DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

s obzirom da je izašla vijest koja je vrlo negativna zanima me samo da li če se pravilo koje ja smatram pouzdano pokazati opet točnim a to je da će izuzetno negativna vijest dignuti dionicu, jer ako netko malo duže promatra tržište imati če priliku vidjeti da se obre vijesti javljaju isključivo na vrhovima tržišta a loše na dnu tržišta.

ako netko danas opali po bidu, ovdje je običaj da se kupi 1 dionica pred kraj trgovanja s aska da se u izvješćima s burze prikaže prividan rast ovog gubitaša, tako da ćeš možda biti u pravu [rolleyes]

moji postovi su moje osobno mišljenje,nisu investicijski savjeti niti poziv na trgovanje dionicama!!!

KATASTROFALNO!!!!!

Gubitak Grupe Dioki u devet mjeseci dosegnuo 142,4 milijuna kuna

Grupa Dioki u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak u iznosu od 142,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvaren gubitak u iznosu od 68,7 milijuna kuna, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Samo u trećem kvartalu gubitak je iznosio 52,17 milijuna kuna, dok je za usporedbu u istom periodu 2009. zabilježen negativni rezultat od 6,07 milijuna kuna. Ukupni su prihodi u promatranom razdoblju porasli za 13,07 posto na 1,47 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi povećani za 18,38 posto na 1,61 milijardu kuna. Iz Uprave Diokija su poručili da "promatrano kumulativno razdoblje bilježi pozitivne pomake, koji nisu značajnije vidljivi zbog nastavka poskupljenja domaćih energenata, nastavka produljenog utjecaja recesije na domaćem tržištu i opće nelikvidnosti".

"U usporedbi sa prošlom godinom poslovanje većine segmenata je usprkos poskupljenju energenata pozitivnije, s obzirom da je bolji rezultat prošle godine ostvaren iz ostalih prihoda, a ne od prihoda osnovne djelatnosti", dodaju iz Uprave. Također se ističe da su tijekom promatranog razdoblja, što je i bio plan Uprave, dovršena dva značajna investicijska projekta: povećanje kapaciteta proizvodnje polietilena niske gustoće primjenom peroksida i pokretanje pogona VCM-a na Krku u Dina petrokemiji d.d.

Iz Uprave naglašavaju da se "nastavljaju i dalje započeta ulaganja na drugim projektima čije se dovršenje očekuje tijekom 2011. godine što će značajno doprinijeti povećanju prihoda, time smanjenju gubitaka i poboljšanja likvidnosti".

(pd)

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Trebalo bi to ipak malo bolje usporediti a evo i zašto.

Gubitak iz poslovanja u istom periodu prošle godine bio je oko 243 milijuna kuna – prodali smo dio Žitnjaka za 175 milja pa je to uljepšavalo sliku. Dakle gubitak je skoro pa prepolovljen! To je odlična vijest.
Prihodi su rasli 33% a rashodi su rasli 18% – to je još bolja vijest.

Uprava je objavila da prognozira daljnji rast prihoda – s 300 milja eura na 500 milja eura. To je odlična vijest.

Laiku je jasno da ako se nastavi isti tempo rasta prihoda i rashoda Dioki počinje poslovati pozitivno.
S Vinylsom skoro pa odmah, a bez njih malo ćemo pričekati.

Ja se nadam da će troškovi rasti i malo sporije u odnosu na prihode jer su valjda kroz ove investicije odradili sve što treba za duži period.

Trebalo bi to ipak malo bolje usporediti a evo i zašto.

Gubitak iz poslovanja u istom periodu prošle godine bio je oko 243 milijuna kuna – prodali smo dio Žitnjaka za 175 milja pa je to uljepšavalo sliku. Dakle gubitak je skoro pa prepolovljen! To je odlična vijest.

Uprava je objavila da prognozira daljnji rast prihoda – s 300 milja eura na 500 milja eura. To je odlična vijest.

Laiku je jasno da ako se nastavi isti tempo rasta prihoda i rashoda Dioki počinje poslovati pozitivno.
S Vinylsom skoro pa odmah, a bez njih malo ćemo pričekati.

Ja se nadam da će troškovi rasti i malo sporije u odnosu na prihode jer su valjda kroz ove investicije odradili sve što treba za duži period.

Mislim tu na materijalne troškove – svi ostali su značajno pali. To je odlična vijest!

Zbog visoke razine investicija jako su porasli utrošeni rezervni dijelovi, utrošeni materijal i dijelovi za tekuće i investicijsko održavanje objekata i opreme kao i ostali materijalni troškovi.

Pogledati izvješće Dine za 2009. – oko 800 milja imovine u funkciji a knjigovodstvena vrijednost nula kuna.

Filip II. makedonski > spartancima:
Ako uđem u Lakoniju, sravnit ću Spartu sa zemljom.

Spartanci > Filipu II. makedonskom:
Ako.

Filip II. makedonski > spartancima:
Ako uđem u Lakoniju, sravnit ću Spartu sa zemljom.

Spartanci > Filipu II. makedonskom:
Ako.
[/quote]

Gubitak iz poslovanja u istom periodu prošle godine bio je oko 243 milijuna kuna – sada je gubitak skoro pa prepolovljen! To je odlična vijest.

Diokiju rastu prihodi puno brže nego rashodi – to je odlična vijest.

………………..
………………………
………………………………

[cool]

Ima još jedna vijest…….Uprava je najavila rast od cca 60% a ja bedak napisao ako se nastavi rast od 33%

Ja vjerujem Upravi koja nikad nije zaradila jedne kune, vi? [smiley]

Kolega vi niste u pravu zarade oni ali je problem što izgube duplo više [lol]

PUCANJ U IVU PUKANIĆA JE PUCANJ U DEMOKRATSKU HRVATSKU

Onda ne poznaš dvojac Sablić – Tadić!

IZVRŠENO – sve BAT i state of the art – LDPE i VCM!
Ima li tko u HR da se može pohvaliti s 2 postrojenja koja ulaze u svjetski vrh?

Usput – ima li tko u HR da je već u 3Q2010 nadmašio rastom prodaje čitavu FY2009 – osim Diokija naravno?
Usporedite te podatke iz izvješća dakle 3Q2010 I FY2009 – u svemu su puno bolji rezultati.

[/quote]
Maksimir i Kranjčevićeva?
Idem sad, dosta zajebancije (da je bar zajebancija), čujemo se na 30-40 HRK, zaboravio sam koji je točno target. Puse.

[/quote]
Maksimir i Kranjčevićeva?
Idem sad, dosta zajebancije (da je bar zajebancija), čujemo se na 30-40 HRK, zaboravio sam koji je točno target. Puse.
[/quote]

zašto si kupio dioki ako imaš tako loše mišljenje?

New Report

Close