DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvješće je odavno ukalkulirano u cijenu, kao i pritisak INE.

Pritisak Ine?
To je pitanje koje traži hitan odgovor – zašto Ina pritišće Dioki?
Zašto Ježič dolazi na čelo Uprave i nastavlja pregovore s Inom i o čemu oni pregovaraju.
Mislim da cjenu plina i sirovina mogu riješiti blago rečeno telefonom ali šta ako su razgovori puno kompleksniji i ako će se razgovarati o nečem sasvim drugom.
Ina ukazi u LNG konzorcij i pitam se dali Ini i Molu odgovara da uskoro Dioki ima 600.000 do 1 milijun tona jeftinog etana godišnje s kojim će onda harati tržištem koje inače pokriva TVK Molova tvrtka koja se bavi petrokemijom. Naravno da im to ne odgovara i za to će pod hitno morati naći rješenje.

sava,
Možda mi MOL trebao razmisliti da preuzme DIOK-i i onda uzme prevlast nad org.petrokemijom u široj regiji. Dobio bi izlaz na more, može osvojiti cijeli svijet..

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

sava,
Možda mi MOL trebao razmisliti da preuzme DIOK-i i onda uzme prevlast nad org.petrokemijom u široj regiji. Dobio bi izlaz na more, može osvojiti cijeli svijet..

Nije Ježić došao na čelo Uprave da razgovara o cijeni plina i etana – to je moj stav.
A Ina – Mol moraju pod hitno odlučiti što će s Diokijem jer šta ako se pojavi netko treći i ako taj da ponudu koja se ne može odbiti?
Možda je na pomolu promjena vlasničke strukture u npr Dini Petrokemiji koja bi zadovoljila obje strane – Mol bi zaštitio svoju petrokemiju u Mađarskoj i Slovačkoj a Dioki bi i dalje ostala HR kompanija.
Uglavnom do sada su znali urediti svoje međusobne odnose – sjeti se Žitnjaka kako je otišao u ruke JANAF-a. Za Inu bi bilo katastrofa da im se netko treći uvali na najjače tržište u HR – Zagreb.

Možda je na pomolu promjena vlasničke strukture u npr Dini Petrokemiji koja bi zadovoljila obje strane

Trebao je Ježić i prije to napraviti.

Možda je na pomolu promjena vlasničke strukture u npr Dini Petrokemiji koja bi zadovoljila obje strane

Trebao je Ježić i prije to napraviti.

Možda je samo pripremao teren.
Žitnjak je dobro zarađivao rentanjem a prodali su ga Janafu.
Zašto su ga prodali?
Možda zbog toga što bi AZTN vidio nedopuštenu koncentraciju u spremišnim kapacitetima pa bi ga onda Ina morala prodati. A onda ide javni natječaj pa bi moglo završiti kao s Crobenzom.

Promjena vlasničke strukture trebala se dogoditi još prošlog ljeta, o tome sam tada pisao, međutim donijeta je procjena da je isplativije ići u prodaju zaokruživanjem vinilnog lanca PE-VCM-PVC (2011) kako bi se postigla viša cijena.

Sa INOM sve razriješeno, očekuje se službeno priopćenje.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/vlada-lng-terminal-bit-ce-izgraden-2014.,79085.html

forza dioki, jedini papir koji je danas u zelenom!
volim zeleno više od vjerana piršića!

hate red

od dionica s preko 20.000 kn prometa i dalje samo diokica u zelju!
"pa ovaj čovek je stvarno neuništiv", rekli bi u ‘ko to tamo peva’…

hate red

Da samo što je prošlih dana padala 10 puta više već ostale, stvarno lijepa dionica vjerujem da su svi dioničari zadovoljni ovakvim razvojem situacije.

Da samo što je prošlih dana padala 10 puta više već ostale, stvarno lijepa dionica vjerujem da su svi dioničari zadovoljni ovakvim razvojem situacije.
[/quote]
Zato će i rasti najviše barbastari, pogotovo nakon novih vijesti…
Inače negativno izvješće je ukalkulirano odavno u cijeni i zna se zašto je negativno.

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close