DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prodavat će još koji dan. Ipak treba "bosancu" malo duže da skonta, gradi se LNG -terminal,otvara se VCM…… [lol]

Prodavat će još koji dan. Ipak treba "bosancu" malo duže da skonta, gradi se LNG -terminal,otvara se VCM…… [lol]

Da li ima MF svog čovjeka u Nadzornom odboru?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

[/quote]
zna Marijan puno više nego svi vi ovdje…

Kune nisu problem, kuna nema

[/quote]

Nema ni blizu. Osim toga sve njegove dionice i nisu njegove.
btw. šta misliš, kad malo "skonta", pa nakon 8-9000 prodanih, lupi 1000-2000 po asku [lol]

[/quote]

Nema ni blizu. Osim toga sve njegove dionice i nisu njegove.
btw. šta misliš, kad malo "skonta", pa nakon 8-9000 prodanih, lupi 1000-2000 po asku [lol]
[/quote]
Mislim da čovjek brani neki margin. Moguće da mora sa slobodne pozicije prodavati da pokrije rupu na margin kreditu.
Ako je to istina, onda će prodavati dok to ne pokrije.Problem je što on možda ovom prodajom sam sebi povećava gap koji mora zatvoriti.

(Ovo samo nagađam, jer stvarno ne razumijem koji bi mu motiv bio inače da ruši sam sebi cijenu)

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Dobro je MF popravio likvidnost na DIOK-iju

Vidi se odmah dosta veći interes. Koliko on tuče po bidu, toliko bid jača.

Meni se čini da postoji dosta veliki interes na kupnji.

Za mene je ključno pitanje, a vjerujem za većinu koji ulažu u DIOK-i, koliko je nisko spreman ići MF?
[wink]

Svašta se da pročitati na forumu ali ovo je vrhunac svih vrhunaca da je dobro to što mirovinac prodaje jel vi čitate šta pišete kolega.

nema reakcije na dobre vijesti. znači dionica još nije u potpuno čvrstim rukama. a ka će – ne znamo.

...povijest se ponavlja...

Za mene je ključno pitanje, a vjerujem za većinu koji ulažu u DIOK-i, koliko je nisko spreman ići MF?
[wink]

Svašta se da pročitati na forumu ali ovo je vrhunac svih vrhunaca da je dobro to što mirovinac prodaje jel vi čitate šta pišete kolega.
[/quote]
—barba za penziju si…nije mirovinac već Marijan Filipović…kojega ovi naši pametnjakovići zovu "bosanac"

…malčice o gradnji terminala…

…od gradnje LNG-a, domaćim tvrtkama tek mrvice…

Procjena je da domaći izvođači mogu odraditi oko 40-50% investicije – dakle radi se o MRVICI od 320-400 milijuna eura. Treba dobro paziti da MRVICA ne padne nekome na nogu.

U eksploataciji Plinacro može očekivati prihode od cca 150 milijuna eura godišnje od transporta plina s terminala.
Operator LNG terminala ( Dioki? ) može također inkasirati oko 100-150 milijuna eura godišnje.

Dakle to su te mrvice koje će BDP Hrvatske podići za oko 0,6%!!!!
[/quote]

…evo što izjavljuje Mertl na upit novinara…

…možete li mi na primjeru jednog usporedivog LNG terminala reći o kolikim je godišnjim prihodima riječ???…
…to se ne može uspoređivati jer je svaki terminal specifičan. Govorimo li o Krku, cilj investitora nije zarađivati novac na infrastrukturi terminala. Terminal je samo postrojenje koje omogućuje pristup tržištu, a profit će se stvarati trgovinom plinom. Komercijalni koncept za terminal bit će poslovanje bez gubitaka, a za otplatu investicije trebat će od 10 do 15 godina…

[/quote]

http://www.fluxys.com/en/Financial%20info/FinancialInfo.aspx

Evo godišnjeg izvješča operatora Zeebrugge LNG terminala!
I ovo što ti meni predbacuješ – nije valjda da će Plinacro bezplatno transportirati plin!
Ili da će se usluge u luci Sepen dijeliti bezplatno – nešto kao Caritas za E,ON Totak i sl sirotinju!

@loto

Ignorirat ću, vjerojatno u afektu izrečeno, pametnjaković, ukoliko u osnovnim crtama, bez jezgrovitosti, napraviš dinstinkcijsku paralelu slijedeća dva izraza:

1.Bosanac
2.bosanac

[wink]

[/quote]
OK, kolega jeste li barem sada svjesni koliko je vaše neznanje veliko? Očito ne znate baš ništa što se dešava na temi DIOK-i.
Ubuduće bi Vam preporučio da prije nego nešto na nekoj temi komentirate pročitate barm 2-3 posta na toj temi.
Računajte da mi je ovo zadnji (!) post koji trošim ana Vas.

@OPORTUNIST
Oprostite kolega ako sam krivo shvatio da podcjenjujete g.Filipovića, kojega izuzetno cijenim, za razliku od novih tajkuna, jer je kao mladić došao iz Bosne sa dva konja samaraša i stekao na pošten način izuzetno bogatstvo , sa mnogo vlastitoga znoja.

New Report

Close