DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo primjera kako se gubi investicija teška 4,9 milijardi dolara.

Qatari investors pull out of Greek LNG, power project
http://www.gasstrategies.com/publications/gas-matters-today/77984

Možda je ovo prilika za nas da uskočimo.
Imamo sva odobrenja za LNG terminal i u blizini je Plomin koji bi mogao gutati veći dio plina.
A HEP bi se riješio uglja.

Ovo je namjenjeno ovom papku koji mi je opalio jedinicu – možda iz razloga što misli da ovim postom i iznošenjem mišljenja da se Qatarci i Talijani približavaju Omišlju drukam. Očito se radi o neznanju dotičnog – čovjek misli da ako nešto ne pročita u naslovnicama HR tiskovina onda to i ne postoji.
Naprotiv – Plinacro je još prije 2 tjedna pokrenuo proces Javne nabave za izradu tehničko – ekonomske dokumentacije za plinovod Omišalj – Casal Borsetti ( Ravenna ).
Radi se o plinovodu s kapacitetom – zamisli tu brojku – do 25 milijardi m3!!!!
Pozdrav bolesniku od six-legged doga!

[cool]
[/quote]

Sad sam 100% siguran da se glavna trasa South Streama planira preko RH.
Natječaj za izradu PREDINVESTICIJSKE STUDIJE " STUDIJA IZVEDIVOSTI OPSKRBE RH PLINOM U SKLOPU PROJEKTA JUŽNI TOK" PN-R-460/10-MB nije objavljena u Oglasniku javne nabave jer se očito radi o vrlo povjerljivim podatcima npr kapacitet!

Rusi su čini se izabrali dobru trasu – prvi će na tržište.
Još ako u priču uleti BASF, a velika vjerojatnost je da hoće imati ćemo trio Gazprom – Eni – BASF i možda francuzi.

Tri ponude idu u daljnje razmatranje – jedna je otpala.
Dioki je izgleda jedini iz branše.
Ostale ponude – jedna iz Švice od neimenovanog fonda – pretpostavka da se iza krije RAMCO koji puca na zemljište u Porto Margeri koje ide u prenamjenu iz industrijske u poslovnu.
Treća ponuda je samo za Ravennu i dala ih je neka talijanska grupacija.

Čini se da je Dioki zicer ali znat će se za par dana.

[/quote]
što znači da bi trebao sutra uči u dioki???a planirao sam kapital za nešto drugo….sad budi pametan….kolega sava što vi preporučate???
[/quote]

Cuj, ovako eksplicitno traziti preporuku da li da se udje ili ne stavlja u rizicnu situaciju onog ko ti tu preporuku da. Kaj da ti ja sad velim da udjes nutra a sve se izjalovi i propadne? Onda sam ti ja kriv jer sam te nagovorio da udjes nutra i mozes me tuziti jer si zbog mene ostao bez novaca. Ovaj forum sluzi za razmjenu misljenja i informacija, a svatko odluku mora donjeti za sebe.

That being said, ako usporedimo potencijalne buduce dobitke i gubitke ove firme, vidimo da je situacija debelo na strani dobitaka. Ovo je jedna od firmi koja pozitivnim razvojem situacije moze visestruko povecati svoju vrijednost na burzi pa je kao ulaganje jako primamljivo. Uostalom ja sam osobno unutra, a vjerujem i kolega sava isto, pa je prilicno jasno koje su nase procjene glede buduceg razvitka.

Ako pogledamo situaciju s tehnicke strane i graf diokija, vidimo da je on dosta specifican po tome kaj ima izrazito jake i brzo odvijajuce skokove (ali i padove) i onda relativno duge periode stagnacije. Cijena vise-manje stagnira vec godinu i pol a u zadnje vrijeme su se poceli najavljivati dogadjaji koji bi mogli znatno utjecati na parametre ove firme. Po mom je i s te strane za ocekivati skorasnju veliku promjenu cijene, i to vjerojatno na gore.

A sad, odluka da li je to sve vrijedno rizika ili ne je iskljucivo na tebi jer ovo nije nikakav nagovor. To je samo moje misljenje, a ono kao i svako drugo misljenje moze biti i pogresno.

Bez obzira što se događa u Italiji treba imati na umu:

1.Dioki je jedina kompanija u HR koja je u recesiji povećala prihode za cca 40%.
2.Slično slijedi i sljedeće godine.

