Ovo bi definitivno mogla biti dobra godina za Dioki.
Cijene polimera stabilno rastu – posebice LDPE!
Prosječna cijena 1.330,00 EUR/t.
Overview of the Central and Eastern European plastics market – May 8, 2010.
2010.05.07.
All producers have published their latest prices, offering no major surprises: polypropylenes prices continue to rise, LDPE prices are up slightly, while HDPE prices are stagnating.
Rastu cijene njihovih proizvoda, a cijena dionice pada.
Ocito investitori (day traderi i buregdjije) nemaju povjerenja u dionicu. A jos nema ni izvjesca 1Q.
[/quote]
Ove godine bi prihodi mogli opet preko 300 milijuna eura.
Naravno s VCM-om koji kreće za tjedan-dva!
Dogodine i više s PVC-om.
Ovo bi definitivno mogla biti dobra godina za Dioki.
Cijene polimera stabilno rastu – posebice LDPE!
Prosječna cijena 1.330,00 EUR/t.
Overview of the Central and Eastern European plastics market – May 8, 2010.
2010.05.07.
All producers have published their latest prices, offering no major surprises: polypropylenes prices continue to rise, LDPE prices are up slightly, while HDPE prices are stagnating.
http://www.plasportal.com/WebArticleShow.aspx?AGM=Weekly&AN=CPS_2010_19&MN=Menu4Almenu1&LN=English
Jel znas mozda kako se okvirno krecu cijene etilena?
Jel znas mozda kako se okvirno krecu cijene etilena?
Zavisi od tržišta – USA – Bliski Istok – Mediteran – Sjeverna EU – Azija.
Okvirno oko 1000 EUR/t čini mi se.
Dioki sirovinu nabavlja od INE ( 57.000t etana po cijeni od 1.850kn/t u 2008. ) i Petrohemije gdje za etilen isporučuje primarni benzin ( oko 100.0000t godišnje ). Čini mi se da su to odlični Ugovori koji Diokiju isključuju fluktuacije cijene koje mogu biti dosta velike.
Nadam se da će ova frka s strujom TLM-a omogućiti Upravi da sklopi sličan Ugovor s HEP-om.
Za to ima sve preuvjete – velika i ravnomjerna potrošnja tijekom godine.
To bi moglo prepoloviti sadašnje cijene i Diokiju ostaviti dobru lovu na računu.
Za Marijana sve veći problemi. BID se stanjio. Morat će srušiti cijenu još da potakne potražnju i poveća likvidnost jer ovako neće ići.
On mora računati s time da uvijek ima malih ulagača koji moraju iz nekog razloga prodati i oni će mu u ovakvim okolnostima malo po malo grickati bid i rušiti cijenu.
Jedino velika dobit u 1.kvartalu može ovo preokrenuti.
Po vašoj procjeni koliko on još ima slobodnih dionica na raspolaganju..Kolega OPORTUNIST je nešto spominjao da to nisu sve njegove dionice ali ako su na njegovom imenu,a nisu njegove čije su onda…
Za Marijana sve veći problemi. BID se stanjio. Morat će srušiti cijenu još da potakne potražnju i poveća likvidnost jer ovako neće ići.
On mora računati s time da uvijek ima malih ulagača koji moraju iz nekog razloga prodati i oni će mu u ovakvim okolnostima malo po malo grickati bid i rušiti cijenu.
Jedino velika dobit u 1.kvartalu može ovo preokrenuti.
Marijan je stao sa rasprodajom, zadnjih sedam dana trgovanja sveukupno 33. Izgleda da je svoju misiju obavio. Satro je cijenu sa 15x na tromjesečni prosjek ispod 120.
načelno se slažem sa vama, ali pohlepa je gadna osobina, pa je pitanje zašto ju nije satro još niže?
Puno teorija zavjere tu kruže, teško da bi sve mogli opisati u nekoliko redaka. Međutim, osobno mi je zanimljivo da je Filipović doveo cijenu na granicu po kojoj je trezor kupovao na javnoj dražbi od HFP-a. Iz FI vidljivo je da je u siječnju 2009. za 161 682 dionice izdvojeno 17,8 mil. kuna što iznosi 110 kuna po dionici. U slijedećem izvješću doznat ćemo koliko je izdvojeno za Gašparovih 147 000 dionica.
Što se tiće FI za 1Q, ne očekuju se veliki pomaci zbog izgubljenog vremena u rekonstrukciji na Dini (peroksidi), skoro cijeli siječanj. Prvi pozitivni rezultati očekuju se u 4Q, dok veliki iskorak slijedi u 2011.
Sve me vise nesto kopka zadnjih dana da ovome rusenju nije mozda cilj smanjivanje tromjesecnig prosjeka pa onda ponuda za preuzimanje i na kraju squiz out.
Sve me vise nesto kopka zadnjih dana da ovome rusenju nije mozda cilj smanjivanje tromjesecnig prosjeka pa onda ponuda za preuzimanje i na kraju squiz out.
I kad bi bilo tako, squiz out je nemoguć bez 95%, a to je neizvedivo. Peuzimanje, ukoliko bi ga i bilo važilo bi za sve dioničare. Znači tromjesečni prosjek + premija.
Puno teorija zavjere tu kruže, teško da bi sve mogli opisati u nekoliko redaka. Međutim, osobno mi je zanimljivo da je Filipović doveo cijenu na granicu po kojoj je trezor kupovao na javnoj dražbi od HFP-a. Iz FI vidljivo je da je u siječnju 2009. za 161 682 dionice izdvojeno 17,8 mil. kuna što iznosi 110 kuna po dionici. U slijedećem izvješću doznat ćemo koliko je izdvojeno za Gašparovih 147 000 dionica.
Što se tiće FI za 1Q, ne očekuju se veliki pomaci zbog izgubljenog vremena u rekonstrukciji na Dini (peroksidi), skoro cijeli siječanj. Prvi pozitivni rezultati očekuju se u 4Q, dok veliki iskorak slijedi u 2011.
Pa i u 1Q se mora vidjeti 11-12 tisuća tona LDPE. U 4Q2009 sve je stajalo zbog rekonstrukcije. U 2Q2010 vidjeti će se i 25 tisuća tona VCM-a. 3Q2010 bi trebao značiti veliku prekretnicu koja će se nastaviti u1Q2011 s PVC-om.
Gledam graf koji nam je ponuđen na ovoj dionici i ono što mi izgleda nevjerovatno interesnatno je 20.04 kada se pojavio najveći volum na tržištu u zadnje dvije godine. Ako je sve to prodaja zašto cijena nije pala na 0. Mislim da je to bila velika kupovina i sad se testira prethodno dno na malom volumenu nakon čega možemo očekivati rast. Inače ja trejdam na Forexu i kada vidim ovakve stvari vrlo brzo se tržište okreće i kreče gore. Vijesti i izvještaji po meni ne igraju veliku ulogu osim obmane javnosti zato ih i ne pratim. Na žalost nemam bolji graf ali i s ovoga se može isčitati da nešto tu nije u redu.