Kolege (Oportunist, Sava a da kupite koju dionicu osim sto raspravljate o kemijskim procesima. 2 dana bez prometa a cijena niska, jos cemo u onom sporednom zavrsit. Ja bi uzel jos ali sredstva mi zarobljena.
Spomenuti dvojac iz tvog posta, nalazi se u top 15 dioničara, a jedan je svojevremeno bio u top 7. Kad bi samo dio ulagača došao na 10%-tni dio njihovog portfelja, cijena dionice dramatično bi narasla. Pozdrav.
Uspoređujući cijenu Siburove PVC tvornice i Dina petrokemijine ispada da mi za 70 milijuna eura dobivama nešto što vrijedi oko 250-300 milijuna eura?
* Sibur – 2001. nudio za dioki 400 milijuna dolara! [cool]
Kolege (Oportunist, Sava a da kupite koju dionicu osim sto raspravljate o kemijskim procesima. 2 dana bez prometa a cijena niska, jos cemo u onom sporednom zavrsit. Ja bi uzel jos ali sredstva mi zarobljena.
Spomenuti dvojac iz tvog posta, nalazi se u top 15 dioničara, a jedan je svojevremeno bio u top 7. Kad bi samo dio ulagača došao na 10%-tni dio njihovog portfelja, cijena dionice dramatično bi narasla. Pozdrav.
[/quote]
Svaka cast spomenutom dvojcu. Da imam novaca da dodjem u posjed kolicine dionica koja odgovara 10%-tnom dijelu njihovog (vaseg) portfelja rado bi kupio, pa cak bi kupovao i po asku.
Mislim da dionica firme vrijedi puno vise nego je trenutna cijena.
Sad kad ste naveli da ste vlasnici velike kolicine dionica i pisete hvalospjeve o firmi a usput ste ispali iz topa 10 vase pisanje dobiva obrise drukanja i hvaljenja jedino s namjerom da nekome uvalite dionice. Nemojte zmjerit ali u mojim ocima to tak ispada.
Misliš da je ovo druk….
Uspoređujući cijenu Siburove PVC tvornice i Dina petrokemijine ispada da mi za 70 milijuna eura dobivama nešto što vrijedi oko 250-300 milijuna eura?
* Sibur – 2001. nudio za dioki 400 milijuna dolara!
To su činjenice – ako griješim onda lijepo ispravi.
[/quote]
—-gdje se može vidjeti koji sam na listi sa brojem dionica, nije nešto puno, do kojega broja ide lista, i ako imate uvid na kojem mjestu je netko sa petstotinjak dionica, ako vam nije problem pogledati.
Na stranicama SKDD postoji obrazac DEP-IDE. Isprintaš ga i popuniš, uz uplatu na navedeni račun, 100 kn + pdv. Odneseš u SKDD i u roku od pola sata dobiješ knjigu dioničara na CD-u. Jedini uvjet je da moraš biti dioničar tvrtke . Sa 500 -tinjak dionica si oko 50. mjeta.
@ bob1391
2006. si mogao i sa 1000 dionica biti u top 10.
Danas sa 3212.
Nije poanta ni biti u top 10 ni u top 20. Ja sebe nazivam mikro dionicarem jer mi toliko dopustaju financije. Tu vec 2 dana raspravljate o kemijskim procesima a da nije protrgovana ni jedna dionica. Vi kao vlasnici vece kolicine dionica stagnacijom i padom cijene gubite vise nego ja. Trenutno po vasem pisanju dionica je strahovito podcijenjena, zasto je onda ne kupujete i branite cijenu. Braneci cijenu stitite i svoj kapital.
Koliko je po vama uopce realna cijena dionice?