Nosor0g@ ajmeeee i ovdje si zarobljen…auuuuuu ,pa di ovog gubitasa…
ključni problem je da diokiju treba pišljivih 20-tak posto rasta da dođe na cca 100kn
na temi ima puno zainteresiranih investitora,nadam se da u ponedjeljak zajedničkim snagama svi možemo vinuti dioki u nebo
barem dok se ja ne iskrcam [kiss]
Ovisi, ukoliko se Filipovic ne bude iskrcavao ispod 100 kuna, cijena se brzo moze vratiti na tu razinu. Koja dobra vijest, krenu spekulantske igre i to je to. Tak uostalom i funkcionira burza, zar ne?
A ako se Filipovic zeli iskrcavati ispod sto kuna, tada nece tako brzo ni na 100. Zato kazem da je TO kljucni problem sto se dionice tice i kazem DO 100, a ne 100.
ključni problem je da diokiju treba pišljivih 20-tak posto rasta da dođe na cca 100kn
na temi ima puno zainteresiranih investitora,nadam se da u ponedjeljak zajedničkim snagama svi možemo vinuti dioki u nebo
barem dok se ja ne iskrcam [kiss]
Ovisi, ukoliko se Filipovic ne bude iskrcavao ispod 100 kuna, cijena se brzo moze vratiti na tu razinu. Koja dobra vijest, krenu spekulantske igre i to je to. Tak uostalom i funkcionira burza, zar ne?
A ako se Filipovic zeli iskrcavati ispod sto kuna, tada nece tako brzo ni na 100. Zato kazem da je TO kljucni problem sto se dionice tice i kazem DO 100, a ne 100.
[/quote]
Dionica je trenutno u blokadi ali i u Segmentu promatranja.
Iako se radi o zakašnjeloj odluci – postavlja se opravdano pitanje zašto HANFA nije tu odluku donijela u trenutku kada su počele glasine da MF prodaje i time bitno utječe na cijenu dionice.
MF trenutno posjeduje više od 6% dionica i svaka njegova aktivnost je krucijalna za dionicu Diokija.
Segment za promatranje
357. Burza može svrstati dionice izdavatelja i druge financijske instrumente u poseban segment promatranja kako bi investicijskoj javnosti skrenula pažnju na potrebu pojačanog
praćenja okolnosti važnih za trgovinu tim financijskim instrumentom.
358. Subjekt promatranja može biti financijski instrument odnosno Izdavatelj koji je trenutno u odreñenim posebnim okolnostima koji uvjetuju objavu prema investitorima.
359. Period promatranja uvrštenih financijskih instrumenata
može biti vremenski odreñen. Razlog razvrstavanja financijskih instrumenata u poseban segment su različite situacije vezane uz Izdavatelja.
360. Popis Instrumenata odnosno Izdavatelja koji se nalaze u segmentu za promatranje biti će uz navoñenje razloga objavljen na Internet stranicama Burze.
361. Izdavatelj ili Instrument može biti razvrstan u segment promatranja:
1. ukoliko Izdavatelj opetovano ne izvršava ili sa zakašnjenjem izvršava obveze propisane odredbama
ovih Pravila o obvezama Izdavatelja,
2. ukoliko je Izdavatelj u procesu ponude za preuzimanje, ili je ponuditelj otkrio svoju namjeru
objavljivanja ponude za preuzimanje Izdavatelja;
3. ukoliko je Izdavatelj u postupku podjele ili spajanja;
4. ukoliko na tržištu postoje neprovjerene glasine koje mogu značajnije utjecati na cijenu Instrumenta;
5. ukoliko se očekuje donošenje značajnih odluka uprave, nadzornog ili upravnog odbora ili glavne
skupštine;
6. ukoliko postoje bilo koje druge okolnosti koje dovode do značajne nesigurnosti glede odreñivanja vrijednosti Instrumenta.
Skoro svaki od nabrojanih uvjeta je već davno ispunjen kod Diokija!
Iako se radi o zakašnjeloj odluci – postavlja se opravdano pitanje zašto HANFA nije tu odluku donijela u trenutku kada su počele glasine da MF prodaje i time bitno utječe na cijenu dionice.
MF trenutno posjeduje više od 6% dionica i svaka njegova aktivnost je krucijalna za dionicu Diokija.
Kolega slažem se s vama da je za ovaj pad Diokija kriva HANFA, ne znam uopće što oni rade ove dvije godine kako su mogli dopustiti da Dioki padne s 700 kn na 80 kn.
Dalje smatram da krivicu snosi vlada i sabor što nisu donijeli zakon kojim se treba kazniti zatvorom (minimalno 10g) sve one što ovako "jeftino" prodaju naš Dioki. Također predlažem da se sve one koji su ovaj biser kupovali na 700 kn promakne u počasne građane RH te da im se daju benificije (stan, penzija, besplatno korištenje javnog prijevoza) zbog svoje genijalnosti.
MF je sigurno budala što ovako "jeftino" prodaje treba ga zatvoriti u ludnicu jer ne prepoznaje ovaj potencijal. Također s njim treba zatvoriti i 99% naših investora koji ne žele kupovati ovako "jeftino".