LNG, plinski business, kogeneracija, zemljište….sve je to još po strani, ali ne zadugo nadam se.

Mislim da su neke afere i prijetnje plinom i strujom služile isključivo za rušenje cijene.

To bi bilo kao da ja prijetim Vladi da ću blokirati pomorski promet u Jadranu dok ne plate pomorsko dobro koje su dobili bez naknade, iako ga brodogradilištima masno plaćaju.
Ili da ću tražiti reviziju Ugovora za Žitnjak jer eto neki su bili spremni platiti puno više.

Tri ponude idu u daljnje razmatranje – jedna je otpala.
Dioki je izgleda jedini iz branše.
Ostale ponude – jedna iz Švice od neimenovanog fonda – pretpostavka da se iza krije RAMCO koji puca na zemljište u Porto Margeri koje ide u prenamjenu iz industrijske u poslovnu.
Treća ponuda je samo za Ravennu i dala ih je neka talijanska grupacija.

Čini se da je Dioki zicer ali znat će se za par dana.

[/quote]
što znači da bi trebao sutra uči u dioki???a planirao sam kapital za nešto drugo….sad budi pametan….kolega sava što vi preporučate???
[/quote]

Cuj, ovako eksplicitno traziti preporuku da li da se udje ili ne stavlja u rizicnu situaciju onog ko ti tu preporuku da. Kaj da ti ja sad velim da udjes nutra a sve se izjalovi i propadne? Onda sam ti ja kriv jer sam te nagovorio da udjes nutra i mozes me tuziti jer si zbog mene ostao bez novaca. Ovaj forum sluzi za razmjenu misljenja i informacija, a svatko odluku mora donjeti za sebe.

That being said, ako usporedimo potencijalne buduce dobitke i gubitke ove firme, vidimo da je situacija debelo na strani dobitaka. Ovo je jedna od firmi koja pozitivnim razvojem situacije moze visestruko povecati svoju vrijednost na burzi pa je kao ulaganje jako primamljivo. Uostalom ja sam osobno unutra, a vjerujem i kolega sava isto, pa je prilicno jasno koje su nase procjene glede buduceg razvitka.

Ako pogledamo situaciju s tehnicke strane i graf diokija, vidimo da je on dosta specifican po tome kaj ima izrazito jake i brzo odvijajuce skokove (ali i padove) i onda relativno duge periode stagnacije. Cijena vise-manje stagnira vec godinu i pol a u zadnje vrijeme su se poceli najavljivati dogadjaji koji bi mogli znatno utjecati na parametre ove firme. Po mom je i s te strane za ocekivati skorasnju veliku promjenu cijene, i to vjerojatno na gore.

A sad, odluka da li je to sve vrijedno rizika ili ne je iskljucivo na tebi jer ovo nije nikakav nagovor. To je samo moje misljenje, a ono kao i svako drugo misljenje moze biti i pogresno.
[/quote]

Bez obzira što se događa u Italiji treba imati na umu:

1.Dioki je jedina kompanija u HR koja je u recesiji povećala prihode za cca 40%.
2.Slično slijedi i sljedeće godine.

LNG, plinski business, kogeneracija, zemljište….sve je to još po strani, ali ne zadugo nadam se.

Mislim da su neke afere i prijetnje plinom i strujom služile isključivo za rušenje cijene.

To bi bilo kao da ja prijetim Vladi da ću blokirati pomorski promet u Jadranu dok ne plate pomorsko dobro koje su dobili bez naknade, iako ga brodogradilištima masno plaćaju.
Ili da ću tražiti reviziju Ugovora za Žitnjak jer eto neki su bili spremni platiti puno više.

hvala na infu, pametnom dovoljno…

sava, 28.10.2010. u 20:47
efodix

Pa čovjek štedio(Dioki-Ježić) sve ove godine,pa sad kupuje po Italiji,a pitanje je dali će samo na tome stati…,a osim toga i krediti su u igri
[/quote]

TREBA ZA OVO IMAT 80-100 MILJA EURA ILI NEKOGA TKO TI GARANTIRA NA TOLIKO!
[/quote]

Ukupan dug Vinylsa je 136 milijuna eura a na Eni otpada oko 80%.

