Hm, pojma nemam, prvi glas. Pricekati cemo izvjesce (ako se ovo dogodilo u drugom kvartalu) pa cemo biti pametniji.
[/quote]
Navodni događaji se mogu lako provjeriti na Krku jer čekati 8. mjesec nema smisla.
Mislim da Dioki nije dužan o tom izvještavati ZSE jer u igri je Dina Petrokemija koja nema tu obvezu kao i poduzeće LNG Hrvatska doo.
Ostaje upitno kako je Dioki platio 70 milja za dugove prema Ini.
[/quote]
dug je plaćen sa novcem iz adriaola, usput….informacije koje imate nisu točne! 😉
dug je plaćen sa novcem iz adriaola
znači tamo se taloži sav novac…. [angry]
Nije to baš tako – pa šta je Adriaoil Spa nego Dioki. A Dioki je platio 70 milja, nebitno s kojeg računa – pitanje je odakle lova jer i u konsolidiranom i nekosolidiranom 1Q2010 nema ni blizu toliko novaca.
Izvor sredstava može biti ili kredit EIB-a ili prodaja zemljišta na Krku koja se dogodila tih dana.
Naravno da može biti i kombinacija!
Zar je moguće da se pojedini radnici toliko usplahire, pa prodaju zadnje ostatke dionica ispod svih granica?? Izgleda da je, ionako su platili po 20.
Zar je moguće da se pojedini radnici toliko usplahire, pa prodaju zadnje ostatke dionica ispod svih granica?? Izgleda da je, ionako su platili po 20.
Možda sam prodao ja jer sam skužio da će bit i po 15 kuna. Mislim i da je 15 sumnjam da bi promet bio veći s obzirom kako firma posluje.
Ovdje imamo veliki gap za popuniti, kao prvi korak na 90-100, izuzev ako je u ponedjeljak prodavao Filipović onih 700-njak što ćemo vidjeti večeras u skdd.(dosad nije išao ispod 110). U suprotnom, teška manipulacija nekog sitnog sa cca. 60 k. u nadi povoljnijeg dokupa koristeći privremenu paniku. Nadam se da je ovo drugo.
Frapantan je podatak o Mcap, po ovoj cijeni iznosi oko 38 mil.eura, manje od 1/4 vrijednosti samog postrojenja VCM. [shocked]
Ovdje imamo veliki gap za popuniti, kao prvi korak na 90-100, izuzev ako je u ponedjeljak prodavao Filipović onih 700-njak što ćemo vidjeti večeras u skdd.(dosad nije išao ispod 110). U suprotnom, teška manipulacija nekog sitnog sa cca. 60 k. u nadi povoljnijeg dokupa koristeći privremenu paniku. Nadam se da je ovo drugo.
1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DIOKI D.D. (1/1) 308.682 7,64 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 201.724 4,99 Osnovni račun TRŠĆE, HRVATSKA
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 74.850 1,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN/FILIPOVIĆ MARIJAN 25.528 0,63 Skrb. račun VARAŽDIN, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN 20.000 0,49 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CENTAR BANKA D.D. 10.000 0,25 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 6.400 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. JURKOVIĆ SINIŠA 6.400 0,16 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 3.840 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 92,18
Ipak je ono drugo, top 10 bez promjene. Sutra izgledna (+) blokada na mizernih 78 pošto je u zadnja dva dana skinuto 20 % sa cijelih 16 000 kuna.
Datum objave: 3.7.2010 u 09:16h
Domaći energetičari složni
Hrvatska mora pronaći nove partnere za LNG
Prevladava mišljenje kako se s novim ulagačima može izgraditi manji terminal, kapaciteta od šest do osam milijardi kubika plina
http://www.novilist.hr/Vijesti/hrvatska-mora-pronaci-nove-partn.aspx
LNG Hrvatska je osnovana s ciljem da se preuzmu poslovi od Adria LNG-a! To je moje mišljenje – Vlada kada je vidjela da se s projektom odugovlači ali od strane konzorcija osnovana je LNG Hrvatska.
Budući da je Adria LNG javno zatražio TPA exemptions kao uvjet za donošenje FID-a Vlada im treba to odmah uskratiti i obavjestiti ih o tome kako bi donijeli odluku o odustajanju od projekta.
U tom slučaju LNG Hrvtska postaje nukleus okupljanja regionalnih trgovaca plinom.
Odmah se treba pokrenuti i proces podnošenja obvezujućih ponuda za zakup kapaciteta i ostale radnje!
Nakon toga se može utvrditi kolika je potreba za LNG-om u regiji pa se mogu i optimalni kapaciteti odrediti.
Kada imaš sve to lako nađeš investitora.
Da je Vlada u ofenzivi i da se neće odustati od projekta pokazuje i sastanak u Zagrebu koji je organizirao Plinacro od 7.-9.06.2010.
http://www.unece.org/highlights/unece_weekly/weekly_2010/UNECE_weekly_2010-378.pdf
Čini mi se da je non-binding open season u tjeku!
LNG Hrvatska s Plinacrom na čelu gradi terminal u strogoj konspiraciji i daleko od očiju hrvatske javnosti.
Malo čudno obzirom na važnost čitavog projekta u energetskom i gospodarskom smislu.
Razni scenariji i vrijednost dionice.
Ok, s obzirom da su se poceli po forumu spominjati razni scenariji u vezi Diokia, ajmo malo pogledati kako ce se to odraziti na dionicu.
Scenariji:
1. Prodaja Dine
2. Zatvaranje zagrebačke lokacije (rasprodaja zemlje?)
3. Neki oblik stečaja Diokia dd
Koji je scenarij po vama najrealniji od svega toga (ili vise njih)?
Npr. proda se Dina i ostaje Zg lokacija. Od prodaje sjeda lova ,ovo bi trebalo biti pozitivno za dionicu? Vecinski vlasnik izvlaci lovu, jel ima nacina da smulja male dionicare? Drugo, proda se Dina, ostaje Zg lokacija, ali ona je ionako pri kraju (bar se tako prica), sta to znaci za male dionicare?
Primjer drugi, zatvara se ZG lokacija, rasprodaje se zemlja, Dina pocinje pozitivno poslovati. Ovo mi se cini kao OK scenariji za male dionicare, naravno ako lova od ZG lokacije jednostavno "ne ispari"
Primjer treci – dogodi se neki oblik stecaja Diokia dd tj ZG lokacije, a Dina normalno dalje radi, sta to znaci za male dionicare tj. vrijednost dionice?
Molim bez komentara – to je nemoguce, ti si lud i sl. Ne kazem da ce ista od ovoga biti, ali treba se na sve pripremiti.