DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo primjera kako se gubi investicija teška 4,9 milijardi dolara.

Qatari investors pull out of Greek LNG, power project
http://www.gasstrategies.com/publications/gas-matters-today/77984

Možda je ovo prilika za nas da uskočimo.
Imamo sva odobrenja za LNG terminal i u blizini je Plomin koji bi mogao gutati veći dio plina.
A HEP bi se riješio uglja.

Imamo sva odobrenja za LNG terminal i u blizini je Plomin koji bi mogao gutati veći dio plina.

Da mi ne uskačemo u sve veća g…a možda bi i uskočili. Umjesto uskakanja u "plinski biznis", progutat ćemo mi opet g…o.

P.S. Idem kupit par tisuća Diokica na virtualnoj burzi, nepopravljivi optimist 🙂

Da mi ne uskačemo u sve veća g…a možda bi i uskočili. Umjesto uskakanja u "plinski biznis", progutat ćemo mi opet g…o.

P.S. Idem kupit par tisuća Diokica na virtualnoj burzi, nepopravljivi optimist 🙂

[/quote]

Diverzificiraj….
1000 realna – 1000 virtualna. [cool]
Popijač je bio za naše prilike nešto neobično brz u najavi LNG terminala.

Jučer je trebao biti potpisan ugovor o preradi sa Vinylsom. Nikakva potvrda nije došla o tome. Da li neko ima kakav info da li je ovaj posao ugovoren? Ovo je po logici stvari trebalo biti objavljeno za ZSE ako je potpisano.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Jučer je trebao biti potpisan ugovor o preradi sa Vinylsom. Nikakva potvrda nije došla o tome. Da li neko ima kakav info da li je ovaj posao ugovoren? Ovo je po logici stvari trebalo biti objavljeno za ZSE ako je potpisano.

Moje info govore da potpis ide u Ponedjeljak!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Polako…pa tek večeras je istekao rok za podnošenje obvezujućih ponuda za preuzimanje Vinylsa.
Šta ako pobjede?
Onda bi morali potpisati Ugovor sa samim sobom.
4 ponude su pristigle i tko će preuzeti Vinyls znati će se u ponedjeljak.
Tko pobjedi – njemu VCM!

VCM je uspješno završen i točka.
Sada idu pitanja kako napreduje PVC?
Šta je s LNG terminalom?
…………………
………………..
šta, šta šta………….

@sava,

Moje razumijevanje je da se potpisuje sada ugovor o doradi sa Vinylsom. I to nema veze sa onim drugim tenderom o preuzimanju vlasničkog dijela. To su dvije odvojene stvari. DIOK-i može ugovoritio doradu u Ravenni i ne ući u vlasništvo u ovom drugom procesu.
Nama je sada najvažnije da se potpiše ovaj ugovor o doradi jer to osigurava plasman VCM-a.
To bi naravno dalo bolju početnu poziciju DIOK-iju za ovaj tender ali ja vjerujem da i ako taj tender propadne da DIOKI možće i dalje računati na plasman VCM-a i proizvodnju PCVC-a i Ravenni jer talijanima je u interesu da im pogon radi.

Ovo prvo je bilo najavljeno za 21.10.2010, a ovo drugo može trajati mjesecima i na kraju propasti.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Inače, ako kažeš da su pristigle 4 ponude, mislim da DIOK-i nema neke šanse. Ponuda DIOKI-ija vjerojatno ne zadovoljava ni formalne uvjete jer oni nisu ponudili nikakvu cijenu već su dali u biti pismo namjere.
Ako neko od ostalih ponuđača ima čvrtsu ponudu i jamstva, mislim da smo mi ovdje ispali.

Inace, u ovotjednom globusu izjava HNS-ovca Ivana Vrdoljaka da ce HNS inzistirati na LNG terminalu ukoliko na vlast dodje lijeva koalicija.

Znaci, koja god politicka opcija da izbori vlast, LNG sigurno ide!

Inače, ako kažeš da su pristigle 4 ponude, mislim da DIOK-i nema neke šanse. Ponuda DIOKI-ija vjerojatno ne zadovoljava ni formalne uvjete jer oni nisu ponudili nikakvu cijenu već su dali u biti pismo namjere.
Ako neko od ostalih ponuđača ima čvrtsu ponudu i jamstva, mislim da smo mi ovdje ispali.

Ponude se otvaraju u ponedjeljak i sve će se znati.
Dioki je dao ponudu za kupnju, dakle ponudio je i cijenu, a procjenjen je Vinyls na oko 85 milja eura.
http://www.vinylsitalia.com/sito/pagine/invitation_01_09_2020.pdf
Tko pobjedi može od ENI-ja otkupiti Syndial SPA.
Za Dioki je dobro da se Vinyls pokrene jer bliže je plasirati VCM u Italiju nego u Tursku i tako će trajati do polovice slijedeće godine kada se planira startati naš PVC.

Italija je tržište od 1 milijun tona godišnje – nema frke za plasman PVC-a s Krka.
Ogromna je stvar da se Dioki uopće pojavio na obvezujućem natječaju jer za to treba dobar business plan i puno love.
Uostalom pljuvalo se na sve strane kada sam naveo činjenicu da se Dioki našao u
Moody’s Analytics Monthly Coverage Reportu. Dakle netko važan i financijski moćan prati šta se radi!

ajde onda sava, držimo fige i nadajmo se dobrim vijestima iz Italije.

Ako pogledam sada unazad 2-3 godine i svim crnim vijestima koje su dolazile, uključujući loše rezultate čini mi se da je tu negdje prijelomna točka kada bi se trebalo početi pokazivati rezultati dosada uloženog. Ima nekoliko stvari koje bi trebale pomoći da se popravi rezultat tvrtke, evo nekih:
-LDPE radi punim kapacitetom, cijena i potražnja na tržištu dobra
-VCM konačno upogonjen, imamo osiguran plasman
-EIB sredstva (70 mio EUR) će pomoći da se restrukturira dug i popravi likvidnost i cash-flow
-spor sa Inom izglađen, INA isporučuje više etana (moja pretpostavka)
-velika čestica na Žitnjaku očišćena od obaveza, vjerojatno ide u prodaju, dobiveni cash će sigurno pomoći da se izguraju investicije na Krku

Dakle, vidi se svijetla perspektiva, doduše to se tek treba potvrditi u RDG-u tvrtke, ali za razliku od gospodarstva općenito ovdje ipak se vidi napredak.

Namjerno nisam spomenuo LNG, on bi trebao doći kao šlag na tortu.

Rezultati za 3Q2010mvjerojatno još neće biti bajni i to još moramo pretrpjeti, ali 4Q bi morao biti dosta bolji, a pogotovo 1Q2011.

ajde onda sava, držimo fige i nadajmo se dobrim vijestima iz Italije.

Kako se ono kaže Mi smo ti kao pas s ŠEST noga! [cool]
Ili kao mačka s 6 života.

New Report

Close