Ja kupio.
Kak se druka ovdje? PVC, VCM, UP, UP! [thumbsup]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Reuters: Odluka o LNG terminalu u Hrvatskoj vjerojatno tek 2013.
Konačna odluka o ulaganju u projekt gradnje terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Hrvatskoj vjerojatno neće biti donesena prije 2013. godine, izjavio je danas jedan izvor, dobro upoznat s projektom.
"Malo je vjerojatno da će konačna odluka o tome ulaganju biti donesena prije 2013. godine", izjavio je za novinsku agenciju Reuters izvor blizak projektu.
Dakle, odbijanac se očekuje već 2012. godine jer burza uvijek reagira godinu unaprijed [lol]
Split i James Knox, bojim se da ste upravo postali dugoročni [lol]
Pa ne bi bilo loše kupiti još 400-500kom od drhtavih ručica, dakle dajte samo naprijed, gurajte nas dolje, al kad mi poguramo (a već se dobra ekipa skuplja na strani obrane) osjetit ćete da vam se pune "gaće"…
A možda već i sutra pojačamo kupnju pa se Vi mislite gdje će ovo.
TOP 10 više ne rasprodaje jer ipak su razine drastično pale.
Ja kupio.
Kak se druka ovdje? PVC, VCM, UP, UP! [thumbsup]
Vidiš ironiju sudbine. Do jučer nisu razlikovao skračenice PE, VCM ili PVC, a sada, pošto je moje pisanje na ovom topicu oduvijek bilo eduktivno i afirmativno odjednom ti postajem "najbolji prijatelj", bar do razine od 100- tinjak kuna. Samo svaka kupnja diokijevih dionica, naročito po ovoj cijeni, a količinom manje od 1000 kom. "simboličan" je ulog.
Evo malo i Šternovih promišljanja:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/stern-3A-hrvatskoj-treba-petroke.aspx
Evo malo i Šternovih promišljanja:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/stern-3A-hrvatskoj-treba-petroke.aspx
Bit će da se i on nakrcao!
Šalu na stranu – cijene energenata su u HR malo bedasto određene iz razloga da se pogoduje nekim kupcima.
To je i razlog plinskog kraha u HR prije godinu i pol dana. HEP je kurio plin iz Okolija usred zime zato što je imao superpovoljnu cijenu plina. Katastrofu su doživjeli svi istinski ovisnici o plinu jer kad su Rusi zavrnuli pipu – Okoli poluprazni. HEP koristi plin u vršnim opterećenjima pa mu i cijena mora biti adekvatna..
Jedino riješenje cjene je transparentna Javna nabava. Polovicom slijedeće godine HR plinski sustav zaobilazi Slovačku, Austriju i Sloveniji – direktno smo na Ukrajini preko Mađarske. To će biti puno jeftinije što se nabave Ruskog plina tiče.
No problrm nije riješen jer je Ina po principu take or pay zakupila ovaj prvi pravac do daleke 2017.
Cijena – prava sitnica – preko 1,6 milijardi kuna!
To dakle netko mora platiti – čini mi se.
U ovom kvartalu vide se ipak neke bitne promjene u izvješću DIOK-ija. Rezultat je i dalje loš, ali sada se vidi kakav će biti ubuduće utjecaj DIINE na DIOKI grupu.
Evo usporedbe proteklog kvartala i onog prije njega:
Poslovni prihod
4Q2009:
291.850.000 kn ->DIOKI matica (samo Žitnjak)
359.705.000 kn ->Cijela DIOKI grupa
——————————————–
67.855.000 kn prihod svih članica grupe osim matice (Žitnjaka)
1Q2010:
219.805.000 kn ->DIOKI matica (samo Žitnjak)
492.395.000 kn ->Cijela DIOKI grupa
——————————————–
272.590.000 kn prihod svih članica grupe osim matice (Žitnjaka)
Vidi se da već sada Omišalj ima prihode na nivou Žitnjaka (ovo preostalo je pretpostavljam Novi List)
Kad krene prodaja VCM-a to će već biti velika razlika u korist Omišlja, a kad dođe i PVC još veća.
Ono što ne mogu dokučiti je što to ubija profitabilnost. Cijene LDPE-a su bile dobre, potražnja dobra, zašto su opet napravili gubitak?
Danas se pokazao lijep interes za kupnju na 20 kuna…sutra se postavljam nešto više da bitno smanjim prosijek ulaska…previše se ovdje piše da to nebi naglo poletjelo u vasionu [thumbsup]
Vidiš ironiju sudbine. Do jučer nisu razlikovao skračenice PE, VCM ili PVC, a sada, pošto je moje pisanje na ovom topicu oduvijek bilo eduktivno i afirmativno odjednom ti postajem najbolji prijatelj, bar do razine od 100 – tinjak kuna.
[/quote]
Dioki je ista katastrofa od firme koja je bila jučer i kakva će bit sutra. Nit su mi PVC i VCM postali najbolji prijatelji, nit sudbina ima svoje prste u ovome, samo matematika.
Nego kolega, ti i ja smo potpune suprotnosti – drama i komedija, crvena i zelena, alfa i omega.
Meni je tvoje ozbiljno pisanje zabavno, ne znam jel tebi moje, nije ni bitno ja sam tu ionako samo zbog žena. [thumbsup]
Ono što ne mogu dokučiti je što to ubija profitabilnost. Cijene LDPE-a su bile dobre, potražnja dobra, zašto su opet napravili gubitak?
Troškovi – ako hoćeš profitabilnost onda treba smanjivati troškove.
Diokiju je i na Žitnjaku i na Omišlju pod hitno nužna CHP kogeneracija.
Sreća je da se na Žitnjaku ipak pokrenuo proces jer Studija priključka ne elektroenergetski sustav je izrađena, ima se status povlaštenog proizvođača električne energije….
Dioki će uskoro postati najveći neovisni proizvođač energije – električne i toplinske u HR!
Izvješće je odavno ukalkulirano u cijenu, kao i pritisak INE.
Al povećanje proizvodnje od 70% (uz buduće rezanje troškova) donijet će uskoro dobit al tada će to na burzi biti kasno jer će cijena to prethoditi. Da ne spominjem vlastitu proizvodnja električne i toplinske energije (povlašteni proizvođač)…
Ako sad neću kupovati onda ne znam kad bi kupovao. Sjetimo se samo i cijena šećera i VIRA na 200kn, pa raketa, sjetimo se KOEI na 170kn kad ga nitko nije htio.
Volumeni su naglo smanjeni i po ovim razinama će ići samo sitne količine.
Meni je to dovoljan razlog da pojačam kupnju, a kad tako uradi još njih 50 dobije se premoće kupnje i cijena krene oštrije gore.
"An inverted hammer occurred. If this occurs during a downtrend (which appears to be the case with DIOKI) it implies a reversal. Look for a confirmation of the reversal on the bar."
Postoji inverted hammer, tu je i Bullish Harami Cross, uz STOHRSI 0,….
U prijevodu došlo vrijeme za okretanje!