DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/148336.aspx
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/dioki-3A-mol-nas-ucjenjuje-jer-s.aspx

Plus ovo -zatražena lokacijska dozvola! Čudno da se to nije nigdje objavilo pa se mora tražiti u inozemstvu.To je kao nebitno – jer to će itekao odrediti Dioki u pozitivnom pravcu, jel zbog toga nema info u HR!

Adria LNG team pushes for Croatia permit

An international consortium that will build an Adriatic liquefied natural gas terminal has formally asked the Croatian authorities for a location permit, a major step towards its realisation.

News wires 21 May 2010 14:04 GMT

"We have submitted a request to the environment ministry for getting the location permit, which is a key step to make the final investment decision possible," Andreja Pavlovic, a spokeswoman for the Adria LNG consortium, told Reuters.

The project has moved slowly, largely due to sluggish decision-making in Croatia.

Investors are keen for the project to speed it up because of strong competition on the Italian side of the Adriatic and potential changes in gas demand in some targeted markets.

The terminal on the northern Adriatic island of Krk was due to be operational in 2014. But a source close to the project said the schedule would be adjusted in line with developments in the European gas market, where demand has fallen.

Four foreign energy company’s are included in the joint venture for building the terminal. They are Germany’s E.ON-Ruhrgas, Austria’s OMV, France’s Total and Geoplin from Slovenia.

Germany’s RWE withdrew last October, citing its focus on expanding the LNG business in northern Europe.

Two local state companies, power board HEP and gas pipeline operator Plinacro, are now entering talks on joining the project in which they would jointly have an 11% share.

Croatian energy group INA, which is majority owned by Hungary’s MOL, is also keen to take part with a 14% share but said it wanted to do a due diligence of the consortium before joining.

The investment is expected to be worth €800 million ($993.3 million). The target markets are central and southeastern Europe and Italy, and the project is part of Europe’s efforts to diversify gas supply routes.

http://www.upstreamonline.com/live/article215861.ece?

ako se situacija ne riješi do 1. 7., pogon u zagrebu bit će zatvoren. kamo je isparila lova od JANAF-a koji je preplatio ono šugavo skladište na žitnjaku više od 3 puta. piše na http://www.index.hr. lijepo bogme. jedino je dioki profitirao, kažu u handi. no mi od toga očito malo vidimo jer je završilo na nečijem privatnom računu. ali ne znam zašto ste u brizi, pa dioki grupa može solidno poslovati i bez žitnjaka. žao mi je radnika, ali to su mahom stariji ljudi pa bi mogli dobiti otpremnine do mirovine. sumnjam u stečaj, prije će ugasiti zagrebački pogon, prodati zemljište-ako nađu kupca i tim novcem podmiriti dugove. ili će vlada pritisnuti ina-u. ježić ima veze na sve stranei ima novine novi list. njemu se trebaju ulizivati.

...povijest se ponavlja...

Nije dioki profitirao od prodaje zemlje i tankova Janafu, vec bivsi dionicari Novog lista. Politika, politika…

Novcem od prodaje zemjišta Janafu, skinut je teret sa nekretnine upisane pod zk. uložak 23699 Grad Zagreb. Provjeri pod povijesni prikaz zk.uloška i sve je jasno. Nekad teret od 15 mil. eura, danas tereta nema. To je već spominjano zemljište od 333 000 m2 koje je u građevinskoj zoni.

Novcem od prodaje zemjišta Janafu, skinut je teret sa nekretnine upisane pod zk. uložak 23699 Grad Zagreb. Provjeri pod povijesni prikaz zk.uloška i sve je jasno. Nekad teret od 15 mil. eura, danas tereta nema. To je već spominjano zemljište od 333 000 m2 koje je u građevinskoj zoni.

Pozdrav od bramerca, jesu li nas spominjali na dalekovidnici?

A čuj, činjenica je da je drugi dio dionica za Novi list plaćeno otprilike koliko su dobili za ovo od Janafa pa sad jel šija ili vrat ne znam…

Adria LNG team pushes for Croatia permit

An international consortium that will build an Adriatic liquefied natural gas terminal has formally asked the Croatian authorities for a location permit, a major step towards its realisation.

News wires 21 May 2010 14:04 GMT

"We have submitted a request to the environment ministry for getting the location permit, which is a key step to make the final investment decision possible," Andreja Pavlovic, a spokeswoman for the Adria LNG consortium, told Reuters.

http://www.upstreamonline.com/live/article215861.ece

which is a key step; which is a key step;which is a key step; which is a key step
[cool] [cool] [cool]

Slažem se s kolegom K-PAX, i ja stvarno nisam vjerovao da ćemo postić ove cijene. Sad šta je tu je… Žao mi je što sam sav višak uložio u ernt i sad nažalost nemam za dokupit Dioki. Dividende još nema a sve se srušilo pa nemam šta ni prodat….. [cry] prava tragedija.

Pozdrav od bramerca, jesu li nas spominjali na dalekovidnici?
[/quote]

Samo kratko na Nova TV, uglavnom paušalno, kao postoji dug koji bi se bilateralno trebao riješiti drugi tjedan ili Dioki gasi lokaciju Žitnjak i svu proizvodnju seli u Omišalj bez opasnosti za stečaj.

Molio bi ekipu iz DINA-e za neki info..kada kreće VCM?
Treba nam malo pozitive i optimizma ovdje…
Jel i dalje peroksidi voze na 13 tona/h ili ste još uspjeli dići?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/zbog-obustave-isporuke-plina-vjerojatno-zatvaranje-pogona-na-zitnjaku-i-gubitak-500-njak-radnih-mjesta,78718.html

Molim drhtave ručice da dijele i u ponedjeljak jer sam raspoložen za jeftino kupovanje!
Ili je ovo bio gotov ciklus????

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close