…..Važnu ulogu ima i Odbor za reviziju (koji predstavlja vjerovnike, posebice Eni koji ima 80 posto od 136 milijuna akumuliranog duga u Vinylsu) i Vlada, kao dioničar Enija……

Vinyls, najbolju startnu poziciju ima švicarska ponuda jer jedini je zainteresiran za sva tri pogona

Iako se kasnije navodi slijedeće:

…Ali također, možda i najvažnije, za financijsku održivost potrebna je dokapitalizaciju od oko jedne milijarde eura…..

Dakle iako su švoiarci navodni lideri između redaka se spominje financijska neodrživost projekta.
Nekoliko je razloga

1. Porto Margera kao luka mjenja namjenu iz industrijske u poslovnu
2. Syndialova klorna postrojenja u Margeri su na bazi žive a to se treba promjeniti što iziskuje velike investicije.

http://www.regione.sardegna.it/j/v/492?s=152143&v=2&c=1489&t=1

Dakle što smo mogli iz ovoga naučiti.
Mislim da smo eto na trenutak vidjeli s kakvom financijskom polugom Dioki raspolaže u ovom trenutku.
136 milijuna eura plus investicije u dodatnu opremu.
Svaka čast.

bond777, 28.10.2010. u 21:00
efodix

Pa čovjek štedio(Dioki-Ježić) sve ove godine,pa sad kupuje po Italiji,a pitanje je dali će samo na tome stati…,a osim toga i krediti su u igri
[/quote]

[/quote]

…..Važnu ulogu ima i Odbor za reviziju (koji predstavlja vjerovnike, posebice Eni koji ima 80 posto od 136 milijuna akumuliranog duga u Vinylsu) i Vlada, kao dioničar Enija……

Vinyls, najbolju startnu poziciju ima švicarska ponuda jer jedini je zainteresiran za sva tri pogona

…Ali također, možda i najvažnije, za financijsku održivost potrebna je dokapitalizaciju od oko jedne milijarde eura…..

Dakle iako su švoiarci navodni lideri između redaka se spominje financijska neodrživost projekta.
Nekoliko je razloga

2. Syndialova klorna postrojenja u Margeri su na bazi žive a to se treba promjeniti što iziskuje velike investicije.

Mislim da smo eto na trenutak vidjeli s kakvom financijskom polugom Dioki raspolaže u ovom trenutku.
Svaka čast.
[/quote]
svaka čast za dioki a i za vas kolega sava [thumbsup].bolje nas obavještavate od uprave.

sava, 28.10.2010. u 23:01
efodix

[/quote]

[/quote]

Nekoliko je razloga

Svaka čast.
[/quote]
svaka čast za dioki a i za vas kolega sava [thumbsup].bolje nas obavještavate od uprave.
[/quote]

OVO TI MOŽE ZORNO POKAZATI KOLIKO JE SADAŠNJA CIJENA SNIJEŠNA I PONIŽAVAJUĆA.
Kompaniji koja na ZSE vrijedi 50 milijuna eura daju se garancije na iznos od cca 136 milijuna eura.

bond777, 28.10.2010. u 23:17
efodix

[/quote]

[/quote]

Nekoliko je razloga

Svaka čast.
[/quote]
[/quote]

OVO TI MOŽE ZORNO POKAZATI KOLIKO JE SADAŠNJA CIJENA SNIJEŠNA I PONIŽAVAJUĆA.
Kompaniji koja na ZSE vrijedi 50 milijuna eura daju se garancije na iznos od cca 136 milijuna eura.
hvala još jednom, sve jasno….

[/quote]

Nemaju love švicarci koliko bi trebalo za ono što su ponudili.

(AGI) – Cagliari, 28. listopada – "Eni ulaže u Sardiniju, prema odobrenom planu, 700 milijuna eura u proizvodne pogone, plus 530 milijuna za sanaciju okoliša u Porto Torresu. Ne možete ‘reći da Eni ne ulažu i ne vjeruju u Sardiniju ", uvjeravao je Bellodi, navodeći da s obzirom na ciklus klora, nema’ plana zatvoriti svoje tvornice u Assemini, iako je" u gubitku . Što se tiče Vinila u Porto Torres, Bellodi je rekao, odgovarajući Piero Marongiu, da nije otpustila ikoga u Porto Torresu: "Eni i društva" Grupe imaju cilj i ‘prodati. Ali mi ne može prodati ispod cijene, jer novac nije naš, nego dioničara. " (AGI)

http://www.chimica-oggi.it/

Čini se da su se švicarci precjenili.

Hm… tko nas je zablokirao?

s cim?

Nije bolest sve što boli

s dionicama

New Report

Close