika je prepuna jeftinog plina a njen interes u regiji je nemjrljiv.
To treba kapitalizirati.
100 puta je ponovljeno kolike su direktne gospodarske koristi za HR ali i šire.

Dobro da si i ti shvatio nakon 10000 postova da tu ipak nešto nije u redu

…kolega Savo…moraš znati razlikovati gospodarsku korist za RH, od one osobne!!!…ti bi vodu na svoj mlin…e nejde to tako, golube moj!!!…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Dobro da si i ti shvatio nakon 10000 postova da tu ipak nešto nije u redu

[lol] [thumbsup]

Komentar je općenit – nije vezan isključivo na LNG terminal.
Definitivno HR sporo donosi odluke koje su od krucijalnog značaja za gospodarstvo.
ISKLJUČIVI razlog za spor izlazak iz krize je sporost u donošenje odluka.
Investicijski plan je odličan a operacionalizacija je za sada čista jedinica.

U slučaju LNG terminala E.ON je tu HR sporost iskoristio da bi usporio projekt.
Zbog specifičnog odnosa s Gazpromom NIJE mu bilo u interesu da u dogledno vrijeme donese FID i počne gradnju.

No i u E.ONu počinju uviđati pogriješeke – ne može se sjediti na dvije stolice.

UPDATE 1-E.ON plans to sell its Gazprom stake, official says

Fri Nov 26, 2010 12:22pm EST

* German industry official Mangold confirms E.ON’s plans

http://www.reuters.com/article/idUSLDE6AP1V720101126?rpc=401&feedType=RSS&feedName=rbssIndustryMaterialsUtilitiesNews&rpc=401

A izjava Horvata zasigurno pokazuje određenu odlučnost Vlade ali jača bi bilo izjava Popijača ili Kosor.

Definitivno HR sporo donosi odluke koje su od krucijalnog značaja za gospodarstvo.

A HNB, roha, tečaj?

A HNB, roha, tečaj?
[/quote]

Ja nisam rekao tko to ne donosi odluke a trebao bi ih donositi, ali da jesam imenovao onda bi Roha bio NO.1!

Decision making processes je već odavna ZNANOST koja se izučava i na najeminentnijim nacionalnim laboratorijima.

Decision and Information Sciences — The mission of Argonne’s Decision and Information Sciences Division is to develop innovative decision tools, models and information systems and to apply them to the resolution of energy, environmental and other related problems of regional, national and global significance.

http://www.anl.gov/Science_and_Technology/divisions.html

Stoga kada se Dioki odlučio na ponudu za Vinyls Italia pokušao sam iznaći implikacije za Dioki ali i šire – npr tko to sponzorira i iz kojih pobuda.
Stoga kada je Horvat najavio promjenu politike HR prema LNG terminalu u Omišlju – pokušao sam upozoriti na implikacije za Dioki ali i šire.
Stoga kada se E.ON odlučio za početak razvrgavanja političko-ekonomske veze s Gazpromom – pokušao sam upozoriti na moguću promjenu kursa glede LNG terminala kao i implikacije na Dioki ali i šire.

Forbes u novom broju kaže: "Vrijeme za kupnju domaćih dionica".

Unutar toga se spominje DIOK-i, uz vrlo zanimljiv komentar!

Pročitati!

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Forbes u novom broju kaže: "Vrijeme za kupnju domaćih dionica".

Unutar toga se spominje DIOK-i, uz vrlo zanimljiv komentar!

Pročitati!

jel može link? nemogu naći tekst

meni je Dioki stvarno jedan misterij

očito je da firma ima budućnost jer cijelo vrijeme uspjeva svoje poslovanje financirati po povoljnim uvjetima, stalno širi proizvodnju i vidim nekakav ciklus koji zatvaraju i koji bi trebao biti zatvoren sa LNG-om gdje bi utopili dio zemljišta i gdje bi dobivali jeftinu energiju

e sad, očito je da su se pomakli datumi u tom ciklusu što uzrokuje gubitke duže nego što je planirano i pitanje je kako će se to odraziti na financijske tokove i hoće li Dioki moći servisirati svoje obveze

isto tako, pitanje je kako će na cijelu priču djelovati ovi bočni udari (nisam siguran da preuzimanje Novog lista nije bilo nametnuto)

meni je Dioki stvarno jedan misterij

očito je da firma ima budućnost jer cijelo vrijeme uspjeva svoje poslovanje financirati po povoljnim uvjetima, stalno širi proizvodnju i vidim nekakav ciklus koji zatvaraju i koji bi trebao biti zatvoren sa LNG-om gdje bi utopili dio zemljišta i gdje bi dobivali jeftinu energiju

e sad, očito je da su se pomakli datumi u tom ciklusu što uzrokuje gubitke duže nego što je planirano i pitanje je kako će se to odraziti na financijske tokove i hoće li Dioki moći servisirati svoje obveze

isto tako, pitanje je kako će na cijelu priču djelovati ovi bočni udari (nisam siguran da preuzimanje Novog lista nije bilo nametnuto)

99% da je bilo jer tko bi normalan u jeku velikih investicija u vlastitu proizvodnju isao kupovati gubitaske novine koje nemaju veze sa tvojim biznisom, a kostaju brdo novaca?

Al eto, valjda je HDZ na taj nacin htjeo osvojiti Rijeku i okolicu ili tak nest… ko zna

New Report

Close