talijanski podtajnik ministarstva ekonomskog razvoja, inače moj dobar prijatelj… [lol]
[/quote]
DC – Ježićev fredn? [cool]
[/quote]
http://www.youtube.com/watch?v=9ujus19A21s
9:25 min. [lol]
Do prije mjesec dana nisu imali novaca za platiti dugove Ini, da nije bilo Ježićevih novaca vjerovatno bi sad bili u stečaju . I ti nakon toga misliš da su u stanju preuzeti nekoga, kako?
Imaju jedno 1,5 mlrd obveza u zadnjih 5 godina nisu zaradili niti kune, pa tko će im dati lovu za akviziciju?
[/quote]
Ništa ti moj Antiša ne kužiš.
A glede love za Vinyls Italia – šta misliš da bi Ježić išao talijanskom podtajniku u Ministarstvu ekonomskog razvoja da nema financijsku podršku od nekog jakog svjetskog petrokemijskog diva.
Ako si imalo pratio evo jedan anagram UMJESTO ODGOVORA.
Maybe – AC/DC!
[/quote]
Istina ne kužim tu tvoju znanstvenu fantastiku, kod ovakvih stvari koristim se jednostavnom matematikom, tj zbrojim 2 i 2!
Do prije mjesec dana nisu imali novaca za platiti dugove Ini, da nije bilo Ježićevih novaca vjerovatno bi sad bili u stečaju . I ti nakon toga misliš da su u stanju preuzeti nekoga, kako?
Imaju jedno 1,5 mlrd obveza u zadnjih 5 godina nisu zaradili niti kune, pa tko će im dati lovu za akviziciju?
[/quote]
Ništa ti moj Antiša ne kužiš.
A glede love za Vinyls Italia – šta misliš da bi Ježić išao talijanskom podtajniku u Ministarstvu ekonomskog razvoja da nema financijsku podršku od nekog jakog svjetskog petrokemijskog diva.
Ako si imalo pratio evo jedan anagram UMJESTO ODGOVORA.
Maybe – AC/DC!
[/quote]
Istina ne kužim tu tvoju znanstvenu fantastiku, kod ovakvih stvari koristim se jednostavnom matematikom, tj zbrojim 2 i 2!
[/quote]
A tvoj frend James – on vjerojatno zna oduzimati od 2!
Baš ste krasan par – kako se zabavljate kad svoje moždane vijuge ne opterećujete tako kompleksnim matematičkim operacijama kao što su zbrajanje i oduzimanje, dokle ono, do 5, ili 10?
Rim, 4. kolovoz 2010 – Nova šansa za budućnost Vinilsa. Hrvatska tvrtka Dioki je zaista "zainteresirana za ulaganja u kemijsku industriji u Italiji." Ovo je izjavio tajnik za ekonomski razvoj, Stefano Saglia, na kraju sastanak s čelnicima hrvatske petrokemije tvrke Dioki.
Tajnik Saglia je obavijestio posebnog povjerenika pozivajući ga da "odmah procijeni praktičnost Diokijeva prijedloga ".
http://www.sviluppoeconomico.gov.it/pdf_upload/comunicati/phpSARuo6.pdf
Hvala Bogu da se bar netko okreće Zapadu!
Meni nije najjasnije ovo oko ovog preuzimanja… jos nisu pokrenuli VCM, PVC izgleda nece tako skoro, a sada su zainteresirani za kupnju ovoga? Sta nije pametnije zavrsiti postojece projekte? I hoce ta postrojenja seliti na Krk ili tamo raditi? Zasto misle da ce biti uspjesniji nego talijani kada ih ovi zatvaraju?
Ili je to kupnja za buduceg vlasnika Dine/Diokia? Nesto se pisalo da su neki Katarci bili zainteresirani pa odustali, a nesto se ovdje na forumu spekuliralo da su neki katarci bili zainteresirani i za Dinu??
To mi nekako jedino ima smisla u cijeloj priči, iako je vrlo nategnuto sve skupa.
Ili je to kupnja za buduceg vlasnika Dine/Diokia? Nesto se pisalo da su neki Katarci bili zainteresirani pa odustali, a nesto se ovdje na forumu spekuliralo da su neki katarci bili zainteresirani i za Dinu??
Činjenica je da je Ježić izgleda dao ponudu koja se teško može odbit, a isto je činjenica da su garancije koje je dao vrlo jake.
I meni se čini da je umjesto da sirovo proda 50% Dine taj deal uspio povezati s Vinylsom.
Malo je svjetskih igrača koji mogu ući u ovaj posao – jedan od njih je Dow Chemical koji je prije tjedan dana objavio da je zainteresiran za JV u Europi u C/A ( chloralkali ) businessu.
A C/A postrojenja Syndiala ( tvrtka kći Enija ) je ključ cijele priče!
Ne smetnuti s uma da su Polimeri Europa, danas tvrtka kćer Enija, nekad bili JV Dow Chemicala i Enija.
Uglavnom, meni se čini, da se Dioki uvalio u trokut Dow chemical – Eni – Dioki! [cool]
Vynils je u stecaju.
Ovo je iznajmljivanje pogona kao kod Djakovstine.
Vjerojatno svoj VCM za PVC. jer sam VCM Dioki moze bacit u more.
Samo je pitnaj racunice
Vynils je u stecaju.
Ovo je iznajmljivanje pogona kao kod Djakovstine.
Samo je pitnaj racunice
Vinyls je otišao u stečaj zbog Klora. U Syndialu se klor proizvodi u živinim ćelijama a što je vrlo opasna tehnologija – živa se emitira u okoliš a sadrži je i Klor. Postoje za to vrlo oštri propisi i jedan od uvjeta za preuzimanje Vynilsa je bio da INEOS, bivši vlasnik, s 50% participira u uvođenju membranske tehnologije. To nije ispunio. Zbog toga je i RAMCO odustao!
Izgleda da je to riješeno na način da će Dow chemical koji je najveći svjetski proizvođač klora ući u JV s Syndialom i riješiti probleme s klorom.
Samo je pitnaj racunice
Nije bas tako, naime planirano je da VCM proradi najranije godinu prije PVC-a, sto znaci da imaju planiranu prodaju samog VCM-a, navodno je neki deal sa turcima u igri. A ovo oko unajmljivanja pogona Vynilsa – da to bi imalo smisla.
Nije bas tako, naime planirano je da VCM proradi najranije godinu prije PVC-a, sto znaci da imaju planiranu prodaju samog VCM-a, navodno je neki deal sa turcima u igri. A ovo oko unajmljivanja pogona Vynilsa – da to bi imalo smisla.
[/quote]
Dečki problem nije u Vinylsu – problem je u Syndialu tj kloru!
Tko riješi uklanjanje žive i osigura cca 400-500kt klora tome Vinyls ide gratis!
Dakle ako je Ježić tražio od ministra Vinyls morao je imati podršku nekoga tko će riješiti pitanje klora i Syndiala – to je po mojoj procjeni mogao biti Dow chemical!
Uostalo ICIS je prije cca tjedan dana objavio da Dow traži partnera za JV u C/A businessu.
Možda je vjest procurila s sastanka Ježića i tajnika ministarstva.