To što je Dioki kronični gubitaš, ne može platiti potrošenu struju i plin ima milijunska dugovanja zbog kojih bi mogao u stečaj nebi trebalo imati utjecaja na cjenu dionice!
Bitno je da je tu VMC!
[/quote]
Ja sam komentirao Pravilnik i dao sud da su se davno stekli uvjeti za segment promatranja a što HANF-a nije učinila do neki dan.
Npr. 30.07.2009. došlo je do promjene u vlasničkoj strukturi Dioki Holding AG emisijom novih 2600 dionica pa mislim da se već u tom trenutku trebalo reagirati na način kako propisuje Pravilnik.
http://www.moneyhouse.ch/u/pub/kv/dioki_holding_ag_CH-170.3.027.463-6.htm#30.07.2009
To se zove transparentnost.
A ne ovo što trubiš STEČAJ iako je i preko ZSE upozoreno da se radi o potpunim dezinformacijama.
Iako je cijena nakon informacije STEČAJ značajno zaronila nitko nije odgovarao za objavu dezinformacije.
Također i činjenice da Prirodni Plin doo trenira strogoću na Diokiju iako ima velika potraživanja i prema npr HEP-u, da ni s njim nema potpisane Ugovore o isporuci to tebe nije briga naravno.
Jasno je da je Dioki balvan u nečijoj peti pa mu se prijeti zbog pišljivih 120 milijuna kuna.
To se vidi i iz Inina 1Q2010.
Evo neki Ininih potraživanja u milijunima kuna!
Prirodni plin d.o.o. Zagreb 1,509 ( MILIJARDU I PETSTO DEVET MILIJUNA KUNA )
Hrvatske željeznice 114
Hrvatska elektroprivreda 211
Petrokemija Kutina 178
Zašto Ina ne prihvaća sporazum kojim se sve može riješiti i koji je ponuđen od strane Diokija?
Koji su joj ciljevi?
To se zove transparentnost.
A ne ovo što trubiš STEČAJ iako je i preko ZSE upozoreno da se radi o potpunim dezinformacijama.
Iako je cijena nakon informacije STEČAJ značajno zaronila nitko nije odgovarao za objavu dezinformacije.
Također i činjenice da Prirodni Plin doo trenira strogoću na Diokiju iako ima velika potraživanja i prema npr HEP-u, da ni s njim nema potpisane Ugovore o isporuci to tebe nije briga naravno.
Nisam trubio stečaj već sam spomenuo kao mogućnost.
Ne želim ulaziti u razloge Inine strogoće radi "pišljivih" 120 mil kuna, ali kako će Dioki završiti ako se prekine isporuka plina?
Vi ovdje već neko vrijeme spominjete Marijana Filipovića kao krivca za pad dionice Diokija, koristeći razne pogrdne nazive.Jeste li se ikako zapitali zašto baš Marijan prodaje Dioki u ovom trenutku, jeli on možda insajder?
Vi ovdje već neko vrijeme spominjete Marijana Filipovića kao krivca za pad dionice Diokija, koristeći razne pogrdne nazive.Jeste li se ikako zapitali zašto baš Marijan prodaje Dioki u ovom trenutku, jeli on možda insajder?
Koja bi to informacija bila koju bi on imao kao insider koja bi ga potaknula da krene u masovnu rasprodaju pod svaku cijenu i sruši cijenu dionice sa cca 150 na cca 80 ?
Koja bi to informacija bila koju bi on imao kao insider koja bi ga potaknula da krene u masovnu rasprodaju pod svaku cijenu i sruši cijenu dionice sa cca 150 na cca 80 ?
[/quote]
Ne znam ja.
Razmišljam što bi to potaknulo INA-u da ide đonom na DIOK-i s kojim praktični dijeli puno toga u povijesti, ali ako to i ostavimo po strani, to je ININ veliki kupac, tvrtka s kojom je moguće ostvariti cijeli niz sinergijskih učinaka i to na obje lokacije (Žitnjak-Sisak i Omišalj-Urinj).
Uništiti odnose zbog par milijuna kuna koje se u bilanci INA-e neće ni primjetiti?
Mora biti nešto drugo..nešto puno veće u pozadini.
Ono što se meni nameće kao zaključak je: Pritisak MOL-a na Vladu HR da se dođe konačno do većinskog vlasništva nad INA-om.
Vjerojatno je cilj da se pokažu mišići, da se nagovijesti da ako se ne pusti MOL da (vjerojatno) dokapitalizacijom kroz izdavanje obveznica (koje će vjerojatno unijeti u temeljni kapital) dođe do većinskog vlasništva da će biti velikih problema za industriju u HR.
DIOK je vjerojatno poslužio kao žrtveno janje, jer slijedeći u nizu bi mogli biti, Petrokemija Kutina, HEP, Munja..
Često puta sam upotrijebio riječ vjerojatno i možda ovo ulazi previše u sferu ‘teorija zavjere’, ali ovo je koliko ja znam potez bez presedana u HR i tako nešto niko ne bi radio bez debelog razloga, a to ne može biti ovih nekoliko milijuna razlike u cijeni plina.