Dobiješ Nobelovu nagradu ako nam prezentiraš kako si izračunao BOOK Diokija! [lol]
[/quote]
Vidim po ocjeni jedan da netkom treba pojašnjenje – i evo ga!
Kijac nekretnine – 92.326 dionica po 500kn!
Kijac nekretnine – neto knjigovodstvena vrijednost 108.657.000,00kn!
Kijac nekretnine – nekretnine založene za kredite matici i Dina petrokemiji u iznosu od cca 200.000.000,00kn!
[/quote]
Evo ja sam ti popravio ocijene kad su ti tako bitne.
Ok, imovina je veća nego što je prikazano u bilaci. Ali potpuno je pogrešno ulagati u firme na temelju njihove imovine. Meni je jedino i isključivo mjerilo trenutno poslovanje, potencijal i growth faktor.
To što neka firma ima imovinu od miljardu kuna a mcap na burzi je recimo 200 mil kn, apsolutno ništa ne znači.
Jadroplov je 2009g imao 180 kn casha po dionici pa to nije spriječilo dionicu da padne na 90kn.
U vrijeme velike nelikvidnosti, dok imamo 32xx dioničara, 99,7% malih od 151 dionicu pa niže, zakonom velikih brojeve, velika je vjerojatnost da vas netko "pogodi" na bidu. Poanta je u dobrom pozicioniranju, pa dok ide .Dobro, sve su to mrvice i pitanje koliko još dugo?!
U vrijeme velike nelikvidnosti, dok imamo 32xx dioničara, 99,7% malih od 151 dionicu pa niže, zakonom velikih brojeve, velika je vjerojatnost da vas netko "pogodi" na bidu. Poanta je u dobrom pozicioniranju, pa dok ide .Dobro, sve su to mrvice i pitanje koliko još dugo?!
Ovaj scenarij sam već imao priliku čitati u srednjoj školi. Svi smo mi Valdimir i Estragon, a Sava i Oportunist dječak koji donosi vijesti o Godotu. "Evo sutra će doći!!" … nekima Godot, a nekima rast cijene dionice [lol]
zato sam ga ja kupio, gledao sam ga par godina i odlucio da ga kupim, nemogu puno da izgubim ali mislim da ima puno vise potencijala za rast, tako da samo hold i to je to
Meni valja ako čoek radi poso…
Puno baba kilava beba.:)
…suma sumarum…jedna duša…jedan vlasnik…jedan gazda…jedno mišljenje…
…ovo je skroz zdravo razmišljanje…realan post u realnom vremenu…
…ovim putem molim i prisutne radnike DIOKI-a, da iznesu svoje stavove…jer mi niste baš neke zvijezde vodilje…mislim pri tome da se Vaša mišljenja, prvenstveno prije svega trebaju uvažavat ovdje…info. iz prve ruke…ili Vam je toliko dobro pa šutite ili Vam je toliko loše da nemate snage sve ovo komentirati…od Vas ni traga, ni glasa…
…evo malo dnevnih novosti!!!…
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/59991/suker-Ove-godine-nema-bozicnica-i-regresa.html
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/59597/Zasto-usred-krize-blokiramo-strana-ulaganja.html
…javio mi se Quark s DS9…traži hitan sastanak s Jacom…
Ma ja sam ovg diokija pun ko šipak………….
Znam da ću dobro zaraditi na njemu….i zato me nije briga koliko će vremena proć…1,2,3 god….. [kiss]
…javio mi se Quark s DS9…traži hitan sastanak s Jacom…
Kao što rekoh u godini Tigra sve je moguće!
TRAŽI RAZGOVOR Quarkom – šifra 600309:
Ko je nekom dosaddno evo malo poučnog štiva!
http://www.cefic.org/factsandfigures/downloads/2009_fullreport.pdf