Nije mu založeno samo ovo u VABI i HYPO, nego i veliki dio pod njegovim imenom, što možda sugerira na neku vrstu "ortačkog ugovora". S tog naslova imam prijedlog. Neka se netko "žrtvuje" i uplati 123 kune, te za par tjedana iz SKDD podigne najnoviju knjigu dioničara. Postupak je slijedeći: otvoriti stranice SKDD, stranica dokumenti i obrasci, obrazac za ulagatelje. Na toj stranici otvoriti obrazac DEP-IDE, isprintati i popuniti, uplatiti na navedeni račun 123 kune, otići u SKDD i za pola sata dobiti CD-knjiga dioničara. Moji podatci datiraju sa 10.03.2010. Spreman sam na razmjenu podataka preko PM-a, tako zainteresirani može raditi usporedbu i promjene u kooperaciji sa mojom malenkošću.
MF može biti Zastupnički račun – citiram…SKDD na temelju zakona, odgovarajuće odluke nadležnog tijela, ugovora ili punomoći može otvoriti zastupnički račun (račun
zakonskog zastupnika, punomoćnika, povjerenika i sl.). Na zastupničkom
računu ubilježene su vlasničke pozicije koje u cijelosti predstavljaju vlasništvo
druge osobe, različite od osobe koja je upisana kao vlasnik/nositelj temelju zakona, odgovarajuće odluke nadležnog tijela, ugovora ili punomoći može otvoriti zastupnički račun (račun
zakonskog zastupnika, punomoćnika, povjerenika i sl.). Na zastupničkom
računu ubilježene su vlasničke pozicije koje u cijelosti predstavljaju vlasništvo
druge osobe, različite od osobe koja je upisana kao vlasnik/nositelj
zastupničkog računa.
Dioki je već prošao kroz tu "cjenovnu katarzu", pošto mu je cijena prirodnog plina, po mojim informacijama od 01.03. 2010. podignuta sa 1,24 kn/m3 na 1,72 kn/m3, što je puno više od spominjanih 20%.Navedena cijena p.plina posljedica je, odnosno kompenzacija vrlo niske cijene etana, (ugovor vrijedi još dvije godine), te imamo kuriozitet, da Dioki trenutno ima manji trošak za energent više tržišne vrijednosti (etan), nego za p. plin.
Btw. ..i sa tim poskupljenjem cijena etilena proizvedenog na lokaciji Žitnjak ne prelazi 850 usd/t.(uvozni je 1150 usd/t.) Problem je u smanjenoj količini, koji se nadomješta sa 3-4 cisterne dnevno uvoznog etilena. Ukoliko se riješi pitanje dodatne opskrbe etana iz Ivanić-Grada, o čemu ima naznaka tijekom remonta u 9. mjesecu ove godine, lokacija Zagreb povećava šanse za opstanak.
Cijena plina se u Europi veže na cijenu nafte i korigira s odmakom od 6 mjeseci, čini mi se! U USA tržišta plina i nafte nemaju nikakve veze – zato i jeste plin duplo jeftiniji u USA no u Europi. Rusi moraju mjenjati formule a EU mora graditi LNG terminale pa će plin imati sasvim druge cijene. U HR se moraju naučiti da je vrijeme jeftinog plina i struje iza nas. Trebaju veći potrošači ući na tržište energenata pa bi samim time možda mogli kompenzirati ovakve rastove – rast nije nešto što je isisano iz prsta. DIOPLIN JE VEĆ POKUŠAO – kupovina poduzeća Prirodni plin doo bio je odličan pokušaj, možda uspje u drugom pokušaju!
Nego gledam cijene LDPE u Rusiji – stalno raste posebice zadnja 3-6 mjeseci a mi baš u to vrijeme ostvarimo rekordne gubitke. Je li to kemijanje u konsolidiranom izvješću jer dok ne predaju izvješća pojedinih kompanija ne može se vidjeti o čemu se tu radi.
I baš se poklopilo kada je Vlada zacementirala odluku o HR konzorciju u Adria LNG – što je definitivna odluka da nema pogađanja oko LNG terminala na Krku.
A znamo da LNG terminala itekako diže vrijednost papira zvanog DIOK-R-A.
