Mislim da je danas bilo dno, a idući dani će pokazati znakove oporavke, prvo mic po mic gore,a onda t
ek snažnije kad postane jasno svima da ovo može samo gore.
Riječi ti se pozlatile…..usput peroxidi dobro prže skoro smo na 13t po satu.
Riječi ti se pozlatile…..usput peroxidi dobro prže skoro smo na 13000t po satu.. ,,greška za tonažu,oprostite.
13 t/h…impresivno. Koliko mi je poznato, prije rekonstrukcije, prozvodnja je bila nešto iznad 8t/h. Znači povećanje proizvodnje oko 40%. Navodno, može se ići iznad 13 t/h, ali bilo bi rizično??
Sudeći po nevjerojatnom scenariju, koji se odvija od sredine siječnja, kao da ga je pisao Villiam Engdahl, sve kupce dionica, a naročito zadnjih tjedana , možemo svrstati u skupinu, upotrijebit ću novi izraz, " kolateralni sretnici". Dali će potrajati još koji dan, velika je nepoznanica.
Da pravi sretnici su , uostalom kao i vi . [rolleyes] Jedino što ste vi već duže vrijeme sretni.
Dosad je Marijan Filipović stavljao dionice Diokija pod zalog, a sad ih prodaje.
Izgleda da je i on došao pameti. Mislim da je ovo najgora firma na burzi. Barem ja nisam našao goru.
A još kad dobijete i split oo9 da vam druka na dionici onda vam je sve jasno.
@ Wanderlei
Ukoliko uz maksimalni angažman i napregnutost "sivih stanica", nisi u stanju formulirati išta smislenije, od veleumne tvrdnje o "najgoroj firmi" na ZSE, onda bolje da spoznaju i znanje, podvučeš ispod "kamena svoje mudrosti", te s velikom oprezom i respektom izlaziš na dnevnu svjetlost.
@ Oportunist
Ja neću blatiti Dioki ali financijski pokazatelji nisu baš na strani ove firme, iako nije sve u brojkama one se ne smiju ni zanemarivati. One su odraz trenutnog stanja i mogu biti projekcija budućnosti. Potencijal ima svaka firma samo je pitanje ima li sposobnost ga iskoristi, stoga najveća prednost firme su ljudi koji je vode.
Šta ti misliš koja je realna i poštena cijena dionice Diokija trenutno, bez ikakvih očekivanja bilo pozitivnih i negativnih?
Riječi ti se pozlatile…..usput peroxidi dobro prže skoro smo na 13000t po satu.. ,,greška za tonažu,oprostite.
Kada će rezanje vrpci…..1Q je na izmaku!
-ali isto tako,sav proizvedeni polietilen ispario,nestao,,..zalihe na minimumu
Ovo se čini stvarno super.
To bi značilo da se proizvodi (i proda) cca 9.000 PE mjesečno.
Uz trenutnu cijenu od 1650 USD/toni to je oko 14,85 mio USD ili cca 77,2 mio HRK MJESEČNO uz tečaj 5,2 HRK/USD !!
Biti će zanimljivo vidjeti rezultat za 1Q 2010.
Uz ovakvu efikasnost i ovakve cijene PE na tržištu morala bi i neto profitna marža biti barem oko 7% što znači da bi samo ovo postrojenje moralo generirati cca 1 milijun USD profita mjesečno!
@ Wanderlei
Ukoliko uz maksimalni angažman i napregnutost "sivih stanica", nisi u stanju formulirati išta smislenije, od veleumne tvrdnje o "najgoroj firmi" na ZSE, onda bolje da spoznaju i znanje, podvučeš ispod "kamena svoje mudrosti", te s velikom oprezom i respektom izlaziš na dnevnu svjetlost.
Kolega Oportunist, s obzirom da ste vi uz svu napregnutost vaših sivih stanica uspjeli odabrati upravo Dioki kao vaše najjače ulaganje, očigledno je da bi imali puno bolje rezultate da ste išli metodom slučajnog odabira. Pa ne bi valjda bili takve sreće pa opet prstom u g….
Pa dajte malo o tome kako je ovo teški gubitaš, kojemu su svi pokazatelji u teškom minusu, jedino mu je dug na kapital u plusu na 260% što je gore od većine građevinara, a takva firma se trži na 1BV dok firme koje su u puno boljoj poziciji se trže na 0,2 BV ili 0,5BV. Ili nam pričajte o tome da ovakvim poslovanjem za dvije godine neće biti Diokija jer će se pojesti sva imovina tvrtke. Ali mi se čini da nam nećete o tome pričati jer ne znate što biste rekli.
Vi jedino znate koliko kvadrata zemljišta Dioki ima u Gornjoj Korenici i izračunati koliko kubika plina treba za proizvesti 2 kile plastike.
E da, još i znate vrijeđati, zaboravio sam na to
13 t/h…impresivno. Koliko mi je poznato, prije rekonstrukcije, prozvodnja je bila nešto iznad 8t/h. Znači povećanje proizvodnje oko 40%. Navodno, može se ići iznad 13 t/h, ali bilo bi rizično??
To treba podiđi na 14 ili smanjiti na 12! [cool]
Kad će VCM! [pray]
To treba podiđi na 14 ili smanjiti na 12! [cool]
Kad će VCM! [pray]
[/quote]
Travanj, prijatelju, travanj.