BV je 105 kuna,ja ne vjerujem da ce dionica ispod 110 kuna
BVPS je 239 kuna! [cool]
ako kapital i rezerve podjeliš sa brojem izdanih dionica (umanjene za vlastite) dobivaš:
392,97 / 3,733 = 105,26 kuna po dionici
Hipotetski da Dioki naraste na 250 kn tko bi bio lud da ga kupuje na dva booka i silnim gubitcima.
BVPS Diokija je trenutno oko 239 kuna tj jednaka je nominali!
Dakle svi ti silni gubitci nisu naštetili i erodirali imovinu poduzeća!
A koliko stvarno vrijedi Dioki – to je pitanje na koje se također može dati egzaktan odgovor usporedbom s sličnim poduzećima ali i uzimajući u obzir posebnosti kao što su položaj, luka Sepen, LNG terminal, građevinsko zemljište u Zagrebu, turističko zemljište u Kijcu….
Također u procjenu bi trebalo ubaciti i obnovljeni LDPE i EDC/VCM koji bi trebao uskoro u pogon.
S-PVC je slijedeća godina pa neka nešto ostane i za 2011.
[/quote]
Ja vidim da je book 105 kn, a ta zemljišta, terminale opremu objesi mačku o rep.
Koliko vrijede brodovi ATPL ili TNPL, nekretnine i šivaći strojevi Varteksa i Pounja, kamioni i bageri Viadukta i Hidroelektre?
Burza vrednuje jedino poslovanje, tj sposobnost managmenta da na kraju godine stvore novu vrijednost svojim dioničarima a ne da prodaju nekretnine i opremu da bi pokrili gubitke.
BVPS Diokija je trenutno oko 239 kuna tj jednaka je nominali!
Dakle svi ti silni gubitci nisu naštetili i erodirali imovinu poduzeća!
A koliko stvarno vrijedi Dioki – to je pitanje na koje se također može dati egzaktan odgovor usporedbom s sličnim poduzećima ali i uzimajući u obzir posebnosti kao što su položaj, luka Sepen, LNG terminal, građevinsko zemljište u Zagrebu, turističko zemljište u Kijcu….
Također u procjenu bi trebalo ubaciti i obnovljeni LDPE i EDC/VCM koji bi trebao uskoro u pogon.
S-PVC je slijedeća godina pa neka nešto ostane i za 2011.
[/quote]
Ja vidim da je book 105 kn, a ta zemljišta, terminale opremu objesi mačku o rep.
Koliko vrijede brodovi ATPL ili TNPL, nekretnine i šivaći strojevi Varteksa i Pounja, kamioni i bageri Viadukta i Hidroelektre?
Burza vrednuje jedino poslovanje, tj sposobnost managmenta da na kraju godine stvore novu vrijednost svojim dioničarima a ne da prodaju nekretnine i opremu da bi pokrili gubitke.
[/quote]
BVPS Diokija je 239 kuna! Sve ostalo je dodatak ili kako se to veli – šlag na tortu.
Naravno – tortu od neće biti za sve!
KAKVA GKUPOST – burza vrednuje jedino poslovanje – ZATO JE VALJDA UKRAJINA RASLA YTD +60%,
BVPS je 239 kuna! [cool]
[/quote]
ovo je faza teške samoobmane [lol]
kad DIOK odradi još 1-2 godine ovakvih gubitaka, Savi će BV i dalje biti 239 kn [bye]
pocelo se puno piskarati….nadam se da je dionica dobrano OVERSOLD
@inverter
To ovisi uglavnom o MF-u. On praktično jedini prodaje zadnja 2 mjeseca.
Prema ZSE zadnja 2 mjeseca je ukupno prodano 8955 dionica, a prema mojoj procjeni je od toga samo MF prodao 4819.
Dakle ovo drugo su malo padobranci, a malo međusobna preprodaja tradera.
Dakle MF je market maker na DIOK-iju.
Čovjek ima još preko 260.000 dionica i može čuda napraviti. Pitanje je što mu je cilj.
On glatko može dionicu srušiti ispod 100 kuna, pa čak na 60-70 kuna.
Ono što ja nikako ne mogu dokučiti je zašto to radi.
Ja pretpostavljam da bi oko 100 kuna se pojavio jaki otpor, ali on to lako slomi ako mu je to cilj.
@ K-PAX
Filipović ima preko 260 000 dionica, ali na slobodnoj poziciji još je oko 40 000, dok je veliki dio u statusu založeno-neprenosivo. Tim više je nelogična njegova prodaja, direktno sam sebe urušava, ili je dio "dogovora".
@ K-PAX
Filipović ima preko 260 000 dionica, ali na slobodnoj poziciji još je oko 40 000, dok je veliki dio u statusu založeno-neprenosivo. Tim više je nelogična njegova prodaja, direktno sam sebe urušava, ili je dio "dogovora".
Znam, ali možda upravo prodajom sa slobodne pozicije želi osloboditi ovo što mu je založeno u VABI i HYPO banci. A možda brani svoj core business u FINVESTU..tko će ga znati..
@ K-PAX
Tebi bi trebalo biti jasno da MF nije Marijan Filipović nego netko treći!
Isti onaj koji u HPB-u ima skrbničku poziciju.
Nije mu založeno samo ovo u VABI i HYPO, nego i veliki dio pod njegovim imenom, što možda sugerira na neku vrstu "ortačkog ugovora". S tog naslova imam prijedlog. Neka se netko "žrtvuje" i uplati 123 kune, te za par tjedana iz SKDD podigne najnoviju knjigu dioničara. Postupak je slijedeći: otvoriti stranice SKDD, stranica dokumenti i obrasci, obrazac za ulagatelje. Na toj stranici otvoriti obrazac DEP-IDE, isprintati i popuniti, uplatiti na navedeni račun 123 kune, otići u SKDD i za pola sata dobiti CD-knjiga dioničara. Moji podatci datiraju sa 10.03.2010. Spreman sam na razmjenu podataka preko PM-a, tako zainteresirani može raditi usporedbu i promjene u kooperaciji sa mojom malenkošću.