Zagazili u teški oversold. Svaka komparacija sa DKVS, više nego neumjesna.
Oversold nažalost samo pokazuje da priča još nije gotova, pokušavam nać konkretne buy signale, al ne ide mi baš. Radije bih uzeo DIOK nego neke druge kojem pratim, al štoje tu je, jebiga.
Ježić napravio dobar posao s državom
Prestrašno je kakve su sve gadosti sada ‘novinari’ u stanju plasirati. Neka sami probaju kupit građevinsku česticu na Žitnjaku pa nek onda vide da li je 100 EUR-a puno za tu lokaciju i sa tom namjenom.
Svakakvih će se još članaka na ovim našim ‘portalima’ pojaviti ovih dana.
Mislim da bi DIOK-i trebao biti malo jači u PR-u i probati argumentima ići protiv ovih ‘novinara’.
Ovo je ipak dosta važan moment za tvrtku i tu treba biti proaktivniji. Čudi me malo što Ježić ne reagira. Ili on ovo ne doživljava tako opasno pa misli da nema potrebe za reakcijom?
Sjetio sam se Brankice. Ja joj skidam kapu do poda.
Činjenica je da je ona u jednoj TA prije cca 3-4 mjeseca dala target za DIOK na 8x kuna.
Činilo se stvarno nemoguće, ali eto desilo se i to.
Treba to priznati, makar sam ja bio u krivu i sad sam naravno zbog toga u debelom minusu. [sad]
Tko je ovo zalupao. Kladio bih se netko od vas dežurnih pisača na ovom topiku.
Dva članka na žutim portalima i R&B reakcija. [bye]
Taman blokadica, prije nego što sam dobio info da je veći dio duga prema INI zglihan, a ostatak u ponedjeljak i utorak, mašala. Trenutno Mcap Diokija iznosi oko 320 mil. kuna.Usporedbe radi, na EU tržištu kupoprodajne vrijednosti postrojenja tipa PVC, VCM i PE kreću se između 1500-2000 eura/t. godišnjeg kapaciteta. Znači, danas PE na Dini 100 000 t, za koji dan VCM 200 000 t. i dogodine PVC 120 000 t. Sveukupno 420 000 t/g. Po konzervativnoj procjeni od 1000 eura /t. vrijednosz navedenih postrojenj prelazi 420 mi. eura, bez ijednog m2 zemljišta. E sad, raspravljati o realnom book value Diokija bilo bi vrlo interesantno.
btw. iako je Dioki potpisnik sa EIB-om o kreditnoj liniji preko HBOR-a u iznosu od 34 mil. eura, još nije dobio ni cent. Ili je "debeli" privremeno prisvojio novce ili INA ima upliva u štopanju isplate.
Oversold nažalost samo pokazuje da priča još nije gotova, pokušavam nać konkretne buy signale, al ne ide mi baš. Radije bih uzeo DIOK nego neke druge kojem pratim, al štoje tu je, jebiga.
[/quote]
James, ako nisi uspio danas uzeti, hmm.
+100 kom 8x,xx
Popijač: Ina i Dioki moraju se dogovoriti
Ministar gospodarstva Đuro Popijač komentirao je Ininu najavu da će zbog dugova prekinuti isporuku plina tvrtci Dioki kazavši kako ne vjeruje da će doći do takvog scenarija.
– Ina i Dioki su ozbiljni poslovni subjekti. Mi smo imali zajednički sastanak i vjerujem da će se pronaći zajedničko rješenje na obostrani interes. Moraju međusobno dogovoriti najkvalitetniji poslovni odnos koji štiti interes Ine i Diokija – rekao je Popijač.
Na upit što ako se zadovoljavajući dogovor ne postigne te dođe do obustave isporuke plina i zatvaranja dijela Diokijeve proizvodnje, ministar je istaknuo da dogovor mora biti postignut.
– To mora biti moguće. Tako ozbiljni poslovni subjekti nemaju pravo da sebe dovode u takvu kritičnu situaciju. Očekujem da se dogovore – poručio je Popijač. (zd)
HUP: Nema povlaštenih kupaca plina kad je Ina jedini dobavljač
U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) ne žele komentirati, niti se u njega uplitati, spor između Diokija i Ine. Riječ je, ističe predsjednik HUP-a Damir Kuštrak, odnosu dviju privatnih tvrtki, i članicama HUP-a, zbog čega ga on ne može kometirati, no napominje kako tržište plina za »povlaštene« kupce u Hrvatskoj zapravo nije povlašteno budući da gospodarstvo ne može kupovati plin od drugih dobavljača osim Ine.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/dioki-3A-mol-nas-ucjenjuje-jer-s.aspx