Naravno da smo dijeloM i žrtva vrlo lošeg performansa na ZSE!
http://seekingalpha.com/article/196735-first-quarter-country-stock-market-performance?
Overview of the Central and Eastern European plastics market – week 14
4/4/2010
Spring sunshine has finally brought an upturn for companies supplying the farming sector. Production of agricultural goods has intensified. A large onslaught of orders is expected only in April-May, but producers already have little to complain about.
The continuing increase in prices shows no signs of stopping. Producers and distributors are telling plastics converters that they should expect an at least €20-40 price increase for April. BasselOrlen has already informed everyone that they will suspend LDPE production for six weeks after the Easter holidays. This will probably further intensify the already existing LDPE shortage on the market. Demand for HDPE and MDPE film will increase significantly during April and May, as a result of which their prices will reach that of LDPE.
http://www.plasportal.com/WebArticleShow.aspx?AGM=Weekly&AN=CPS_2010_14&MN=Menu4Almenu1&LN=English
…Overview of the Rep.of CROATIA…(maj kantri)
…Spring sunshine…ol iz bjutiful…
…DIOKI ne mrda ni amte, ni tamte…
…bilo bi bolje da Vam izorem zemljište na Krku i posadim kuruzu!!!…bila bi veća korist!!!…
…Overview of the Rep.of CROATIA…(maj kantri)
…Spring sunshine…ol iz bjutiful…
…DIOKI ne mrda ni amte, ni tamte…
…bilo bi bolje da Vam izorem zemljište na Krku i posadim kuruzu!!!…bila bi veća korist!!!…
Kupujte onda dok je jeftino,ja ocekujem u 7mj. cijenu 160-170 kuna.
…svi koji su uspjeli ovih dana kupiti dionicu u rasponu od 115-117 kn, iskrcavat će se na 150 i niže…a to je oko 8xxx dionica…
Sretan Uskrs svim DIOKI-čarima! Ovo je "naš" mjesec! [proud]
Sretan Uskrs svim DIOKI-čarima! Ovo je "naš" mjesec! [proud]
Mislite da ce biti 1Q. 2010 na vrijeme objavljen?
Čitao sam zadnjih dana neke dokumente stare cca 5 godina i najave koje su tada dolazile nakon što je Ježić preuzeo većinsko vlasništvo.
Evo nakon što je obnovljeni LDPE u Omišlju pušten u rad i sada kada se očekuje pokretanje proizvodnje VCM-a čini se da čovjek zaista ostvaruje gotovo sve ono što je obećao.
Ovo sve se možda čini jednostavno, ali kad se pogleda što je sve usput moralo biti napravljeno da bi se ovo pokrenulo ovo je zaista vrijedno čestitanja.
Jeste da je trebalo dosta više vremena (ovo je sve trebalo biti u pogonu krajem 2008.godine) i da je dosta više koštalo (npr unaprijeđeni LDPE je trebao koštati cca 8 mio USD, a koštao je na kraju 18 mio EUR), to ne umanjuje ovaj uspjeh DIOK-ija.
Ako se uspije još i PVC proizvodnja pokrenuti, tada su praktično svi planovi ispunjeni i tada bi se trebala pokazati profitabilnost.
Ostaje još dio vezan za LNG projekt. Proizvodnja etilena, PE-LLD i PE-HD u Omišlju i to bi bio zaista šlag na tortu.
Kad bi se ovo desilo Neto Profitne Marže bi eksplodirale.
Jeste da je trebalo dosta više vremena (ovo je sve trebalo biti u pogonu krajem 2008.godine) i da je dosta više koštalo (npr unaprijeđeni LDPE je trebao koštati cca 8 mio USD, a koštao je na kraju 18 mio EUR), to ne umanjuje ovaj uspjeh DIOK-ija.
Pa čovjek je morao onak usput kupiti Riječki list – Novi List – Glas Slavonije…..
Pa onda trebalo je se isprsiti i za Dinamarin – i to košta milijune eura….pa onak usput otarasiti se Holdinga i pročistača u Zagrebu….
Inače ne radi se tu samo o pukim rekonstrukcijama nego istovremeno i o inplementaciji BAT tehnologija.