DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…evo malo hvale!!!…
…da sa svim slobodnim novčanim sredstvima koja su mi trenutačno na raspolaganju, kupim dionice po 117, imao bih točno 11111 dionica…ali nemojte se brinuti, sva lova je na oročenju…ni brige, ni pameti…

5.000 – 6.000 mjesečno za kavu.
Ne shvaćam onda taj žar kojim se obrušavaš na firmu.
Bivši radnik ?

…evo malo hvale!!!…
…da sa svim slobodnim novčanim sredstvima koja su mi trenutačno na raspolaganju, kupim dionice po 117, imao bih točno 11111 dionica…ali nemojte se brinuti, sva lova je na oročenju…ni brige, ni pameti…

—valjda ima nešto i za uživanje [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

Danas sa 3212.
Nije poanta ni biti u top 10 ni u top 20. Ja sebe nazivam mikro dionicarem jer mi toliko dopustaju financije. Tu vec 2 dana raspravljate o kemijskim procesima a da nije protrgovana ni jedna dionica. Vi kao vlasnici vece kolicine dionica stagnacijom i padom cijene gubite vise nego ja. Trenutno po vasem pisanju dionica je strahovito podcijenjena, zasto je onda ne kupujete i branite cijenu. Braneci cijenu stitite i svoj kapital.
Koliko je po vama uopce realna cijena dionice?

Prva stvar – sta ti stvarno mislis da spomenuta dvojica ili bilo koja druga dva manja dionicara mogu uspjesno braniti ovo ili bilo koju drugu dionicu?

Druga stvar, a i zasto bi je branili ako mogu lagano dokupljivati po ovim ili manjim cijenama ako bude prilike pa jednom prodaju po znatno vecim cijenama nego sada jer su ocigledno zakljucili da firma, a i dionica u buducnosti imaju dobru perspektivu.

A ovo o drukanju, sta mislis da ce zbog toga sto oni pisu dionica otici npr na 500 kuna pa da ce se iskrcati? Ili se nadaju da ce otici na 150 pa ce se tamo iskrcati? Ne znam, meni se cini da su oni godinama tu i da se sve to vrijeme trude dati informacije o firmi, poslovanju i vezanim stvarima.

To je moje razmisljanje. Ali pri odluci o kupnji ili prodaji ne razmisljam o tome sta pise ovaj ili onaj, vec se trudim donositi odluke na temelju drugih stvari.

…najbolji pokazatelj vrijednosti dionice i zainteresiranost za nju, je stanje koje se proteže već dvije godine unazad…dionica je ni kuhana, ni pečena…
…neki vjeruju da je ovo zlatna dionica, ali velika većina ne misli tako…kome vjerovati???…pojedincima ili većini???…postoje zakonitosti, ali postoje i faktori…oni su ključni…na njih treba računati….tko računa na njih, dolazi do spoznaje…a ona baš nije jasna…
…a je ti dionica kad ju kupuješ sa zebnjom na srcu!!!…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

…neki vjeruju da je ovo zlatna dionica, ali velika većina ne misli tako…kome vjerovati???…pojedincima ili većini???…

sebi, kratko i jasno. Uzmi npr. sebe, npr. odlucujes se kupiti 11 000 dionica (ovih ili bilo kojih drugih za taj iznos) pa neces valjda to odluciti na temelju onoga sto netko pise na toj temi o toj dionici. To ti moze biti eventualno neki pocetak gdje ces krenuti ozbiljnije istrazivati.

A o pojedincima i vecini… na burzi (i ne samo na burzi) vecina je cesto u krivu. Nije burza izmisljena da bi se vecina, tj. mali covjek, obogatila.

Hoće li ovo nešto pomoći ? 🙂 🙂

Zahvat ‘Terminal za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku’ prihvatljiv je za okoliš i za ekološku mrežu, uz primjenu mjera zaštite okoliša i mjera zaštite ekološke mreže, s planom provedbe i uz program praćenja stanja okoliša s planom provedbe iz točke II. izreke – objavljeno 25.03.2010.

http://puo.mzopu.hr/

Zanimljivo, bas sam mislio kak ce se na kraju netko lijepo istresti do 115 kn jer je bila prilika za prodati 600-injak komada, a ono nista. Cudno.

Zanimljivo, bas sam mislio kak ce se na kraju netko lijepo istresti do 115 kn jer je bila prilika za prodati 600-injak komada, a ono nista. Cudno.

Bosanac je dobio "domaću zadaću", rušenje cijene sa 150 za 20%. Večeras imamo priliku, poslije 19 h vidjeti, da li je isti "autor" pada u ponedjeljak. Sumnjam da mu je cilj, do kraja ispiliti granu na kojoj sjedi, jer ipak prodao je od siječnja 1-2% portfelja u Diokiju. Možda priprema teren za "KD Energija" ili nekog drugog, uz veću dogovorenu transakciju. Dojma sam da "misija" završava do kraja ožujka. Travanj i svibanj, tradicionalno su mjeseci Diokija.

http://puo.mzopu.hr/UserDocsImages/Rjesenje_25_03_2010_1.pdf

Mislim da je do konca godine kamen temeljac u Omišlju!
Zamisli – 120 – 180 uplovljavanja godišnje – kolika je to lova.
Dajte pokušajte izračunati koristeći se tarifama Ras Laffana. Samo malo mi je čudno da je luka Sepen dio terminala – možda će Dina Petrokemija biti operater LNG terminala!
[cool]

Hvala Perimadjaru na tipu, uzeo Dioki prvi put u životu.
Oranje po dnu…

26.11.2010 - Dan D

Meni ovo danas liči na iskrcavanje MF-a.Vidjet ćemo za 3 dana da li je to točno.

Kao što sam pretpostavio, MF u ponedjeljak iskrcao 696 komada. Ne razumijem koji su mu motivi, ali ako ovako nastavi…moramo pripremiti novce za dokup

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

I ova današnja prodaja 350 dionica u komadu po bidu bi mogla glatko biti od MF-a.

Transakcije danas:
Cijena Količina Vrijeme
117,00 11 12:56:29
117,00 35 12:54:47
117,10 25 12:54:47
117,13 200 12:54:47
117,14 40 12:54:47
117,17 50 12:54:47
118,00 3 10:25:20

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close