DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ti si nest pametno napisal.

Nije bolest sve što boli

Ovih 300 kom po bidu danas podsjeća na MF-a.
Nije valjda spustio svoj prag na 90 kuna. Ako jeste onda ćemo malo duže tu biti.
Ali treba pričekati ponedjeljak..

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ovih 300 kom po bidu danas podsjeća na MF-a.
Nije valjda spustio svoj prag na 90 kuna. Ako jeste onda ćemo malo duže tu biti.
Ali treba pričekati ponedjeljak..

nije M.F.

BUSINESS.HR tiskano izdanje

O poslu u Italiji ovisi i sudbina Diokija

Ne ide se na preuzimanje već nude poslovni model

Vatroslav Sablić predsjednik uprave DIOKIJA

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

O poslu u Italiji ovisi i sudbina Diokija??’

Istina je da o Diokiju ovisi sudbina Vinylsa.
VCM je kod nas!!!!

O poslu u Italiji ovisi i sudbina Diokija??’

Istina je da o Diokiju ovisi sudbina Vinylsa.
VCM je kod nas!!!!

Kako smo uopće preživjeli do sada bez tog posla?
A oni su u banani 2 godine???? [cool] [cool]
Puna mi je kapa ovih neznalica iz Businessa – gdje ih samo nađu!
Za industriju su prognozirali pad od 0,4% a industrija rasla preko 3%.
Papir trpi svašta.

DIOKI talijanskoj vladi za sada neće ponuditi konkretnu cijenu za preuzimanje dvaju pogona za proizvodnju PVCa u sklopu posrnulog Vinylsa. Talijanima nude poslovni model prema kojem bi u dva pogona Vinylsa ponovo pokrenuli proizvodnju PVC a sa svojom sirovino VCM – om u novoobnovljenom pogonu u Omišlju.

Dobiveni PVC plasirali bi na talijansko tržište, koje ga sad uvozi.
Bude li posao profitabilan, nakon četri do šest mjeseci mogli bi razgovarati i o ulazku u vlasničku strukturu v.
Ukoliko se pokaže uspješnim, tražili bismo financijsku potporu banaka i određenih talijanskih fondova za vlasničko preuzimanje pogona…

sava, malo sam tekst skratio

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

DIOKI talijanskoj vladi za sada neće ponuditi konkretnu cijenu za preuzimanje dvaju pogona za proizvodnju PVCa u sklopu posrnulog Vinylsa. Talijanima nude poslovni model prema kojem bi u dva pogona Vinylsa ponovo pokrenuli proizvodnju PVC a sa svojom sirovino VCM – om u novoobnovljenom pogonu u Omišlju.

Dobiveni PVC plasirali bi na talijansko tržište, koje ga sad uvozi.
Bude li posao profitabilan, nakon četri do šest mjeseci mogli bi razgovarati i o ulazku u vlasničku strukturu v.
Ukoliko se pokaže uspješnim, tražili bismo financijsku potporu banaka i određenih talijanskih fondova za vlasničko preuzimanje pogona…

sava, malo sam tekst skratio

[/quote]

Komentirao sam samo naslov u novinama.
Vinyls je u banani 2 godine a mi smo za to vrijeme pokrenuli LDPE i VCM – slijedeći je PVC.
Sve ostalo…..na ZSE http://zse.hr/userdocsimages/novosti/WZdypIimsnvj9sTp9HfDSQ==.pdf

Mi bi trebali povlačiti paralelu sa PTKM za ZSE.
Ta tvrtka pravi zadnjih 18 mjesci ogromne gubitke, ali dionica je znatno povećala vrijednost i potražnja za njom je vrlo jaka.

Činjenica je da je tamo vlasnička struktura drugačija (više raspršena) i da je BVPS dosta bolji od DIOK-ija koji je zadnje 2 godine pojeo dosta vlastitog kapitala i ima loš BVPS (makar znamo da je pravi book dosta veći od knjigovodstvenog)

Realno bi bilo ako se realizira ovaj posao sa Vinylsom da se cijena DIOK-ija približi PTKM.
Nema fundamentalnog razloga za takvu razliku u cijeni (osim rečenog BVPS).

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@ sava
dioki je 2 godine uspijevao a vinils nije iz jednostavnog razloga.
1. imao je subvencioniranu cijenu plina i struje od Ine i Hepa koja je kada su madjari dosli narasla vjerojatno 100% a cijene proizvoda nisu
2. i tu cijenu nije placao vec se sve akumuliralo (zato je firma i bila blokirana) i dug vjerovatno jos nije rijesen (barem ne dokraja)

da li sam u krivu?
ovo je tipicna RH prica

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ sava
dioki je 2 godine uspijevao a vinils nije iz jednostavnog razloga.
1. imao je subvencioniranu cijenu plina i struje od Ine i Hepa koja je kada su madjari dosli narasla vjerojatno 100% a cijene proizvoda nisu
2. i tu cijenu nije placao vec se sve akumuliralo (zato je firma i bila blokirana) i dug vjerovatno jos nije rijesen (barem ne dokraja)

da li sam u krivu?
ovo je tipicna RH prica

U krivu si – ali ako iz Diokija ne žele demantirati takav tip vijesti onda zašto da to činim ja?
Kada kažeš da su te firme subvencionirale Dioki morao bi imati neke pokazatelje – 10 milja 100 milja!
Recimo talijanska država subvencionira Syndial SPA s 30EUR/MWh za proizvodnju klora a EDC završava na Krku. Je li ti to malo čudno?

Inače, za one koje to zanima a trebalo bi zanimati većinu, Vinils Italia je primjer kako se odgovorna država ponaša prema subjektima koji su zbog krize upali u teškoće.
Obveze Vinyls Italie su bile oko 140 milijuna eura a ukupna imovina je procjenjena na nekih 80 milijuna eura. Talijanska država je ishodovala dopuštenje od Europske komisije da s 31,5 milijuna eura plati dio kratkoročnih obveza kako bi se izbjegao stečaj. Talijanska država je preuzela na sebe ispalte minimalnih osobnih dohodaka prema svim uposlenicima u iznosu 700 eura po zaposlenom.
Talijanska država je tražila i dobila od ENI-ja da ne aktivira svoja potraživanja koja su oko 100 milijuna eura. Talijanska država je ENI-ju odobrila veliki diskont na cijene klornog ciklusa kako bi cijene sirovine bile atraktivne za potencijalnog kupca ili unajmitelja postrojenja. Inače u našoj javnosti je veliki grijeh diskont cijene električne energije velikim potrošačima, ide se i u zatvor na neodređen broj godina, a u Italiji je to normalna pojava da su diskonti do čak 50% ( primjer poduzeća Alcoa – paralela s našim TLM-om ). Dakle dok talijani pomažu svojim plastičarima naši, bar što se u javnosti prezentira, rade suprotno podižu im cijene energenata i posredno ih tjeraju u gubitke. A svaki ustupak poduzetniku se tretira kao kriminal. Tako se ne postiže cilj oporavka gospodarstva.
Ima još nešto vrlo interesantno – zbog niza podmetanja iz Hrvatske Diokiju je kasnio kredit EIB-a pa se veliki teret investicija prelio u dugovanja prema Diokijevim dobavljačima. Ali nitko nije vriskao i tražio naplatu osim državnih firmi i monopolista HEP-a i INE. Kao da je cilj države bio potjerati Dioki u stečaj – pa sada usporedite ponašanje Talijana s ponašanjem Hrvata.
Ako je dakle istina ono što je pisalo u tisku onda je u Hrvatskoj antipoduzetnička klima u samim vrhovima vlasti.

New Report

Close